A nyugalom kulcsa és nagyobb önállóság a gyereknek – ezért ajánlom a GPS órát!

2019. máj. 14.
Szerző:  egyedzsuzsi
A nyugalom kulcsa és nagyobb önállóság a gyereknek – ezért ajánlom a GPS órát!
Kipróbáltuk és használjuk a GPS okosórát, és sokkal egyszerűbbé tette a mindennapjainkat!

Egy zsúfolt nyári városi rendezvényen történt. A barátnőm csak egy pillanatra tévesztette szem elől hatéves kisfiát, miközben utat törtek a tömegben a vattacukorárus felé. A gyerek egyszerűen eltűnt, a barátnőm azt se tudta, merre induljon utána. Nem tudom, mit élhetett át a tíz perc alatt, míg a hangosbemondón jött a hír, hogy a kisfiú a színpad mellett várja, de biztos vagyok benne, hogy bármennyit megért volna neki, ha azonnal csekkolhatja, hogy merre van a gyerek. Akkor még nem lehetett kapni okosórát. Ma már igen.

Nem csupán az ehhez hasonló helyzetekben merül fel az erre való igény. Szerintem mindenkinél hatalmas dilemma: mikortól engedjük el a gyereket egyedül iskolába, vagy akár a játszótérre? Túlfélteni sem akarjuk, de azért valljuk be, ez már nem az a világ, mint amikor mi voltunk kisiskolások. Az önállóság időszaka előbb-utóbb beköszönt, és ekkor indul az aggódás: vajon elérte-e a buszt, miért késik, vajon csak megálltak egy fagyira a barátnőivel, vagy valami baj van?

Aki ismer, tudja, mennyire kütyüellenes vagyok. Eszembe sem jutna a nyolcéves gyerekemnek mobiltelefont venni. Tudom, mi lenne belőle: végtelen nyomkodás, szelfizgetés, különböző applikációkon és játékokon lógás, ami legkevésbé sem való ennek a korosztálynak. Viszont egyre több olyan helyzet adódik az életünkben, amikor megnyugtató és praktikus, ha tudom, merre jár, vagy oda tudok neki szólni. Nem feltétlenül csak vészhelyzetekben ideális: amikor lemennek játszani a belső társasházi udvarba, tudok jelezni, hogy kész az ebéd, anélkül, hogy magára hagynám az alvó kistestvért.

Így jött képbe a GPS óra, amely egyszerűbbé tette a hétköznapjainkat. Elmondom, hogyan!

gps órák

Ez a kis eszköz ékes példája annak, hogyan használjuk bölcsen a technika vívmányait. Nem lesz tőle telefonfüggő a gyerek, mégis jó, hogy van már ilyen. A GPS órának számtalan hasznos funkciója van:

- helymeghatározás: a szülő a telefonjára letöltött applikáció segítségével követheti, merre jár gyermeke

- virtuális kerítés: létrehozhatsz egy zónát, melyet ha elhagy a gyermeked, azonnal riasztást kapsz a telefonodra

- kétirányú kommunikáció: egy gombnyomás, és beszélgetést indíthattok egymással

- SOS riasztás: vészhelyzetben egyetlen gomb megnyomásával tud értesíteni minket a gyerek

- számos plusz funkció, mint például lépésszámláló (hogy élveztem volna ezt gyerekkoromban!)

- 10 telefonszámot tud az óra tárolni, ezeket tudja felhívni a gyerek. Külön pozitívum, hogy szűri a bejövő hívásokat a szülő által beállított lista alapján.

gps órák

Az óra beüzemelésétől kicsit tartottam, mert nem vagyok egy technikai zseni. Ezért jött kapóra, hogy a GPS órához automatikusan jár egy szolgáltatáscsomag is, vagyis bármilyen felmerülő probléma esetén segítenek, megoldják.

Végezetül még egy pozitívum: nagyon jól néz ki, és a vékony gyerekcsuklókra is tökéletesen illik. A nagyobbaknak pedig a Junior okosóra jár, amely akkor biztosít nyugalmat a szülőknek, amikor gyermeke már nem a játszótéren, hanem különféle bulikban múlatja az időt… Mert ez is eljön ám, hamarabb, mint gondolnánk! Az biztos: azt is beszerezzük majd.

Én a GPSorak.hu-ról rendeltem meg az órát, akik lelkiismeretesen segítettek mindenben nekem, minden "hülye" kérdésemben. Folyamatosan kontaktban voltunk, addig, amíg az óra tökéletesen be nem lett üzemelve.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram