Így készülhetsz homeopátiával a szülésre

2017. június 21.
Szerző:  Szabó Böbe
Így készülhetsz homeopátiával a szülésre
Ugyan a rokonságunkon belül is többen vannak, akik megszállottan hisznek a gyógynövényekben és az öngyógyításban, én mégsem vagyok mindenáron ennek a két módszernek a híve. Mégis, azt kell mondjam, többször gyógyultunk már ilyen praktikákkal, és a szülésben is segített a homeopátia. Legalábbis elméletben, hiszen pont ez vele a baj: senki nem tudja, mi lett volna, ha nem szedek semmit.

A 36. héten abbahagytam a magnézium szedését védőnőm és szülésznőm tanácsára. Bár rendszeresen keményedtem odáig, és azután is, azt mondták, nehezebben fogok tágulni, ha továbbra is szedem. Szóval, bár voltak kifejezetten rossz napok, magnéziumot ezután már nem vettem be.

Aztán, amikor bementem a szülészetre „felmérni a terepet”, megkérdeztem a szülésznőmet, van-e bármi értelme ezeknek a szereknek. Gondolkodás nélkül rávágta, hogy „igen”. Kénytelen voltam hinni neki, ugyanis 30 éve segít nap, mint nap világra gyermekeket. Azt mondta, a homeopátia általában gyorsítani szokott a folyamaton, és gördülékenyebbé teszi az egyes szakaszokat. Természetesen nem tesz fájdalommentessé semmit, de nem hátráltat, az biztos.
Márpedig a szülés előtt néhány héttel az ember lánya mindent megtenne és mindent bevetne, csak hogy könnyebben túlessen az utolsó napokon és magán a szülésen. Én is úgy voltam vele, hogy különösebb vesztenivalóm nincs, szóval alaposan feltankoltam a patikában, és málnalevél teát is vettem.

Fotó: 3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock

Az én tapasztalatom

Nos, azt kell mondanom, a szülésem valóban olyan volt, amilyennek a nagykönyvben megírták. Szépen, elkülöníthetően követték egymást a fázisok, összehúzódások, és éppen annyi idő jutott mindegyikre, amennyinek kellett. A teljes szülés 12 óra volt, megindulása után 5 órával mentünk kórházba, amikor már 5 centit letudhattam. Egyedül a kitolási szakasz húzódott el, de mint utólag kiderült, csodájára jártak feltűnően rövid köldökzsinórunknak. Ennek méretét azonban aligha befolyásolhatta volna bármilyen homeopátiás készítmény (vagy bármi más).
Egy szó, mint száz, nem tudom, hogy a málnalevél tea, a homeopátia segített, vagy csupán a tudat, hogy én mindent tőlem telhetőt megtettem. A lényeg, hogy zökkenőmentes szülésem és felgyógyulásom volt.

Na de mit is szedtem?

A 34. héttől ittam a málnalevél teát, napi egy-két csészével. A 36. héttől hetente egyszer vettem be ARNICA C30-at, a többi napon naponta egyszer 5 db CAULOPHYLLUM C12-t egy hétig, majd a másik héten naponta egyszer 5 db CIMICIFUGA C12-t. Ezt a szülésig folytattam, ami szerencsére a 38. hét végén meg is indult.
Mindezt úgy, hogy nekem semmilyen különösebb panaszom, betegségem nem volt, mert azokra természetesen külön is lehet homeopátiás termékeket vásárolni.

Mire hatnak ezek a készítmények?

  • Az ARNICA C30 csillapítja a vérzést és a fájdalmat, továbbá fokozza a sebgyógyulást.
  • CAULOPHYLLUM C12 a tágulás elősegítéséért felel, puhítja a méhszájat és a túlhordás esélyét csökkenti.
  • A CIMICIFUGA C12 is méhnyak tágító.

Ti szedtetek bármilyen homeopátiás szert? Működött?

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram