Különleges házassági évfordulók

2013. szeptember 26.
Szerző:  Cukimamik Team
Különleges házassági évfordulók
A kapcsolatok számos szakaszon mennek át, egy tartós kapcsolat vagy egy házasság  a mai világban pedig igazi kincsnek számít. Ezért is fontos, hogy megünnepeljünk  minden évfordulót, ezzel kifejezve hálánkat az együtt töltött szép napokért.

 Zöldlakodalom

Az esküvő napját ZÖLDLAKODALOMNAK hívjuk, utalva arra, hogy a zöld szín a közös szép jövőbe vetett reménység színe.


1/4. év: Citromlakodalom

A citrom a középkorban az élet szimbólumának számított és ezáltal különleges szerepet töltött be az esküvőn.

3/4 év: Sörlakodalom

Az évforduló neve a házastársak között lévő habzó-bizsergő kapcsolatra utal. További magyarázat az évforduló nevére úgy hangzik, hogy amennyiben a menyasszony ebben az időpontban még nem esett teherbe, a sör elfogyasztása által az ehhez szükséges tevékenységre ösztönözhető :-)

1.ÉV: Papírlakodalom

Egy év után ünnepelhetjük a PAPÍRLAKODALMUNKAT. Ennyi idő elteltével a kapcsolat még nem "gyűrhetetlenül" stabil, erre utal a papír vékonysága, amely könnyen összegyűrődhet.

2. ÉV: Pamutlakodalom

A házastársak már kezdenek összecsiszolódni, a kapcsolat már nem annyira érzékeny, mint a papír, de még nem is teljesen törhetetlen, inkább olyan, mint a friss pamut, ami könnyen téphető, de ugyanakkor finom puha is.

3.ÉV:

A harmadik évfordulót hívjuk BŐRLAKODALOMnak, arra utalva, hogy a nyersbőr megdolgozás után válik kellemes viseletté, ahogyan egy házasságon is dolgozni kell, hogy az jól működjön.

5.ÉV:

A munka és a kitartás szimbóluma a fa. Az ötödik boldog év után a FALAKODALMUNKAT ünnepelhetjük.

6.ÉV: Ónlakodalom

A párok a házasság 6. évében úgy viselkednek, mint az ón: hő hatására még formálható, de megkeményedve már stabilan áll.

7.ÉV:

A RÉZLAKODALMUNKAT ünnepelhetjük 7 év házasság után. A réz rugalmas és formázható, de már itt-ott fényesítésre szorulhat.

10.ÉV:

Az egy évtized házaséletünket RÓZSALAKODALOMMAL ünnepelhetjük meg. A szerelem virága teljességében pompázik ekkor.

12 és 1/2 ÉV:

 A különleges NIKKEL vagy PETREZSELYEM LAKODALOM alkalmával kapott petrezselyemtortával  fűszerezhetjük meg az évfordulót.

15.ÉV:

A tizenötödik évfordulót KRISTÁLYLAKODALOMNAK hívjuk, ahol a kristály törékeny, de átlátható, amelyen keresztül a pár már tisztán belelát egymás lelkébe.

20.ÉV:

Húsz év házasság után ünnepeljük a PORCELÁNLAKODALMAT. A porcelán értékes és tartós anyag, annak ellenére , hogy előfordulhatnak rajta néhol kis repedések.

25.ÉV

Negyed évszázad egy kapcsolatban igazán ünneplésre méltó.  25 év házasságban eltöltött időt EZÜSTLAKODALOMMAL ünnepeljük, ahol a pár és a házasság úgy ragyog, mint az ezüst.

30.ÉV:

A GYÖNGYLAKODALMAT a házasságban eltöltött 30 év után tartjuk. A házasságban úgy múlnak az évek, mint az egymás mögé fűzött gyöngyök egy gyöngysoron: mindegyik más, de ettől szép.

35.ÉV:

Harmincötödik évforduló a VÁSZONLAKODALOM, amely arra utal, hogy a vászon elszakíthatatlan, ugyanakkor még rugalmas; ilyen a kapcsolat a házastársak számára is.

40.ÉV:

Negyvenévnyi házasságban élni komoly érték, úgy, mint maga a rubin kő is. Ekkor ünnepeljük a RUBINLAKODALMAT. A rubin az élet és a szerelem drágaköve.

50.ÉV:

Félszázad eltöltése a szeretett fél mellett megkívánja az ünneplést. A hagyomány szerint a házaspár új gyűrűket vásárol és újra egymáshoz kötik az életüket az ARANYLAKODALOM alkalmával. Az arany értékes és maradandó, mint maga a házasság.

60.ÉV:

Hatvan évvel az eskü után szeretetben élni drága kincs, épp úgy mint a gyémánt,  amely erős, ritka és ragyogó, mint az kapcsolat, amelyben a házastársak aki ennyi évet töltöttek együtt. Ekkor ünnepelhetjük a GYÉMÁNTLAKODALMUNKAT.

65.ÉV:

Hatvanöt év házasság után ünnepelhetjük a VASLAKODALMAT, mely azt a vasakaratot szimbolizálja, amellyel a pár jóban és rosszban is kitartott egymás mellett.

70.ÉV:

Aki olyan szerencsés, hogy hetven évet tölthet házasságban, hálásnak kell lennie, leginkább a házastársának. Ekkor ünnepelhetjük a KEGYELEMLAKODALMAT, ami a köszönet napja is egyben.

75.ÉV:

Hetvenöt év házasság olyan ritka alkalom, amelyhez méltó ünneplésnek kell társulnia. Ekkor tartjuk a KORONAÉKSZER LAKODALMAT, mellyel megkoronázhatjuk az életünket, a házasságunkat. Ez az ünnep a hűség királyának és királynőjének ünnepe.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram