Kezdőknek is tökéletes: pihe-puha bögrés muffin alaprecept

2020. április 03.
Kezdőknek is tökéletes: pihe-puha bögrés muffin alaprecept
Tudom, hogy a tavaszi enyhébb idő és a csodás napsütés mindenkit a természetbe csábítana, de a jelenlegi helyzetben most, aki megteheti, legtöbb idejét a négy fal közt tölti. Gyerekekkel ez nem egyszerű feladat, de most hoztunk egy szuper muffin receptet, ami nem csupán egyszerű, de a gyerekek figyelmének lekötésében is szuper segítség a szülőknek.

Muffint azért jó sütni, mert nem kell keleszteni, egy edény és egy fakanál tökéletesen elegendő az tészta összeállításához, ráadásul az elejétől majdnem teljesen a végéig tudnak segíteni nekünk a gyerkőcök.

Bevallom, imádom ezt a receptet, számtalan formában elkészítettem már, pedig én aztán távol állok a konyhatündérkedéstől. A nyolc éves lányom és a hat éves fiam is szeret segédkezni, főleg, amikor az ízesítésre kerül a sor.

Pihe-puha egyszerű muffin alaprecept

Hozzávalók:

  • 2 bögre fehér liszt
  • ½  bögre kristálycukor
  • ¾ bögre olvasztott margarin
  • 1 bögre tej
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
Forrás: Unsplash

Elkészítés

A lisztet keverd el a sütőporral, a kristály- és vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejet, a margarint és végül a tojást. Nem kell sok idő, és elnyeri a jellegzetes homogén massza állagát.  Már is porciózható.

A muffin-sütőformát béleld ki kis papírkosarakkal, a tésztából pedig minden forma háromnegyedéig tegyél csak, hogy legyen helye kicsit megduzzadni.

Előmelegített sütőben süsd 180 fokon, kb. 20-30 percig vagy tűpróbáig.

{adselite}

Tippek

Használjatok ételszínezéket, gyümölcsöket, csoki darabkákat, magvakat, krémeket vagy akár kávét – ha felnőtteknek készülnek a sütemények. Találjatok ki együtt új íz-variánsokat, engedjétek szabadjára a kreatív éneteket és a végén díszítsétek együtt a muffinokat.

Jó étvágyat és jó mulatást!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram