Mini pizzázásra fel!

2016. július 30.
Mini pizzázásra fel!
Nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a pizzát. Eljött az idő, hogy mindenki a saját pizzáját állítsa össze. Neked csak annyi a dolgod, hogy minden alapanyagot előkészítesz, és hagyod alkotni a csipet csapatot.


Alap pizzatészta recept

mini_pizza_recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál olaj
- liszt a formázáshoz
- olaj a kenéshez

A pizza alaptésztáját nagyon egyszerű elkészíteni; A tejet melegítsd langyosra egy nagyobb bögrében, add hozzá a cukrot, és tördeld bele az  élesztőt. Meleg helyen futtasd föl, ez nagyjából 10 perc alatt meg is van (erre remek lehet az alacsony hőfokra állított sütő). Ezután a lisztet tedd egy keverőtálba, add hozzá a többi alapanyagot - a felfuttatott élesztőt is -, majd gyúrj össze mindent. A tésztát konyharuhával lefedve, meleg helyen pihetesd 1-2 órát.

pizza_recept

Közben előkészítheted a feltétet a gyerekek ízlése szerint. Ha jó előre felméred az igényeket, akkor nem foghatsz mellé. Paradicsomszósz (vagy pizzakrém), sonka, gomba, kukorica, ananász, bacon, szalámi, paradicsom, sajt…

A megkelt tésztából készíts kis cipókat, ezek lesznek a mini pizza alapjai. Hagyd, hogy a gyerekek maguk nyújtsák ki a tésztát, dobálják a levegőbe, ahogy a tv-ben láthatták. Nagyon fogják élvezni. Innentől igazából övék a főszerep. Az előre előkészített alapanyagokkal feldíszítik a pizzájukat, te pedig rakhatod is őket a sütőbe, aztán indulhat a falatozás. Majd meglátod, hogy  a maguk által készített ételt, milyen lelkesen fogják falatozni. Bízhatsz benne, hogy ezután jól elfáradnak, és magadra is jut egy kis időd.
Forrás: doublethebatch.com, aninas-recipes.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram