Csekklista - Alap ruhadarabok kismamáknak őszre és télre

2015. október 11.
Szerző:  vajaskalács
Csekklista - Alap ruhadarabok kismamáknak őszre és télre
A várandósság kilenc hónapja alatt minden hölgy megszépül, különleges kisugárzással bír. A gömbölyödő pocak látványa pedig mindenkit elbűvöl. A jól megválasztott ruhadarabok kényelmessé teszik ezt a változó időszakot és ápolttá megjelenésedet.

Sok kismama várja a hűvösebb hónapokat, hogy végre vége legyen a megterhelő kánikulának. Bár a meleg által okozott fáradékonyságnak vége, a megfelelő öltözködés megválasztása azonban továbbra is nagyon fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat.És hogy mi az, ami semmiképp sem maradhat ki az őszi ruhatáradból? Most ebben nyújtunk Neked segítséget, méghozzá úgy, hogy nem csak a kényelmi, hanem a nőies és csinos szempontokat is figyelembe vesszük.

 

Szoptatós és várandós melltartó

szoptatos_melltarto

Kezdjük az alapoktól! Az egyik legfontosabb ruhanemű a kényelmes, lehetőleg praktikus és megfelelő tartást biztosító melltartó. Amíg korábban a merevítős melltartókat részesítették előnyben, a tapasztalat és a kutatások egészen más eredményre jutottak. Bizonyított, hogy a növekvő mellméret és táguló bordakosár miatt a merevítő nélküli melltartó sokkal egészségesebb viselet. Egy feszes, kényelmetlen melltartó komoly károkat tud okozni az érzékeny mellszövetekben.

Kismama bandázs

bandazs

A várandósság első trimeszterében még nincs szükség kismamaruhára, ekkor élhetünk praktikus megoldásokkal. Egy jó minőségű, nadrághoz gombolható bandázs tökéletes megoldás arra, hogy korábban viselt farmerünket még egy-két hónapig hordani tudjuk.

Szoknya, mint igazi őszi ruhadarab

kismama_szoknya

Ősszel különösen nőies és kényelmes a farmer kismamaszoknya viselése harisnyával és bokacsizmával vagy csizmával. Válasszunk olyan anyagú ruhadarabokat, amelyek nem irritálják a bőrünket és a kilencedik hónap végéig engedik a pocak növekedését.

Nadrág, leggings

kismama_nadrag

A harmadik hónaptól már mindenképpen javasolt 1-2 kismamanadrág, vagy leggings beszerzése. A farmer örök darab, és trendibb, mint valaha. Strapabíró anyagának és rugalmas pocaktartójának köszönhetően nélkülözhetetlen kelléke őszi-téli kismama ruhatárunknak.

Kismama felső

kismama_felso

Kismama felsők kiválasztásakor két szempontot tartsunk szem előtt. 1) Figyeljünk arra, hogy rugalmas legyen az anyag, hogy a terhesség végéig tökéletesen passzoljon növekvő pocakunkra. 2) Érezzük jól magunkat a bőrünkben, öltözzünk változatosan, de mindezt racionális keretek között, vásároljunk 2 in 1 fazonokat, amelyeket szülés után is tudunk viselni, felsőkből lehetőség szerint több olyat, amiben majd szoptatni is tudunk. Egy kényelmes kismamapóló alapdarabja ruhatárunknak. Szoknyához, nadrághoz egy könnyű kardigánnal az előttünk álló hónapok klasszikus ruhadarabja lesz.

Kardigánok

kismama_ruha

Az őszi-téli időszak nélkülözhetetlen ruhadarabjai a kardigánok. Lehetővé teszi a réteges öltözködést, a meleg szobában csak kigomboljuk, a kinti hidegben pedig kiválóan melegíti a pocakot. A vízesés fazonok később a szoptatásnál is jó szolgálatot tesznek majd, hiszen teljesen betakarhatjuk vele a babát.

Hálóruházat

kismama_haloing

A pihenés a legnagyobb kincsünk. Válasszunk kényelmes és praktikus hálóruhákat, amik helyet adnak a nagy pocaknak és később lehetővé teszik az éjszakai szoptatást, valamint lehetőség szerint minőségi pamut anyagból készült darabokat, hogy ne irritálja alváskor a bőrünket.

Alkalmi ruha

kismama_alkalmi_ruha

Kismamaként sem kell otthon ülnöd, ősszel rengeteg programlehetőség kínálkozik, és sok esküvőt is ilyenkor tartanak. A karácsony estére és a szilveszteri buliba pedig sosem lehet elég korán kezdeni a megfelelő kismamaruha beszerzését. Egy elegánsan öltözött kismama hamar a figyelem középpontjába kerül. Válasszunk alakunkra passzoló egyberuhát, ami elegáns, mutatós és sehol sem szorít.

szoptatasi_tanacs


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram