Kismama lettem, de nincs egy göncöm sem! Kell venni egyáltalán?

2019. máj. 15.
Szerző:  Ferencz Judit, Stylexpert
Kismama lettem, de nincs egy göncöm sem! Kell venni egyáltalán?
Fotó: Pinterest
Emlékszem az első gyermekemnél a 4. hónapban kezdett el látszani a gömbölyödő pocakom. Annyira büszke voltam, mert már látványra is egyértelmű volt, hogy egy kis életet hordok a szívem alatt. Az első 3 hónapban teljesen jól működött a régi ruhatáram. Munkanapokon leginkább szoknyákat hordtam, csak hétvégén nadrágot. Ez a komfortos érzés azonban nem tartott sokáig.

Éreztem, hogy a szoknya passzé rész egyre kényelmetlenebb, és a komfortérzetem gyorsan lement a nullára. Mit lehet ilyenkor tenni? Mivel lelkesedésem határtalan volt, elmentem egy varrótanfolyamra, ahol egy kismama szoknyát varrtam magamnak. Ezen a ponton derült ki, hogy a varrást nem igazán kellene erőltetni a jövőben, mondanom sem kell, egyetlenegyszer sem vettem fel a munkám gyümölcsét…

Először is megnéztem a kicsit bővebb ruháimat, és kiválogattam melyik ruhába férek bele. Mivel a 7. hónapot is végig dolgoztam, nem kellett matekzseninek lenni, hogy ez nem fog működni „okosban”, megúszva a régi ruháimmal. Találtam 4-5 kicsit bővebb egybeszabott ruhát, és két szoknyát. Néhány inget persze sikerült átalakítani kreatívan, de azt azért egy kezemen könnyedén meg tudnám számolni. Szuper. És hogyan tovább?

Fotó: 3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock

1. megoldás: turkáló

Mivel nem szerettem volna vagyonokat költeni új ruhákra, ráadásul tavasz közepén jártunk, ezért vettem egy pár jó kis angol turis kismamapólót, egybeszabott átkötős ruhát, amelyek emlékét azóta is a szívemben őrzöm. Több dologra azonban nem találtam megoldást. A fehérneműket nyilván nem szívünk vágya egy turkálóban beszerezni, illetve a pocakomnak kényelmes, a hasamat kifejezetten takaró nadrágokra és szoknyákra sem találtam megoldást.

Kismamaruha turkáló, amit mi ismerünk: Rákóczi úti Hádában (azóta eltelt pár év, és az Örs Vezér téren lévő Hádában több ilyen ruha van).

Kismamaruha turik,

Fotó: Pinterest

2. megoldás: kismamaüzletek

Elkezdtem lázasan keresni a neten, hogy hol próbálhatnék minőségi, kifejezetten kismamáknak gyártott ruhákat. Hamar megtaláltam a magyar Mekkáját a Lövőház utcában. Micsoda átlapolós ruhák, pólók voltak ott! És ami számomra a kulcskérdés volt, farmerek és szoknyák!!! A boldogságomat nehéz lett volna leírni, főleg mert olyan tartósak voltak minőségre, hogy a második babámnál is hordtam, sőt a sógornőm is egyben megkapta az összes kismamaruhámat (micsoda szerencse, hogy pont ugyanakkorák voltunk), és még a neten a jofogas.hu-n eladva is haraptak rá rögtön, sőt még kisebb csörte is kialakult, kié legyen ;-)

Kismama üzlet, ahol mi vásároltunk: Hello Baby

Kép: Pinterest

3. megoldás: fast fashion

Bármilyen hihetetlen a H&M-ben (pl. Mamut és Aréna Mall), van egy két svéd és holland márka, ahol szuper sportosabb kismamaruhákat lehet kapni, sőt néha egy-két elegánsabbat is ki lehet fogni egy kis szerencsével. Innen a kismamapólók, és a pólóruhák jöttek be. Illetve a kismamamelltartó a szoptatáshoz a C&A-ből! Nem fehér, nem öregasszonyos, rózsaszín-fekete csipkés még a kistestvérhez is rögtön kedvet kaphat apuka, olyan szexi (na jó, azért a fehér kommerszből is akadt 2-3 db a szekrényben ;-)

Üzletek: H&M, C&A

Kép: Pinterest

4. megoldás: más kismamáktól vásárolt vagy kölcsönkapott ruhák

Ez szerintem a legjobb megoldás, hiszen jól jár az eladó kismama is, aki megveszi, pedig sokkal kedvezményesebben juthat hozzá gyönyörű darabokhoz, bőven a bolti ár alatt. Azt gondolom, ez a legtudatosabb választás, és attól, hogy már két ember hordta azokat a ruhákat, nyugodtan hordhatja egy harmadik vagy negyedik is, hiszen olyan rövid ideig használják őket a kismamák, hogyha jobb minőségű „nincs is ideje” tönkremenni!

Kép: Pinterest

Ti vásároltatok magatoknak kismamaruhát?

És ha igen, hol?


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram