Babát szeretnél, de nem jön össze? Ne add fel, újratervezés indul!

2020. március 26.
Szerző:  Reni
Babát szeretnél, de nem jön össze? Ne add fel, újratervezés indul!
A várandósság egy nő életében az egyik legcsodálatosabb életszakasz, gyermeket nevelni pedig a legédesebb kihívás, ami elé az élet csak állíthat. Sokan vannak azonban, akik több év után sem élhetik át ezeket. Most hozzájuk szólok, de nem a megszokott, szaklapokból ismert stílusban.

Annak, aki hosszú ideje csalódottan konstatálja a havi vérvirágzását, bizony nagyon fájó lehet azokat a történeteket hallani, melyekben 1-2 hónap próbálkozás után már meg is fogant a csöppség. Ilyenkor a csalódottság érzése felerősödik, megvillanthatja szemét az irigység sárgaszemű szörnye, harag és tehetetlen düh törhet felszínre, sőt, az is előfordulhat, hogy saját nőiességükbe vetett hitük csappan meg. Azonban nem szabad engedni a rossz érzéseknek, hiszen ezek rombolják a lelket. Az ép lélek pedig egy ilyen helyzetben elengedhetetlen.

Ám ne szaladjunk ennyire előre. Nézzük meg, miket szoktak mondani, illetve tanácsolni azoknak a pároknak, akiknél nem jön össze a baba és, hogy van-e ezekben igazságtartalom:

  • Nem próbálkoztok eléggé – Ez nyilván szó szerint érte butaság, hiszen akik gyermeket szeretnének, egyértelmű, hogy élnek nemi életet. Abban azonban, hogy ezt milyen gyakran és indíttatásból teszik, már lehetnek különbségek. Amikor az ovulációs naptár, vagy testhő szerint megtervezett együttlétről beszélünk, gyakran elvész a varázs. Az a varázs, ami ellazít, ami engedi a tudatos énünk felett átadni az érzékeinknek a hatalmat. Amikor a szeretkezés csak gyermeknemzés céljából történik, kiesik egy fontos tényező, a szenvedély, ami hozzásegíti a nőt az orgazmushoz, és összességében a lelki felszabaduláshoz.
Forrás: Kelly Sikkema Unsplash

 

  • Túl gyakran próbálkoztok – Amennyiben szerelmes vagy, nincs olyan szám, ami meghatározhatná a kedveseddel együtt töltött alkalmak gyakoriságának optimális mértékét. Ám, ha gyermeket szeretnétek, pár tényre érdemes figyelni: a túl sok ejakuláció felhígult és kevesebb ondóval jár, ami nyilván csökkentheti a teherbeesés esélyét. Próbáljátok ki, hogy 2-3 naponta szeretkeztek – ez az előző ponttal is összefüggésben áll, mivel a tudatos pár napos cölibátus fokozza a vágyat, és amikor végre egymáséi lehettek, nos, robban a szenvedély és kéj bomba.
  • Nem illetek össze – Amennyiben mindketten kivizsgáltattátok magatok, és az orvosok egyikőtöknél sem találtak meddőségre utaló okokat, gyakran hangozhat el rokonoktól, barátoktól, hogy egyszerűen nem passzol a kémiátok. Ezt nem lehet teljes mértékben cáfolni, hiszen ismert embereknél is tudunk példát arra, hogy évekig próbálkoztak, majd a szakítás után, új párjaikkal szinte egyből sikeres lett a babaprojekt. Erre tehát egyelőre a tudomány sem tud kielégítő válasszal szolgálni.
  • Igazából az egyikőtök nem is akar gyereket – Előfordul, hogy csak az egyik fél akar igazán gyermeket, míg a másik csupán alárendeli magát a másik akaratának, vágyának vagy netán a társadalmi, környezeti nyomásnak. Az ilyen fajta belső „stop gomb” gyakran okozhatja a gyermekáldás hiányát, habár ez nyilván nem tudományosan alátámasztott tény.

{adselite}

Tervezz újra!

Próbáld elengedni a sikertelenségek miatt benned felgyülemlett feszültséget, és tégy meg mindent annak érdekében, hogy ez a párodnál is megvalósulhasson. Térjetek vissza a felszabadult és kéjtől mámoros szeretkezések világába, engedjétek el a kényszerességet. Űzd el a stresszt, a félelmeket és légy újra nagybetűs NŐ! Amennyiben úgy érzed, segíthet az orvosi beavatkozás, lépd meg, de közben ne érezd magad kevesebbnek annál, mint akinek elsőre sikerült a teherbeesés. Ez nem verseny, nem kell trófeákat felmutatnod.

Azzal teszed tehát a legtöbbet, ha megragadsz minden szóba jöhető segítséget, ám közben nem válsz se görcsössé, se elkeseredetté.

Zárásként engedj meg egy történetet. 32 éves hölgy ismerősöm és férje már évek óta próbálkoztak, gyakorlatilag az összes „házi” praktikát és orvosi segítséget bevetették, de csupán két korai vetélésig jutottak. Közben a férj beteg lett, mielőtt azonban a kezelést megkezdték volna – ami alatt tilos volt a próbálkozás a gyógyszerek miatt – a maga teljes elengedésével, elvárás-mentességével átszeretkeztek jó pár napot. Az addig csak remélt két csík pedig nem sokkal ezután ott virított a terhességi teszten. A férj meggyógyult, és közben megszületett első gyermekük, egy makkegészséges kisfiú. Ennek már hét éve, a család pedig ötfősre bővült. Ha nekik sikerült, Neked is sikerülhet!

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram