Család

Az Otthonteremtési Program 2021. január elsejétől kibővült. Azok a családok, akik felújítják a saját tulajdonukban lévő ingatlanukat, a költségek 50 százalékát, azaz a felét, maximum 3 millió forintot visszaigényelhetnek.
Anyák napján a felnőttek is köszöntik édesanyáikat, épp így van ez apák napján is. Sokan vagyunk azonban, akik ezt már nem tudják megtenni. Épp pár hete kérdezték meg a gyerekeim, hogy nekik miért nincs nagypapájuk – az én oldalamról. Elmondtam, hogy azért, mert meghalt, még…
Közeleg az apák napja, és azon gondolkodom mivel lephetném meg a férjemet a gyermekeimmel, amivel kifejezhetném, hogy számomra Ő a legjobb férj, és a gyerekeim számára a legjobb apuka.
Bevallom, nagyon kiakaszt, amikor látom az óvoda vagy iskola kapujában a hurutosan köhögő, orrukat elapadhatatlanul fújó gyerekeket, akiket a szüleik a világ legnagyobb természetességével tessékelnek be. Erre pedig több okom is van.
Mióta anya vagy, mást sem teszel, csak rohansz, észben tartasz, majd bosszankodsz, hogy ezt sem sikerült megcsinálnod, meg azt sem. Persze annak sem tudsz örülni, amit történetesen sikerült véghezvinni, mert az elvégzendő feladatok hosszú sora folyamatosan nyomaszt. Ha viszont pár dologra odafigyelsz, és tudatosan tervezel,…
Minden anya azt szeretné, hogy a gyermeke egy jókedvű, barátságos, tisztességes, udvarias, kedves környezetben nőne fel… és bilibe lóg a kezünk.

Apák napjára

Köszönöm Apa, hogy….
Kaptam a minap a kérdést egy anyukától, aki rettenetesen szenvedett már párja édesanyjának a kotnyelességétől. Mit tehetünk, ha anyósunk az idegeinken táncol?
A termékenységtudat egy lehetőség a hormonok nélküli fogamzásgátlásra, a tudatos babatervezésre, és az egészséges testtudat kialakítására.
Hogyan tanítsam meg a gyerekemet arra, hogy álljon ki magáért, de jól nevelt is legyen? Ha kell, védje meg magát és azt, ami az övé, de mégse legyen irigy vagy verekedős? Egyikünk sem szeretne mindenkivel harcban álló, kellemetlen kis frátert vagy mindenen hisztiző erőszakos kis…
Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én néha borzalmasan belefáradok az anyaságba, vagy inkább önmagamba… Melankolikus boldogság az enyém. Alkati sajátosság, ez van. Azt hittem egy újszülöttel nehéz az élet, aztán azt, hogy egy csecsemővel sem könnyű, most azt érzem, hogy kisgyerekkel dolgozó anyának…
Miért olyan stresszes néha a családi kikapcsolódás, mikor mindannyian annyira várjuk, mikor pihenésről és vidám együttlétről lenne szó? Miért kezdődik mégis szinte mindig feszültséggel, veszekedéssel? Íme 3 kritikus pont és lehetséges megoldás a témára.
Immár lassan 3 gyermekes édesanyaként túl vagyok két terhességen, „Hármaska” pedig már úton van. Tudatosan készültem és készülök az anyaságra anélkül, hogy rágörcsölnék. Ha ismertél volna a 20-as éveimben, soha nem gondoltad volna rólam, hogy anya leszek, azt meg pláne nem, hogy 3 gyerekes anyuka.…
Minden embernek vannak elképzelései, elvárásai az életben, és ez alól természetesen a gyermekvállalás sem kivétel. A valóság azonban általában teljesen más, mint amit jó alaposan kiagyaltunk hónapokon, éveken át. És igen: mire szembesülünk a rideg valósággal, már jön is az első nyaralás.
Még csak egy éves a gyermekem, de már az első hónapoktól kezdve megkaptam a kérdést, amit ilyentájt mindenki: lesz kistesó? Igazából ez engem nem idegesített, nem zavart, hogy az emberek érdeklődnek, ráadásul csak kevésszer vágták a fejemhez, hogy „de kell”. Ebből persze következik, hogy a…

Apás szülés

Rengeteg tisztázni valótok van a szülés előtt, az egyik nagy dilemma, hogy a párod végigkísérje-e a baba érkezését, vagy sem. Összeszedtünk néhány gondolatébresztő kérdést. Mit vártok az apás szüléstől? Az első érv mellette, hogy rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a vajúdás időszakát sok esetben lerövidíti, és…
Az augusztus magával hozza az izgatott készülődést, hisz hamarosan kezdődik a bölcsőde, óvoda, iskola. Sok gyermek számára az első alkalom, mások már ismerik a járást. Most a beszerzendő dolgokkal fogunk foglalkozni.
Együtt alvás vagy külön alvás – ez a kérdés minden gyerek születésekor aktuálissá válik – és kevés olyan téma van, ami ennyire megosztaná az anyákat.
A napsugarak nem csak napozáskor érik a bőrt, így kirándulások alkalmával vagy a kerti játék során is érdemes elővenni a napvédő krémeket és a fejfedőket. Ahhoz, hogy önfeledten teljenek a nyári napok, csak néhány apró óvintézkedést kell megtennünk bőrünk védelmében.
Sok év próbálkozás és több lombikprogram után gondolkodtunk el az örökbefogadáson. A döntés meghozatala és a tényleges örökbefogadás között 2 év telt el. Ez a mi történetünk, az én anyává válásom története.
1. oldal / 2


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram