Lányod van? Íme pár nevelési hiba, amit elkövethetsz

2020. február 22.
Szerző:  Cukimamik Team
Lányod van? Íme pár nevelési hiba, amit elkövethetsz
Előzőleg már sorba vettük, hogy a fiúk nevelése esetén milyen hibákat véthetsz, de természetesen a lányos szülőket sem hagyjuk ki sorból.

3 hiba, amit ne kövess el szülőként, ha lányod van!

Kis hercegnőt faragsz belőle

Fontos tisztázunk, hogy senki sem fog titeket megszólni az utcán, ha a lányod nem talpig rózsaszínben, némi csillogó kiegészítővel jelenik meg. Támogasd, ha van kedve tütüben és koronával a fején sétálni, hiszen gyerekként szuper, hogy ilyeneket megtehet, de ne erőltesd! Sok kislány a szoknyát sem kedveli, épp ezért sose az elvárásoknak, hanem az ő igényeinek és ízlésének akarj megfelelni.

Forrás: pixabay.com

 

Édesnek érzed, ha hisztizik

Sokan vélik úgy, hogy a lányok esetén nem akkora gond a hiszti, sőt, akár még jól is állhat nekik. Nos, a gyerekek hisztije mindig egyfajta játszma szülő és utód között, amit nem nyerhet meg a gyerek. Hiszen ebben az esetben az ő kezébe kerül az irányítás, amire koránál és élettapasztalatánál fogva még nem áll készen, így pedig nyomasztani fogja ez a fajta felelősség-lehetőség. Tehát lányok esetén is épp úgy kell kezelni a hisztit, mint a fiúknál, de leginkább úgy tekints rá, mint egy gyerekre, aki frusztráltságában kiborult te pedig jó szülőként kezeled ezt.

{adselite}

Rövid pórázon tartod

Egy lány esetén a szülők kevésbé nézik jó szemmel, ha fára mászik, koszos lesz vagy épp kissé szabadosabban éli gyermekkorát. Pedig egy lányt is épp annyira izgatnak a felfedezésre váró dolgok, mint a fiúkat. Elszakítja a harisnyáját? Adj rá nadrágot! Ne támogasd abban, hogy a szoknyádnál állva próbáljon érvényesülni.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram