Kimbino - okos alkalmazás egy okos (de pazarló) világban

2019. június 29.
Szerző:  Cukimamik Team
Kimbino - okos alkalmazás egy okos (de pazarló) világban
Okostelefon, okostévé, okoslakás, magát vezető autó… lassacskán intelligensebb lesz a gép, mint az ember. Olyan eszközöket hordozunk ma már a zsebünkben, amiket néhány évtizeddel ezelőtt legfeljebb a sci-fi filmekben láthattunk, azokat is erős fenntartásokkal - a tömeggyártásnak köszönhetően pedig ma már ezek szinte bárki számára elérhetőek.

kimbino

Hiába azonban az okos telefon és más elektronika, ha nem töltjük le a hozzá tartozó alkalmazásokat. A hordozható telefonok „karrier”-jének hajnalán ezek a programok leginkább a vicces háttérképekben és csengőhangokban merültek ki. Manapság azonban nincs az életnek olyan területe, melyhez ne fejlesztettek volna ki egy alkalmazást.

A legnépszerűbbek egyértelműen a kommunikációs, üzenetküldő és közösségi appok, melyekről már biztosan mindenki hallott. Az ingyenes beszélgetést és videotelefonálást lehetővé tevő programok az elmúlt években például majdnem hogy kiszorították a hálózaton keresztül lebonyolított hívásokat az iparilag fejlett országokban. A médiamegosztó felületek telefonos alkalmazásainak köszönhetően ma már bárhonnan elérhetjük kedvenc tartalmainkat, filmeket nézhetünk és zenéket hallgathatunk. Ingyen vagy előfizetési díjért cserébe - melynek köszönhetően az illegális letöltések száma is csökkent. Tán elfelejtettük kedvenc könyvünket magunkkal vinni egy hosszabb utazásra? Semmi probléma! A digitális olvasó alkalmazásoknak köszönhetően az olvasmányunkat is ott tudhatjuk, ahol mindig elérnek bennünket, a telefonunkon.

Természetesen messze nem csak szórakoztató funkciót töltenek be az okos alkalmazások: számtalan okos eszközre optimalizált irodai megoldás is létezik, melyek nap mint nap könnyítik meg az üzletemberek életét. A tanulni vágyók ingyen elérhető applikációkkal akár nyelveket tanulhatnak, akár készségeiket fejleszthetik, mindezt akár saját otthonukból, akár útközben. Egy pizza- vagy taxi megrendelése, egy szállodai szobafoglalás vagy repülőjegy vásárlás már mind-mind egyetlen érintésre van tőlünk. 

Ez nincs másképp a mindennapi bevásárlással sem A legtöbben ezzel kapcsolatban az üzletek házhozszállító-applikációira gondolunk, azonban az alkalmazások piacán ennél szélesebb a kínálat. Az eszközeink ugyanis nem csak az áruk fizikai kiszállításában, hanem a spórolásban és a környezetünk védelmében is a segítségünkre lehetnek: ehhez nyújt asszisztenciát a Kimbino.

A honlap és az ingyenesen letölthető Kimbino alkalmazás naprakészen tájékoztat az áruházak akcióiról és készletkisöpréseiről, illetve segítségével a katalógusok is bárhonnan, papír pazarlása nélkül elérhetők. A Kimbino valójában a postaládákat teleszemetelő, környezetre is ártalmas szórólapokat váltja ki: míg az előbbiek rendszerint válogatás nélkül a kukában landolnak, az alkalmazást használva nem kell egyetlen jó fogásról sem lemaradni amiatt, mert kidobtuk, elveszítettük, vagy a kutya szétrágta az újságot.

A környezetvédelem mindenkinek a szívügye. Bárcsak így lenne! A Kimbino pedig zölden gondolkozik: nyugodtan írjuk ki a postaládára, hogy nem kérünk több szórólapot és szabaduljunk meg a hetente egyre gyűlő, frusztráló papírhulladéktól.

kimbino

A regisztráció nem kötelező (és továbbra is ingyenes), segítségével pedig preferenciákat és kedvenceket állíthatunk be, ami által könnyebben navigálhatunk a kedvenc üzleteink között. A letisztult felületen mindenki számára egyszerű a böngészés: az üzleteket kategóriákba sorolva találhatjuk, a nevükre kattintva pedig megtalálhatjuk az összes, éppen aktuális katalógust és szórólapot, azok lejárati idejével együtt.

Az alkalmazás a mobilos felhasználók igényeit figyelembe véve készült: kevés helyet használ és gyengébb teljesítményű telefonokon is problémamentesen fut. Egy újdonság továbbá, hogy PUSH üzenetként a szerdánkénti értesítést beállíthatjuk, amikor kedvenc boltunk új katalógust tesz közzé, ezáltal az elsők közt értesülhetünk akcióikról. Hogy ez a funkció működjön, fel kell venni néhány üzletprofilt kedvenceink közé. Ha netán egy idő után tolakodónak éreznénk a funkciót, ki is lehet állítani.

Össze akarjuk hasonlítani az ausztriai „Aldi” és a magyar Aldi ajánlatait adott héten? A PUSH üzenet értesít, amikor feltöltődik a két akciós újság. (Az alkalmazás nyelve egyezik telefonunk nyelvi beállításával.)

A Kimbino ma már a nemzetközi üzlethálózatok hirdetőújságjai mellett egyre több kisebb láncét és egyéni szolgáltatóét is bemutatja, kínálata pedig folyamatosan bővül. Ha megtetszett az ötlet, próbáljuk ki. Higgyük el, a pénztárcánk és a bolygó is meg fogja hálálni!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram