Süssünk együtt Mickey egér perecet!

2016. szeptember 11.
Süssünk együtt Mickey egér perecet!
Cukimamik! Az iskolába már egy hete becsengettek, mi pedig még nem mutattunk nektek olyan receptet, amitől ismét kreatív anyuvá válhattok. A szokásos receptekkel nem untatnálak titeket, hanem egy tényleg szuper ötletet hoztam, ami nem más, mint a Mickey egér perec. Nem kell hozzá nagy kézügyesség, ez most kicsit idő igényesebb, de annál finomabb.

Hozzávalók:


A tésztához:
- 500 g liszt
- 3 tk só
- 260 ml tej
- 7 g szárított élesztő (vagy 25 g friss)
- 1 tk cukor
- 3 ek étolaj

A kenéshez
- 1 tojás

A tetejére
- só
- sajt
- szezámmag

 A hozzávalókból egy viszonylag kemény, és rugalmas tésztát tudsz gyúrni. Mikor összeállt a tésztád, takard le egy konyharuhával, tedd meleg helyre, és hagyd, hogy megkeljen.

Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra, és csíkozd fel. Majd a csíkokat kicsit formázd meg, hogy henger alakja legyen (nálam ez giliszta). Ettől a lépéstől már csemetéd is besegíthet. A hosszabb csíkokból csináljatok egy nagyobb kört, ez lesz Mickey egér feje. A kisebb gilisztákból, pedig formázd meg a fülét (nem bonyolult, csináljatok két kisebb kört). Arra figyelj, hogy a tészták illeszkedjenek egymáshoz.

Mickey egér recept

Pakold tepsibe a kész egereket, majd kend meg őket a tojással. Tedd be egy kicsit az 220 fokra előmelegített sütőbe (tényleg csak pár percre), majd ízlés szerint szórd meg a tetejét, sóval, sajttal, vagy szezámmaggal. Süsd az egeret arany barnára, és már falatozhattok is. Ha marad másnapra, akkor a suliba vagy oviba is csomagolhatsz csemetédnek…

A megmaradt tésztát sem kell kidobnod, készíts belőle mini pereceket.

Forrás: http://www.smartschoolhouse.com/easy-recipe/mickey-pretzels/2

 

Mentés

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram