Gyermekidő- Élvezd a játékot bárhol is vagy!

2016. szeptember 29.
Szerző:  kapcsolódó nevelés
Gyermekidő- Élvezd a játékot bárhol is vagy!
"Anya,  gyere velem játszani!" Mindig van mit csinálnom két gyerek mellett: főzök, mosok, takarítok....amolyan "Anya-rabszolga" vagyok, azonban mindig odafigyelek arra, ha van kedvem, ha nincs, ha nagy kupi van, ha kevésbé... mindig szánok időt a gyerekeimre. Nem időben mérem, annál inkább örömben és nevetésben. Gyermekidőre szükség van, hiszen a gyermekünkkel töltött minőségi együttlét biztonságot és bizalmat épít: Szeretettel és a fontosság érzetével tölti fel a gyerekeinket.

Anya vagy. A gyermekednek szüksége van rád. Arra, hogy veled legyen, hogy együtt játszatok. Erre a legjobb módszer a Gyermekidő.

Hogyan működik?

Állítsuk be a stopper óránkat 5 percre vagy 1 órára, vagy amennyi időnk éppen van. Ez keretet ad az együttlétünknek és így mi szülők is jobban el tudjuk engedni magunkat. Menjünk MI bele a gyerekünk világába és hagyjuk hogy most Ő irányítson minket. Hagyjuk a NEM-eket a Határszabásra! BÁRMIT lehet ilyenkor csinálni, még azt is amit máskor tilos. Engedjük, hogy kipróbáljon új dolgokat , felfedezzen ( pl. leugrani a bordásfal legtetejéről a szivacsra) , vagy gyakorolja amiben ügyesedni szeretne( pl.: patakon átugrani, bukfencezni), vagy egyszerűen üljünk le mellé és építsünk együtt. A LEGO-zás az a játék, amelyben Te is könnyen feloldódhatsz, kreatívan alkothattok, és elmélyülten együtt lehettek.Tervezzétek meg például a következő közös kirándulást a természetben és kapcsolódjatok ki együtt! 

Fontos, hogy ilyenkor érezze az osztatlan  figyelmünket és az ottlétünket! Tegyük félre a telefont és felejtsük el a mosogatnivalót is!  Ehhez nekünk is le kell lassulnunk, és gyermeki lelkünket elővenni. Minél jobban belemerülsz a játékba, annál inkább előjön benned is a gyermek.

gyerekidő

Több gyerek esetében tervezzük és szervezzük meg, hogy ki lesz velük amíg mi Gyerekidőben vagyunk egyikükkel.

Ez az erős kapcsolódás lehetőséget ad a gyerekünknek arra,hogy megmutassa mi zajlik benne! Ajándékozzuk meg őket önmagunkkal, az időnkkel, osztatlan figyelmünkkel és elfogadásunkkal.

gyerekidő

A gyermekidő csodaszer ovi előtt, iskola után, mielőtt elindulnánk bevásárolni vagy épp egy szülinapra.

Van, hogy a gyerekünk a Gyerekidő leteltével nagyon kiborul - hiszen ki szereti, amikor valami jónak vége szakad? Ez ne tántorítson el minket attól, hogy máskor is ilyen módon együtt legyünk vele! Bármilyen furcsán is hangzik, a sírása, hisztije, jót jelent: szeretetünk célba ért. Ilyenkor nincs más dolgunk, csak vele maradni és meghallgatni őt, míg elapad az elkeseredése. Fontos "lelki nagytakarítást" végez éppen, ami után még derűsebb és kiegyensúlyozottabb lesz.
 
Kép forrása: 3e601316a3b09bdfec5049aeb00b5cc0-gdprlock

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram