Dolgok, amiket szeretnek elhallgatni a várandós nők elől: ilyen a valóságban anyának lenni!

2020. július 23.
Szerző:  Reni
Dolgok, amiket szeretnek elhallgatni a várandós nők elől: ilyen a valóságban anyának lenni!
A babavárás egy csodás időszak, ezzel senki sem tud vitába szállni. Természetesen vannak benne nehézségek, de a várakozás, hogy végre a kezedben tarthasd gyermekedet, feledteti ezeket. Van azonban jó pár dolog, amit senki sem mondd el a kisbabás létről.  Készülj fel, kemény lesz!

Kisbabával nem mindig rózsaszín csillámporral megfűszerezett az élet

Éjjel már harmadszorra kelsz fel hozzá. A szemedet is alig bírod nyitva tartani, de jó anyaként gyengéden tisztába teszed, megeteted. Végül a közel fél órás rítus után ringatással és dúdolással sikerül álomba ringatnod, majd mikor épp betennéd a kiságyba, egy hatalmasat belerotyogtat a pelenkába. Nagyot sóhajtasz, hiszen tudod, hogy minden kezdődik elölről. Bár hidd el, van az a fajta fáradtság, amikor csak betakarod és visszafekszel aludni, mintha meg sem hallottad volna a dolgot. Sőt, sokszor fogod a természetet igazságtalannak érezni, amiért az apák nem tudnak szoptatni.

Hasonlóan képzeled el? Őszintén: tévedsz!

 

Apropó szopiztatás. Nincs is annál jobb, mint amikor büfiztetéskor a vállad felett a padlóra toccsan egy nagyobb adag anyatej. Bár, ha jobban belegondolunk, még szerencsésnek érezheted magad, hiszen a nyakadba is kaphattad volna.

A hozzátáplálás ingoványos, stresszes korszakába lépve jobb, ha felvértezed magad a visszautasításokkal szemben. Nem egyszer fog ugyanis előfordulni az, hogy energiát nem kímélve elkészíted a tökéletes tej- és lisztmentes főzeléket, bababarát feltéttel, szépen megterítesz, beöltözteted a picit, hogy a szép ruháját ne érje semmiféle maszat, lelkesen repülteted felé a kanalat, de ő még a száját sem hajlandó kinyitni. Ennél egy fokkal rosszabb, amikor megkóstolja, majd egy az egyben rád köpi vagy fogja, és egyetlen mozdulattal lesöpri a tányért az asztalról.

Azt hitted, hogy egy kisbaba mellett olyan lesz a lakás, mint előtte? Attól, mert nem tud járni és nem pakol szét semmit, folyamatosan futsz majd a lakás után… vagy ő utánad, de ez részletkérdés.

{adselite}

Ebből a pár példából is látszik, bizony nem fenékig tejfel kisbabával otthon lenni, tehát már most érdemes gyakorolnod, hogy a kínos, kellemetlen helyzeteken tudj nevetni, hiszen vidámsággal minden sokkal könnyebben átvészelhető.

 

Képek forrása: unsplash.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram