A boldog anya 4 legfontosabb ismérve

2020. július 19.
Szerző:  Reni
A boldog anya 4 legfontosabb ismérve
A boldogság nem igazán megfogható érzelem, és igen, több fajtáját is megkülönböztetjük. Van a hosszú távú és van a pillanatnyi, gyakran visszavezethető egy adott okra, de időnként érthetetlenül tör ránk. A szerepeinkhez is külön tartozhatnak érzelmek: tehát lehetünk boldogok barátként, de boldogtalanok munkavállalóként. Most azt nézzük meg, hogy miről ismerszik meg a boldog anya.

Mindennek a kulcsa, a szülői önbizalom, a gyermek irányából érkező szeretet, az önelfogadás és persze a saját gyermeked temperamentumának, szokásainak ismerete. Ha tudod a határaidat, elfogadod a gyengeségeidet, ugyanakkor azzal is tisztában vagy, hogy milyen erényekkel bírsz.

A boldog anya legfontosabb ismérvei

1. Önfeledten tudsz játszani a gyermekeddel - Hiszen nem feszít belülről szinte semmi, vagyis ki tudsz kapcsolódni, félre tudod tenni a hétköznapi gondjaidat arra az időre, amíg a gyerekeddel babázol, társasozol, fogócskázol vagy festegetsz. Ez egy nagyon felemelő érzés, nem mellesleg pedig rettentően sokat is nyújt az anyai önbizalom területén.

2. Bátran nekivágsz egyedül is vele/velük egy kirándulásnak, vagyis képes vagy spontánnak lenni – Nem félsz a váratlan helyzetektől, tudod, hogy képes leszel kezelni még a fáradságból adódó hisztiket is. Bízol magadban, az anyaságodban, ami felszabadít és engedi, hogy biztosító háló nélkül ugorj fejest.

3. Nem akadsz fenn apró dolgokon – A gyerek véletlenül eltört egy drága tálat, leöntötte az autókárpitot szörppel, elszakította az új ruháját, a késlekedése miatt elkéstek valahonnan? Nem fogsz vele kiabálni, nem érzed majd azt, hogy direkt csinálta. Csupán nyugtázod a károkat, számba veszed a megoldási lehetőségeket és elbeszélgetsz vele, természetesen objektíven.

4. Nem sértődsz meg, nem neheztelsz, sőt, akár bocsánatot is tudsz kérni – A gyerekek bizony tudnak kegyetlenek lenni, verbálisan és fizikailag is. Ez épp úgy megnyilvánulhat az irányodba, mint más felnőttek vagy épp testvéreik, kortársaik irányába is. Nehéz nem egyenrangú partnerként kezelni ezekben a helyzetekben a gyereket, de egy boldog anya képes erre. Épp ezért nem lesz tartós egy-egy ilyen feszültségtől terhes állapot sem, nem okoz törést az anya-gyerek kapcsolatban, sőt, építeni fogja, ahogy a gyerek személyiségét is.

{adselite}

Boldog anyának lenni nem azt jelenti, hogy sosem vagy mérges, haragos, hogy nincsenek rosszabb napjaid, amikor valahogy semmi sem jön össze. A boldog anya hiteles a saját és a gyermeke szemében is, tehát nem valamiféle istenség hibátlan jellemmel, és nem is szuperhős, mindig jó döntésekkel.

 Képek forrása: unsplash.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram