Sütőtökös muffin -Jamie Oliver receptje

2014. február 17.
Sütőtökös muffin -Jamie Oliver receptje
Ezt a receptet egyszerűen "Zsófi muffinjának" hívom :), mert tőle kaptam, és nem is gondoltam volna, hogy sütőtökös finomságot majszolgatok, tudniillik világ életemben távol tartottam magam mindentől, ami sütőtököt tartalmaz. Egyébként imádom a sütőtököt, de csak a sütőből kivéve, jó melegen, kanalazva. Szóval először azt gondoltam, hogy répatortás muffin omladozik a számban, az ízvilágát tekintve, de mint utólag kiderült Jamie Oliver sütőtökös muffinja volt, amelytől úgy elragadtattam magam. Nem utolsó sorban pedig a gyerkőcöknek is bátran adhatod, és ha szerencséd lesz, annyira fogják imádni, mint az enyéim.;)

 Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg sült, pürésített sütőtök
15 dkg liszt
20 dkg barnacukor
2 tojás
85 ml olaj
csipet só
1 csomag sütőpor
fahéj
fél maréknyi durvára aprított dió

Elkészítés: 

A folyékony hozzávalókat keverd el az egyik tálban, a szárazakat egy másikban. Majd a kettőt öntsd össze, és jól keverd át. A masszát a papírral kibélelt muffin sütőformába töltögesd, rakd előmelegített sütőbe, és 180 C-on 20 perc alatt süsd meg. Ennyi!;)

(Fotó: http://aliceandthemockturtle.blogspot.hu/)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram