Nyomtatás

Családi Csapatépítés Konferencia – hatékony megoldások az együttműködéshez

2017. március 12.
Szerző:  Rosemaring
Családi Csapatépítés Konferencia – hatékony megoldások az együttműködéshez
Érezted már úgy, hogy legszívesebben üvölteni tudnál, mert már ezredszer mondtad el, hogy menjen fogat mosni? Hogy nincs olyan reggeletek, amikor ne lenne valamilyen veszekedés, hiszti vagy sértődés? Hogy néha egyszerűen nem tudsz mihez kezdeni a saját gyerekeddel? Akkor gyere el a Családi Csapatépítő Konferenciára 2017. április 22-én, ahol kézzelfogható, érthető és megvalósítható tanácsokkal, ötletekkel várnak a szervezők a gyereknevelés számtalan kérdésében.

Ez a konferencia Neked szól, ha szeretnéd hogy a mindennapok ne a konfliktusról szóljanak, boldog családi fészket szeretnél megteremteni, megtalálni a helyed és szereped a családban, és megismerni azokat a módszereket, melyek a pozitív gyermek nevelésről szólnak.

 

Mi az Családi Csapatépítő Konferencia? 

Az emberben nap-mint nap számtalan égető kérdés merül fel: Jól csinálom? Hibáztam valahol? Hogy kellett volna csinálnom, mit kellett volna tennem, hogy elkerülhető legyen a veszekedés, hogy ne veszítsem el a türelmem?  Hogyan lehet elindulni reggel vita nélkül? Mit tegyél, hogy elpakolja a dolgait játék után? Hogyan reagálj a hisztire, az agresszióra? Hogy tegyél igazságot a testvérek között? Hogyan alkossatok egységfrontot a pároddal a nevelési kérdésekben? A rendezvény célja az, hogy hatékony, a mindennapokban azonnal bevethető, működőképes eszközöket adjon a szülőknek az együttműködéshez.

Miről és kinek szól a Konferencia?

családi csapatépítő konferencia          értsünk szót


Erre számíthatsz a Konferencián! Többek között ezekről a témákról lesz szó:

Előadások és Kerekasztal beszélgetés

Az előadások során nem hangzatos hegyi beszédekkel és semmitmondó általánosságokkal találkozhatsz, hanem megoldás-orientált és hatékony válaszokat kaphatsz a felmerülő kérdéseidre, legyen az testvérféltékenység, agresszió, beilleszkedési gond, mindezt némi – akik pozitív gyermeknevelési módszereket alkalmaznak, na és persze humorral fűszerezve adják át mindezt Neked.

Kerekasztal beszélgetés

Beszélgetés az együttműködés és érzelmi intelligencia gyakorlatáról, kapcsolatáról az óvodában, iskolában. – vendégeink óvónők és tanítók

Mit és hogyan alkalmaznak már a pedagógusok az érzelmi intelligencia témájában? Mit tapasztalnak, hogyan hat mindez a gyerekekre? Mit tudsz mindezekből Te is alkalmazni?

Előadások- amiről szó lesz:

Testvérkapcsolatok

Testvérkapcsolatok

Akinek több gyereke van, az pontosan tudja, milyen idegőrlő és igazságtalan feladat döntőbírónak lenni egy vita során. Az erre fókuszáló tréning a gyereknevelés nagy kérdéseiről ad átfogó képet és alapot ad, sok hasznos gyakorlattal. A programban a hangsúly nem a gyereken, hanem a családon van, hiszen ennek, mint egységnek kell jól funkcionálnia ahhoz, hogy minden tagja boldog lehessen. A cél, hogy a testvérek egy csapatban legyenek és a konfliktuskezelő készségük és s problémamegoldó képességük minél hatékonyabban fejlődjön. Ha ezeket a harcokat megtanulja megvívni és kezelni a a családon belül, sokkal jobb esélyekkel néz majd szembe a külvilágtól kapott pofonokkal is.

Együttműködés

Hogyan teremtsük ezt meg kiabálás nélkül? Mi az, ami segít abban, hogy kompromisszum készek és elfogadóak legyünk a másikkal szemben. Mi a gyerek és mi a szülő felelőssége a családban és hogyan vegyük rá a gyereket, hogy a felelősségvállalás az élete rész legyen? A tréning lépésről- lépésre mutat utat, a család minden tagjának bevonásával, hiszen az együttműködés csak egy nagyon magas bizalmi állapot elérése esetén lehetséges.  Az együttműködésben a szülői minta meghatározó. Hiszen hiába mondjuk el ugyan azokat a dolgokat százszor, ezerszer, ha az adott szülői minta ezzel ellentétes, akkor csak felesleges köröket fogunk futni, valódi eredmények nélkül. A konferencia előadásai során terítékre kerül a családi együttműködés minden szereplője: a párkapcsolat, a szülő-gyerek kapcsolatok, a testvérek viszonya.

Konfliktuskezelés

Hogyan kezeljük a kialakult konfliktusokat családon belül? Nagyon szép dolog lenne egy veszekedés és vita nélküli élet, a teljes összhang és harmónia állapota, de épp a különbözőségünknél fogva ez megvalósíthatatlan. De hogyan lehet rendezni a konfliktusokat a családon belül? Hogyan kell beszélni, milyen non-verbális kommunikációval lehet eredményt elérni, hogy lehet vitákat elsimítani – a tréning itt is megvalósítható és praktikus válaszokat ad.

Érzelmi intelligencia fejlesztése

Ide tartozik az önkontroll, kitartás, tolerancia, türelem, empátia, odafigyelés, lelkesedés, együttműködés. Az érzelmi intelligencia megalapozása nagyon fontos már gyermekkorban, ami valódi életminőséget ad, ezzel megteremtve a sikeres felnőtt ember személyiségét.

Párkapcsolat a családban

Ezen téma kapcsán szó lesz a szerepekről, vagyis anya és apa szerepe a családban. A Család az egység, ami meghatározza a mindennapokat, a gyermek érzelmi biztonságát. A kiegyensúlyozott családban, mindenki tudja, mi a "szerepe", mely pozitív mindennapokat teremt. Mindez segíti a gyermek magabiztosságát, pozitív énképének fejlődését, szerepvállalását a társadalomban.


Csapatjáték a családon belül? Megvalósítható!

A csapatok összetétele az élet majdnem minden területén változtatható, a tagok cserélhetőek, a szerepek megváltozhatnak, de a családon belül ez nem kivitelezhető. Mit tehetünk azért, hogy a családunk igazi csapatként funkcionáljon, hogy konstruktívan működjünk együtt, hogy a viták és ellentétek nyugodt körülmények között záruljanak le? Ehhez felnőtt és gyerek közreműködésére egyaránt szükség van, mint a család aktív és fontos tagjait, őket is be kell vonnunk a játékba. A konferencián gyakorlati praktikákat sajátíthatunk el, amelyekkel egy olyan magas szintű érzelmi kapcsot alakíthatunk ki, amely akár nagyobb konfliktusok és próbatételek esetén is hatékonyan és sérülés nélkül összetartják a családot


Érdekes előadások a legfelkészültebb szakemberektől!

dr. Skita Erika és Turáni Szabolcs – az Értsünk szót alapítói, a Beszélj úgy, hogy érdekelje… és a Testvérek féltékenység nélkül tréningek hazai hivatalos képviselői és licenctulajdonosai szervezésében ez a rendezvény a gyakorlatra fókuszál, minden javaslatot több irányból megerősített tapasztalat támaszt alá.  A fő irányvonal a családok együttműködésének gyakorlata, és azok a módszerek, amelyek segítségével az elméletből gyakorlat lesz.

családi csapatépítő konferencia


Jegyekért és további hasznos információkért keressétek fel a rendezvény honlapját ITT.

Mikor és hol lesz a Családi Csapatépítés Konferencia?

2017. április 22. 09.00 - 15.00 - Budapest, Lurdy konferencia Központ.

Ha szívesen eljönnél, de gondot okoz a gyermekfelügyelet,  2-12 éves korig várják a gyerekeket külön teremben, remek programokkal, szoptató és pelenkázó sarokkal.