A várandóság 6 korai jele: megelőzhetik a terhességi teszteket is

2020. február 14.
Szerző:  Reni
A várandóság 6 korai jele: megelőzhetik a terhességi teszteket is
Akik babát terveznek, minden apró jelre azt gondolhatják, hogy igen, sikerült, megfogant a kis élet. Ám ezen várakozások nagy része pár nappal később csalódásba torkollik, ami igen negatívan hathat, akár a későbbi próbálkozásokra is. Most elmondjuk, hogy mik azok a jelek, melyek még a terhességi tesztek előtt, a legnagyobb százalék eséllyel képesek megjósolni a várandóságot.

A terhességi tesztek antitesteket használnak a humán korion-gonadotropin (hCG) kimutatására, amelyet a fejlődő placenta állít elő. Az ultraérzékeny korai terhességi tesztek valószínűleg képesek már egy 4-5 napos terhességet is kimutatni, de ez az eredmény is mindössze 50-75 százalékban megbízható.

6 jel, ami a várandóságot már a terhességi tesztek előtt jelezheti

1. „Fogalmam sincs, mit egyek” - A hormonális változások a terhesség korai szakaszában különös, akár felfokozott étvágyat vagy épp az addig szeretett ételek felé tanúsított undort válthat ki.

{adselite}

2. „Mi történt a mellemmel?” – A mell hirtelen megduzzadása, a bimbó érzékenysége, az udvar színének átalakulása, mind előjelezhetik a várandósságot.

3. „Merre van a mosdó?”– Bár sokan kapcsolják össze a terhesség utolsó időszakát a gyakori vizelési ingerrel, már egészen korai szakaszában is tapasztalható változás e téren. A vese túlórázik, hogy megszabadítsa a tested a méreganyagoktól, és igen, a hormonok is szerepet játszanak benne.

Forrás: pixabay.com

 

4. „Lepihenhetnék egy fél órára?” - Nem a munka utáni jóleső fáradságról van szó, hanem az elemi, mindent elsöprő alvásigényről. Ebben az időszakban gyakorlatilag bárhol képes a várandós nő elaludni, amit a progeszteron hormon termelődése vált ki.

5. „Úgy émelygek!” – A reggeli rosszullét a legáltalánosabb jele a terhességnek, ám a nagy átlagtól eltérően, már akár a fogamzás harmadik hetétől tapasztalhatja a kismama.

6. „Lázas lennék?” – Amennyiben reggel, délben és este is enyhén megemelkedik a testhőmérséklet – de a hőemelkedés szintjét nem éri el -, úgy erős gyanú élhet, hogy bizony ennek hátterében a várandósság áll.

Neked mik voltak a tipikus tünetek, amiből egyből tudtad, hogy terhes vagy?


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram