Kreatív napvédelem – így fogjunk ki az UV-sugarakon!

2016. június 06.
Szerző:  Cukimamik Team
Kreatív napvédelem – így fogjunk ki az UV-sugarakon!
A napsugarak nem csak napozáskor érik a bőrt, így kirándulások alkalmával vagy a kerti játék során is érdemes elővenni a napvédő krémeket és a fejfedőket. Ahhoz, hogy önfeledten teljenek a nyári napok, csak néhány apró óvintézkedést kell megtennünk bőrünk védelmében.


Elő a varázsszemüveggel!

A D-vitaminnal való feltöltődés már elkezdődött, ideje készülnünk a nyár perzselőbb napjaira! A dm idén tavasszal is pályázattal támogatta a kisgyerekek napvédelmét; a Nap gyermekei pályázatra közel 300 óvoda készített kreatív napvédelmi eszközöket, színes napellenzőket, csákókat, naptejes pajzsokat, persze előkerültek a vicces napszemüvegek és napernyők is. Egy kis odafigyeléssel valóban gyerekjáték lehet a napvédelem, ha sikerül történetet varázsolnunk a napvédelem köré, nyert ügyünk van: a kicsik élvezik, ha varázsszemüvegen át nézhetik a világot, vagy egy jópofa, figurás kalap kerül a fejükre.

Ha a gyerekek a szabadban játszanak, mindig kenjük be őket számukra alkalmas, magas védőfaktorú napvédő krémmel – ami a gyerekek bőrtípusától függően 30 és 50+ faktorú legyen. Ne tévesszen meg minket a jótékony árnyék sem, az UV-sugarak ott is a közelünkbe férkőznek. Ha mégis vizes program mellett döntünk, akkor is használjuk a bőrtípusunknak megfelelő, vízálló napvédő krémet, mert a vízfelszín alatt is 95%-ban megtartja intenzitását az UV-sugárzás.

A napvédelem fontosságára idén is a dm UV-ellenőrei hívják majd fel a figyelmet júniustól, több strandon is felbukkannak majd a dm roadshow-ja keretében, hogy naptejjel kenjék be a gyerekeket és szüleiket.

dm

A déli órákban kerüljük a napot!

A déli órákban kerüljük a direkt napsugárzást: déli tizenkettő és délután négy óra között a legerősebb a napsugárzás, ilyenkor találjunk inkább valamilyen ötletes benti programot. A napon szervezetünk több folyadékot veszít, mint általában, a gyerekek azonban a játék hevében mégis hajlamosak megfeledkezni az ivásról, ezért kínáljuk őket gyakran vízzel, édesítetlen gyógynövény teákkal, levekkel.

A programban résztvevő ovik már biztonságban vannak

S hogy mégis milyen napvédelmi eszközök vethetők be a most említetteken kívül? A dm idén arra buzdította az ovikat, hogy készítsenek kreatív napvédelmi eszközöket, hagyják elszabadulni a fantáziájukat, s cserébe a pályázó közel 300 ovi annyi naptejet kapott ajándékba, amellyel idén biztosan segíthetik a gyerekek napvédelmét.

dm
Az ovisok pályázatra beadott alkotásaival újabb hasznos és vicces napvédelmi eszközök születtek, a pályázat pedig jó alkalom volt arra, hogy gyerekek megismerkedjenek a helyes napvédelem alapjaival, s készüljenek a nyárra, az óvodák pedig naptejtámogatást kaptak mindehhez. Egy fődíjasnak melanoma szűréssel egybekötött családi napot is szervezett a drogéria május végén: idén a székesfehérvári Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós lakótelepi tagóvodája nyerte el ezt az ajándékot.

 

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram