Megfázás vagy influenza?

2013. november 19.
Szerző:  Cukimamik Team
Megfázás vagy influenza?
Csak úgy repkednek a vírusok a levegőben, de ne tévesszük össze egy enyhébb lefolyású megfázással. A tüneteket ismerve Te magad is mérlegelheted, hogy influenzával vagy náthával álltok szemben. Kerülöm az orvosi rendelőt. Ha tehetem inkább én kúrálom a gyermekem, mintsem egy plusz betegséggel térjünk haza az orvosnál tett látogatásunk során. Azonban ha  egy makacs influenzát hoz haza a gyerek, akkor irány a doki! A táskámat telegyömöszölöm mesekönyvekkel, játékokkal, hogy a gyereket távol tartsam az orvosi rendelőben szépen kialakított játszósaroktól.

Megfázás

Enyhébb lefolyású, mint az influenza. Általában rövidebb ideig tart, általában 1-2 napig. Köhögéssel, orrfolyással kezdődik, és a tünetek fokozatosan alakulnak ki. A hőmérséklet nem, vagy csak minimálisan emelkedik általában 38 C fok alatt van. A nátha tünetei: prüszkölés, az orrdugulást megelőzi az orr csöpögés, fájdalomérzet, kedvtelenség. A nátha vége felé köhögés jelentkezik, amely a tünetek megszűnése után is megmarad.

A következő gyógyhatású készítmények segíthetnek a gyors felépülésben:

Köhögés ellen:

- 2 kisebb fej hagyma

- 200 g barnacukor/ méz ízlés szerint

A hagymát hámozzuk meg, és karikázzuk fel. Tegyük bele egy kisebb hőálló tálba, majd a tetejére szórjunk barna cukrot. A hőálló edényt befedjük,  és előmelegített forró sütőben kb. 30 percig főzzük. A képződő masszából naponta két teáskanálnyit adjunk a gyermeknek.

Megfázás megelőzése és kezelése:

- 1 csésze forró víz

- 10 g csipkebogyó

- 10 g kamilla

- méz

A gyógynövényeket keverjük össze és forrázzuk le őket vízzel. Hagyjuk állni kb. 10 percig, majd leszűrve fogyasztjuk mi, illetve a gyermek. Naponta 3X igyunk belőle egy csészével. A mézet ne hagyjuk ki!

Influenza

A megfázásnál súlyosabb, és agresszívebb betegség, mely hirtelen támadja meg a szervezetet. A tünetek hosszabb ideig tartanak, általában: magas láz ( 38,5- 40 C között), torokfájás, amely nemhogy javulna, inkább rosszabbodik a 2. nap után, fejfájás, általában gyengeség és kimerültség kíséri. Egyes esetekben hányás és émelygés is jelentkezik. 

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram