Hátizsák az új pelenkázótáska

2019. február 28.
Szerző:  Polgár Georgina
Hátizsák az új pelenkázótáska
Fotó: Pinterest
Egyik kezedben a vergődő ded, a másikkal a cipzárt próbálod feltépni, miközben a fogaiddal is megragadod az áldozatot. Hosszas küzdelem után végre bejutsz a táska mélyére, de ekkor betemetnek a pelusok, cumi helyett pedig folyton csak a csörgő akad a kezeid közé. Nehezen találod azt, ami kellene? Itt az ideje beszerezni egy frankó pelenkázó táskát.

Az elmúlt években a hátizsák újra visszatért a divatba, ráadásul nem akármilyen stílus-tunningon esett át. Népszerűsége nem a véletlen műve, hanem a divatosság és praktikusság nászából született, ezért anyaként sem kell lemondanod erről a tuti kiegészítőről, ugyanis tökéletesen beilleszthető a babás-kisgyermekes életstílusba. Megmutatjuk milyen az ideális, hátizsák bőrbe bújt pelenkázó táska, és hogy miket pakolj bele, hogy minden mindig kéznél legyen.

Nézzük akkor milyen is a pelenkázó hátizsák…

… stílusa

Olyan legyen, mint amilyen te magad vagy. Ne te alkalmazkodj hozzá, a babakocsi, vagy az orvosi váró színéhez. Passzoljon a saját egyéniségedhez és külsődhöz, hiszen a te válladat fogja ékesíteni. Sokan behódolnak egy számukra kevésbé tetszetős unisex típusnak, mert a szomszédasszony szerint apa furin mutatna a tűzpiros táskával az oldalán. Lehet, hogy igaza van, de apa igazán lehet furi arra a néhány alkalomra, amikor ő fog útra kelni a babával. A többi alkalommal viszont királynőnek érezheted magad, ha olyan darabot választasz, ami valóban téged tükröz.

pelenkázótáska

Forrás: xajandek.hu

Ha viszont nem szeretnél túlságosan feltűnő táskát választani, hanem inkább a „nekem egy mindenhez passzoló cucc kell” vonalra mész rá, akkor a legjobb megoldás számodra egy barna, vagy fekete hátizsák lesz. Az egyediségét fokozhatod azzal, ha magyar tervező mellett teszed le a voksodat.  

Pelenkázótáska

Forrás: pantotaleathergoods

A merészebb megoldásokat kedvelők pedig szuper kis nyárias, vidám hangulatot csempészhetnek a mindennapokba egy bohém, színes darabbal.

Forrás: glami.hu

Bármilyen stílust is képviselsz, biztosan meg fogod találni a számodra megfelelő hátizsákot. A márkák folyamatosan jobbnál jobb darabokat dobnak a piacra, csak győzd kiválasztani az igazit!

… mérete

A normál táskával ellentétben egy pelenkázó táskában két dudásnak kell megférnie egy csárdában. Anya cuccai mellett egy teljes babaellátó központnak kell helyet szorítani. Úgyhogy igen, a méret a lényeg: minél nagyobb a táska, annál jobb. A kulcsszó pedig a rekesz. Legyen belőle minél több, hogy úgy lehessen benne mindent elhelyezni, hogy azokat meg is találd, és ne órákig kelljen keresgélned, miközben csatakosra izzadod magad. Ha azonban mégis egy olyan példány nyeri el a tetszésedet, ami viszonylag kevés zsebbel van megáldva, egy táskarendező szettel könnyen megoldhatod a problémát.

… anyaga

A legjobb az, ha bőrből, vagy vízálló textilből, esetleg a kettő kombinációjából készül. Így legalább nem ázik át az egész táska, ha esetleg kiborulna benne valamilyen folyadék (márpedig miért ne borulna ki…), és te is eggyel kevesebb agybajt pipálhatsz ki aznap. Továbbá érdemes minőségi anyagokból készült táskát választani. Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy nem fogja bírni a strapát, és akár egyhónapnyi használat után landolhat is a kukában. Úgyhogy hidd el, megéri a befektetést egy drágább, minőségi darab.       

 

Kép: https://www.8dc6460bbbb088757ed67ed8fb316b1b-gdprlock/p/Bt9vrBjBxFd/

… színe

A pelenkázó táska rengeteg extra szennyeződésnek van kitéve. Ha nem akarod állandóan suvickolni a játszóterezések közben összeszedett homok-és sármaradványok, a maszatos babakezek lenyomatai és egyéb ismeretlen eredetű kosztípusok miatt, akkor érdemes sötétebb színű, vagy mintájú hátizsákot választani.   

Forrás: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/400714953274983/photos/a.400727273273751/1836564046356726/?type=3&theater 

…pántjai

Van, aki a kezében fogva, és olyan is van, aki a vállára akasztva, míg mások a hátukon szeretik hordani a pelenkázó táskát. Egy dologban azonban mind egyetértünk: néha jólesik letenni az édes terhet, ezért rendkívül előnyös az olyan táska, ami rögzíthető a babakocsira. Ja, hogy a tiéden nincsenek erre alkalmas pántok? Aggodalomra semmi ok! Rendkívül olcsón lehet szerezni olyan táskaakasztó pántokat (sőt táskaakasztó kampót is), amikkel a tolókarra rögzítheted a hátizsákodat.   

Forrás: dm.hu

… tartalma

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő darabot, már csak be kell rendezned. Ha pedig egyszer összeraktad a tuti kis pelenkázó hátizsákodat, akkor onnantól elég, ha néhanapján lecsekkolod az alábbi listát, és elvégzel egy gyors leltárt: a kiürült, elfogyott dolgokkal pedig újratöltöd a tatyót. Amint mindezzel megvagy, már tényleg semmi akadálya annak, hogy nyakatokba vegyétek és meghódítsátok a világot!

- a pelenkázáshoz szükséges motyók: 3-4 db pelus, popsitörlő-és krém, eldobható pelenkázó alátét, üres zacsik a használt pelusnak, szemétnek (DM-ben kapható illatosított zacsicsomag, nekünk nagyon bejött)

- pisi/kaki/kaja baleset esetére: 1 váltás ruha

- a terülj-terülj asztalkámhoz, attól függően persze, hogy szopizik, tápszerezik, vagy már szilárdat eszik a bébi: textil pelenka, melltartóbetét, cumisüveg, tápszer, babavíz, babaétel, előke, kiskanál, nasi (pl. kölesgolyó), itatópohár

- relax rekesz: a világmegváltó cumi, tente és egyéb alvóállatka, kedvenc játékok

- higiéniai szakosztály: papírzsepi, kézfertőtlenítő zselé, nyáron naptej-télen zsíros babakrém az arcára, nehogy kicsípje a hideg

- anya pakk: kulcs, telefon, pénztárca, iratok, pipere cuccok

+ a gyermek papírjai, kiskönyvek

Kép: milkmaidgoods.com

… utóélete

Sajnos vagy nem sajnos, egyszer minden baba megnő. És ahogy egyre nagyobb lesz a csemete, úgy fogja egyre kevésbé nyomni a vállad a pelenkázó táska súlya, míg egy nap, a pelenkázós korszak leteltével végleg kiszorulnak belőle a gyerekholmik. A menő hátizsákod ezután gyönyörű női táskaként is meg fogja állni a helyét, amire akárhányszor ránézel, arra az édes időszakra fog emlékeztetni, amikor szemed fénye még nem letörölte, hanem boldogan engedte, hogy puszit adj neki.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram