Apák napjára

2018. június 14.
Szerző:  Szabó Kitti
Apák napjára
Köszönöm Apa, hogy….

1. mertél engem vállalni! Nem sok mindent tudtál arról, hogy mi vár rád, viszont azt érezted, hogy valami elsöprő dolog történik. Újraterveztél, gondolkoztál, és kijött a végeredmény: történhet ezentúl bármi, Te mindig mellettem leszel!

2. végig izgultál anyáért, és értem! Éreztem mikor megsimogattad anya hasát, és vele együtt engem. A hangodat is hallottam, esténként arról meséltél, hogy milyen gyönyörű az anyukám, és milyen világba csöppenek majd. Nagyon kíváncsivá tettél. A születésem után, mikor a karjaidba vettél, éreztem, hogy veled tényleg nagy kaland lesz az élet.

3. próbáltál segíteni mikor fájt a pocakom. Nagyon rossz volt, még anya is sírt. Te képes voltál nyugodt maradni, dúdoltál nekem, úgy ringattál. Mikor elaludtam végre, a mellkasodra fektettél. Szerettem így veled aludni.

4. első perctől büszke vagy rám! Hidd el, én is nagyon bírom, hogy te vagy az apukám! Mikor anyával kimegyünk eléd a vonathoz, alig bírok magammal. Látok száz embert özönleni felém, de nekem csak egy a fontos. Mert csak Te vagy az enyém!

5. sok munka után is mindig nevetve ölelsz át! Pedig látom a karikákat a szemed alatt, és néha hallom hogy hosszan sóhajtasz, ahogy leveszed a cipődet. Majd egy pillanatra megállsz az ajtóban, mintha lesöpörnéd a lelked. Megérkeztél hozzám.

6. ha fáradtan is mindig kapható vagy egy kis mókára. Először csak kukucsoltunk, és mindig nagyon vicces arcot vágtál. Párszor annyira nevettem, hogy hanyatt estem, és beütöttem a fejemet, de nem sírtam. Jobb kedvem volt annál. Később már igazán bátrak lettünk mindketten, magasra emeltél, repülő lettem. Néha meg denevér voltam, és a feje tetejére állt a világ. Mostanában nehezebben bírsz el, de pár hónapja újra jársz edzeni. Még bizakodok, hogy megembereled magad, és leszek még kilövésre kész rakéta is!

{adselite}

7. bíztál bennem, és engedtél felfedezni. Biztattál végig, mikor a mászóka előtt kicsit megtorpantam. Ha véletlenül megcsúsztam ott voltál, és pont időben elkaptál. Mikor a bicajjal próbálkoztam a te hangod adta a bátorságot, és mire észbe kaptam már egyedül hasítottam keresztül a játszón.

8. te nem sírtál, mikor bölcsibe vittél. Nem tudom elmondhatom-e, de anyával olyan nehezek reggelek azóta is. Tudod milyen… mindig csak aggódik. Legszívesebben elvarázsolnám őt, hogy beleférjen a zsebembe, és mindig magammal vinném, hogy megnyugodjon végre. Lássa, hogy megy ez nekem. Apa, a te szemedben viszont azt látom, hogy nem kell félnem semmitől, mert bátor vagyok, és erős, és okos, és nemcsak anyát, hanem az egész világot zsebre tudom tenni.

9. éjjel, mikor átlógok hozzátok nem mindig viszel vissza a saját ágyamba. Olyan jó hozzátok bújni, meg amúgy is az összes felnőtt közül nektek van a legjobb illatotok. Balra fordulok és finom, selymes anyát látok, jobbra fordulok és egy erős, békés apát látok. Ilyenkor olyan boldog vagyok! Ígérem, hogy nagyon keveset fogok forgolódni őszre, és ne haragudjatok rám a gyomrosokért, meg a fejelésekért se. Apa te se morogj, kérlek, megérthetnéd - úgy férfi logikailag-, hogy marha nagy a fejem, és nem mindig bírok vele.

10. nem büntetsz meg, ha rosszalkodok. Hidd el, nem akarok, csak hát izé...hajt a vérem- talán így mondjátok, meg amúgy is a tiédet örököltem. Mindig belepirulok, mikor türelmesen lehajolsz hozzám, és elmagyarázod, hogy miért nem volt jó ötlet, amit csináltam. Anya elég sokszor teszi, igazából állandóan magyaráz, szóval az nem nagy ügy. De ha te mondod, az valahogy más. Nagyon komolyan keresed a tekintetemet olyankor. Tudod, hogy mikor figyelek igazán.

11. mindig következetes vagy! Ez persze kiszámíthatóvá tesz, ami megmondom őszintén fölöttébb zavar. Ritkán tudlak meggyőzni, hogy a tök buli az ivópoharamba kezet mosni, de ez van. Cserébe viszont tudom azt, hogy ha azt mondod, hogy csak egy mesét nézhetek, akkor az úgy lesz. Ha azt mondod, hogy fogmosás után lefekvés, akkor az úgy lesz. Ha focizást ígérsz, az is úgy lesz. Teljesen nyugodt vagyok melletted, tudom hogy mi fog történni, és rendben is vagyunk.

12. játszol velem! A szimpla építőzés is izgi, de még jobb, ha szerepjátékozunk. Néha megmosolygom az értetlen arcodat, máskor meg picit bosszant hogy nem érted, hogy elképesztően rossz a hangsúlyod, mikor Norman Price szerepébe bújsz. Nem mondom, sok türelem kell a részemről mire belejössz, de a végére már remekül csinálod.

13. az esti mese után elmondod az alvós versikémet, és ott maradsz velem, ha kérem. A csendes félhomályban annyi minden jut eszembe. Minden nap történik valami, amiről tudnod kell. Nem akarlak feltartani, jól tudom, hogy szeretnél pihenni, de olyan jó, hogy velem vagy, és ilyenkor nem zavar minket senki.

14. szereted Anyát! Azt nem értem, hogy miért ölelgetitek folyton egymást, mikor engem is lehetne. Néha túlzás amit műveltek. Időnként képesek vagytok hosszasan beszélgetni is, de egye fene elnézem nektek. Úgy látom anya boldog ettől, és arra már nagyon régen rájöttem, hogy ha anya boldog, akkor kenyérre lehet kenni, és sokkal ritkábban akar elszámolni háromig.

15. ...Te vagy az Apukám!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram