A nyugalom kulcsa és nagyobb önállóság a gyereknek – ezért ajánlom a GPS órát!

2019. máj. 14.
Szerző:  egyedzsuzsi
A nyugalom kulcsa és nagyobb önállóság a gyereknek – ezért ajánlom a GPS órát!
Kipróbáltuk és használjuk a GPS okosórát, és sokkal egyszerűbbé tette a mindennapjainkat!

Egy zsúfolt nyári városi rendezvényen történt. A barátnőm csak egy pillanatra tévesztette szem elől hatéves kisfiát, miközben utat törtek a tömegben a vattacukorárus felé. A gyerek egyszerűen eltűnt, a barátnőm azt se tudta, merre induljon utána. Nem tudom, mit élhetett át a tíz perc alatt, míg a hangosbemondón jött a hír, hogy a kisfiú a színpad mellett várja, de biztos vagyok benne, hogy bármennyit megért volna neki, ha azonnal csekkolhatja, hogy merre van a gyerek. Akkor még nem lehetett kapni okosórát. Ma már igen.

Nem csupán az ehhez hasonló helyzetekben merül fel az erre való igény. Szerintem mindenkinél hatalmas dilemma: mikortól engedjük el a gyereket egyedül iskolába, vagy akár a játszótérre? Túlfélteni sem akarjuk, de azért valljuk be, ez már nem az a világ, mint amikor mi voltunk kisiskolások. Az önállóság időszaka előbb-utóbb beköszönt, és ekkor indul az aggódás: vajon elérte-e a buszt, miért késik, vajon csak megálltak egy fagyira a barátnőivel, vagy valami baj van?

{adselite}

Aki ismer, tudja, mennyire kütyüellenes vagyok. Eszembe sem jutna a nyolcéves gyerekemnek mobiltelefont venni. Tudom, mi lenne belőle: végtelen nyomkodás, szelfizgetés, különböző applikációkon és játékokon lógás, ami legkevésbé sem való ennek a korosztálynak. Viszont egyre több olyan helyzet adódik az életünkben, amikor megnyugtató és praktikus, ha tudom, merre jár, vagy oda tudok neki szólni. Nem feltétlenül csak vészhelyzetekben ideális: amikor lemennek játszani a belső társasházi udvarba, tudok jelezni, hogy kész az ebéd, anélkül, hogy magára hagynám az alvó kistestvért.

Így jött képbe a GPS óra, amely egyszerűbbé tette a hétköznapjainkat. Elmondom, hogyan!

gps órák

Ez a kis eszköz ékes példája annak, hogyan használjuk bölcsen a technika vívmányait. Nem lesz tőle telefonfüggő a gyerek, mégis jó, hogy van már ilyen. A GPS órának számtalan hasznos funkciója van:

- helymeghatározás: a szülő a telefonjára letöltött applikáció segítségével követheti, merre jár gyermeke

- virtuális kerítés: létrehozhatsz egy zónát, melyet ha elhagy a gyermeked, azonnal riasztást kapsz a telefonodra

- kétirányú kommunikáció: egy gombnyomás, és beszélgetést indíthattok egymással

- SOS riasztás: vészhelyzetben egyetlen gomb megnyomásával tud értesíteni minket a gyerek

- számos plusz funkció, mint például lépésszámláló (hogy élveztem volna ezt gyerekkoromban!)

- 10 telefonszámot tud az óra tárolni, ezeket tudja felhívni a gyerek. Külön pozitívum, hogy szűri a bejövő hívásokat a szülő által beállított lista alapján.

gps órák

Az óra beüzemelésétől kicsit tartottam, mert nem vagyok egy technikai zseni. Ezért jött kapóra, hogy a GPS órához automatikusan jár egy szolgáltatáscsomag is, vagyis bármilyen felmerülő probléma esetén segítenek, megoldják.

Végezetül még egy pozitívum: nagyon jól néz ki, és a vékony gyerekcsuklókra is tökéletesen illik. A nagyobbaknak pedig a Junior okosóra jár, amely akkor biztosít nyugalmat a szülőknek, amikor gyermeke már nem a játszótéren, hanem különféle bulikban múlatja az időt… Mert ez is eljön ám, hamarabb, mint gondolnánk! Az biztos: azt is beszerezzük majd.

Én a GPSorak.hu-ról rendeltem meg az órát, akik lelkiismeretesen segítettek mindenben nekem, minden "hülye" kérdésemben. Folyamatosan kontaktban voltunk, addig, amíg az óra tökéletesen be nem lett üzemelve.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram