Tudtad, hogy miért jók a fürdős játékok?

2016. június 09.
Szerző:  Cukimamik Team
Tudtad, hogy miért jók a fürdős játékok?
Minden kisgyerek szeret a kádban elidőzni. Játszani, kikapcsolódni, huncutkodni. A víz vonza a gyerekeket, de mit nyerünk mi, anyák  ezzel?


A fürdés jó móka

A pici babák többsége nem szeret fürdeni. Félnek, vagy csak nem érzik komfortosan magukat közben- ez meglepő lehet, hisz 10 hónapig a magzatvízben lubickoltak, de a tapasztalat mégis ezt mutatja. Ám, ha a kis kádban egy pancsolós játék is helyet kap, máris értelmet nyer a kicsik számára a fürdés - hisz játszani mindig szuper jó. Először kezdjetek egy kis gumiállatkával, például olyannal, ami sípol, spricceli a vizet. Így több érzékszervére fog hatni és jobban leköti. Nektek is könnyebb lesz egy mosolygós babát fürdeti, mint egy kalimpáló-sírdogálót. Fokozatosan, az életkorának megfelelően költöztesd be az újabb és újabb pancsi játékokat a fürdőszobába. Játszatok együtt, így lesz a szimpla fürdetésből, vidám közös minőségi idő.

fisher_price

TIPP: A fürdős játékokat tartsd a fürdőszobában - ne keveredjenek a többivel. Így a gyerkőc nem un rájuk, és alig várja majd a fürdést, hogy újra játszhasson velük.

A pancsolós játékok fejlesztenek

A játékok használata többek közt segíti a finommotoros készségek és a szem-kéz koordináció fejlődését, miközben tudatosítja az ok-okozati összefüggéseket.

A fürdés megkönnyíti az esti altatást

Az esti rituálé részeként, a fürdés kimondatlanul is jelzi a csemetédnek, hogy "Figyelem" hamarosan alvásra kerül a sor. Ám, még mielőtt a nyugalmat kérnéd tőle, van ideje egy kis hancúrozásra. Ráadásul a fürdőkádban teljesen másként lehet játszani, mint napközben -- köszönhetően a legális vizezésnek. A gyerek tiszta lesz, és lemeríti az aksikat a pancsolós játékokkal... főnyeremény!

pancsolos_jatekok

A fürdős játékok énidőt adnak

A kicsit nagyobb gyerekeket már bátran magára lehet hagyni a kádban. - természetesen csak akkora vizet engedjünk, amiben nem tudnak elmerülni és mindig maradjunk hallótávolságon belül, időnként pedig kukkantsunk rájuk! A 2 éves fiam, akár fél órát is elpancsol a kis gumi állatkáival, műanyag pohárkákkal, vagy épp a horgász készletével.

Ülj le, igyál meg egy kávét, lapozgass át egy magazint, lakkozd ki a körmöd...egyszóval használd ki az időt önmagadra.
 
barefootblonde.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram