20 eszement tanács újdonsült anyukáknak, tapasztalt rókáktól

2020. január 20.
Szerző:  Cukimamik Team
20 eszement tanács újdonsült anyukáknak, tapasztalt rókáktól
Mindannyian elsőgyerekesként kezdtük! Pár hét, és te is belerázódsz – addig is néhány őrült tipp, hogy még könnyebben menjen!

 Pár napja vagy hete szültél, minden csupa káosz, tejszag és büfifolt. Hormonhullámvasút, reménytelenség és bizonytalanság. Tudod mit? Ne hagyd magad!

 

1. Telefonálj!

Tudod, miért nem hív senki? Mert biztosak abban, hogy zavarnának. Előzd meg őket: panaszkodj, siránkozz, dicsekedj, zokogj – garantáltan jobban érzed magad tőle, és fenntartod az ilyenkor nagyon sérülékennyé váló barátságokat is.

 

2. Vegyél egy szexi melltartót!

Ne röhögj! Szoptatósból is van olyan, ami nem úgy néz ki, mint amitől még a dédi is sírva fakad a lengyel piacon. Nem olcsók, az tény. Na, és a tejfakasztó mennyibe került, kedves apuka? Ugye, ugye.

 

3. Tornázz!

A kettlebell várhat, helyette nézz utána az intimtornának! A tested később hálás lesz érte!

 

4. Nyomkodd a telefonod! 

Aki a többórás maratoni szoptatás alatt végig a kisbabáját csodálja – hát, biztos neki is nagyon jó, de akkor se érezd magad rosszul, ha a Facebookot pörgeted közben, vagy híreket olvasol.

 

5. Ismerkedj!

 Védőnőnél, gyerekorvosnál, babakocsitologatás közben sorstársakba botlasz. Gyűrd le antiszoc énedet, és fecsegj, bandázz, pletykálj – ki tudja, talán még barátnőre is lelsz!

 

6. Hívd el az anyósodat vendégségbe!

Nyugi, mielőtt elapad a tejed a rémülettől: te nem leszel otthon! Kérd meg, hogy vigyázzon a picire félóráig, amíg leugrasz a kisboltba/pékségbe/lottózóba – ami a legközelebb van hozzátok. Ennyi időt egy igény szerint szoptatott baba is kibír nélküled. A nagyinak hízni fog a mája, hogy számítasz rá, és ha ez rendszeressé válik, a későbbiekben is biztos szívesen segít majd a cseperedő baba körül.

 

7. Keress közösséget!

Baba-mama klub, babatorna, mondókakör – ne gondold, hogy kicsi hozzá a babád: a társaság most neked kell!

 

8. Wellnesselj!

 

Kép: Pinterest

 

 Merészebbek mehetnek Hajdúszoboszlóra is, de bőven elég, ha kimódolsz heti egy óra magányt a fürdőszobában. Egy kád habos víz, arcmaszk és testradír: garantált a megújulás!

 

9. Kérj segítséget!

Ne azt szokja meg a környezeted, hogy te majd úgyis mindent megoldasz! Ami nehezedre esik, szervezd ki, akár ideiglenesen is.

 

10. Frissítsd fel a ruhatárad!

 A legtöbb friss anyuka hajlamos beleesni a csapdába, miszerint a ruhák iránt való érdeklődését a babacuccokra korlátozza. Nyugi, az alakodat ráérsz visszanyerni, de a csinos holmik téged is megilletnek!

 

11. Szexelj!

 Tudom, tudom, ilyenkor a hátad közepére se… a jó hír viszont, hogy minél gyakrabban csinálod, annál hamarabb visszatér a libidód. Egy próbát megér!

 

12. Ne gubózz be!

 Nagyon kényelmes otthon kuksolni, és a picire hivatkozva remeteéletet élni. Hosszú távon viszont nagyon rossz taktika. Ne veszítsd el a régi barátokat!

 

13. Ne hallgass a hülye tanácsokra!

 Másképp csinálta a szomszéd csaj, másképp az anyukád, és megint másképp Rózsika néni a piacról. A te családod, a te életed! Ha az ösztöneidre hallgatsz, nem foghatsz mellé.

 

14. Ne feszülj be hülyeségeken!

 

Kép: Pinterest

Rohadt dühítő, amikor éjszakát átalvó kéthetesekről olvasol, a tied meg ötször kel két hónaposan is. Minimum. Az első gyerekemnél értékes heteket vesztegettem el az életemből, hogy megfejtsem ennek okát, és megoldást találjak. Hiba volt.

 

15. Tervezz nyaralást!

 

Kép: Pinterest

Tévhit, hogy gyerekkel macerás nyaralni. Tény, hogy valamivel komplikáltabb, de a lazaság itt is hatalmas fegyver!

 

16. Lustálkodj!

 Légytudatos: az emberiség jövője szempontjából tök mindegy, hogy a babád alvásidejét padlóvikszolással vagy békés szundikálással töltöd. Te viszont az utóbbitól kiegyensúlyozottabb és ránctalanabb leszel. Mérlegelj.

 

Kép: Pinterest

 

17. Legyél rugalmas!

 Fontos, hogy ne hagyd magad megingatni, de akkor se ess kétségbe, ha valami nem úgy megy, mint ahogy elképzelted. Újratervezés!

 

18. Kávézz!

Igen, szoptatás alatt is lehet. Igen, akár többet is egy nap-persze nem a méregerős kávét nyomd magadba! Ha másokkal együtt teszed, még erősebb a jótékony hatás.

 

Kép: Pinterest

 

19. Fotóztasd magad!

Oké, hogy egész nap a babádat fényképezed, de téged ki fog? Tegyél róla, hogy legyen sok cuki közös képetek is!

 

20. Kezdd újra!

Úgy érzed, elrontottad? Az anyaságban az a szuper, hogy minden nap egy új esélyt tartogat: ha tegnap nem lettél szuperanya, ma még simán sikerülhet! Egy pár óráig biztosan…

Kép: Pinterest


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram