Kismamák figyelem! Ezekkel űzheted el a várandós émelygést, reggeli rosszullétet

2020. július 29.
Szerző:  Reni
Kismamák figyelem! Ezekkel űzheted el a várandós émelygést, reggeli rosszullétet
A reggeli rosszullét általában a 7. héten kezdődik és a 12. hét végére lecseng. Persze vannak, akiknél előbb vagy épp tovább tart, és az se ritka, hogy az émelygés és egyéb szépség egész nap kitart. Amikor várandós voltam – kétszer – ez utóbbi csoportba tartoztam és megpróbáltam mindent annak érdekében, hogy csökkentsem a rosszullét mértékét.

Nálam leginkább az egész napos majszolás vált be – kekszek, zöldségek, gyümölcsök -, de elhoztam azokat, amiket más anyák javasoltak akkor nekem.  

Ezek űzhetik el a várandósság alatti reggeli rosszullétet

Egyél, még mielőtt felkelnél – Nem kell betolni egy nagy szendvicset, elég ha bekapsz pár szem kekszet - vagy az én nagy kedvencemet, egy fánkot -, pihensz még egy keveset és lassan, fokozatosan kelsz ki az ágyból. Ezzel helyrebillentheted a vércukorszintedet.

Helyezd előtérbe a fehérjedús ételeket és próbáld csökkenteni a szénhidrátot – Hasonló elven működik, mint az előző, tehát a vércukorszinted szabályozásában segít.

Lefekvés előtt, este vedd be a terhesvitamint – A legtöbb készítményben sok vas van, ami azonban émelygést és szédülést okozhat. Akkor, ha érzékenyebb vagy a hatására, semmiképp se napközben szedd.

Igyál minél több vizet – Főleg nyáron, nagy melegben ajánlott minimum napi két-három liter tiszta vizet inni. Kevesen tudják, de a dehidratáltság is támogatja a várandósság émelygéses időszakát.

{adselite}

Vesd be a gyömbért – Vízbe, teába vagy kekszbe, süteménybe sütve is jótékonyan hat az émelygéses kismamák esetén.

Amennyiben semmi sem válna be, konzultálj az orvosoddal, magadtól sose vegyél be gyógyszert!

 

Képek forrása: unsplash.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram