Anya-lánya programok - avagy 15 tipp a kettesben eltöltött hasznos időért

2017. március 09.
Szerző:  Cukimamik Team
Anya-lánya programok - avagy 15 tipp a kettesben eltöltött hasznos időért
Fontos a kettesben töltött idő akkor is, ha több gyermeked van, akkor is, ha sokat vagy velük otthon! A kapcsolat erősítését szolgálják ezek a programok, melyekhez nem feltétlenül kell kimozdulni otthonról. Úgy állítottuk össze a listát, hogy akár már egy pár évessel is találj megfelelőt.

Az is fontos szempont, hogy nem minden lány van oda a királylányokért, sőt, lehet, hogy 5 évesen motorversenyző akar lenni. Úgy vettük számba az ötleteket, hogy mindenféle lány-típus számára találhass megfelelőt.

Tippek anya és lánya kapcsolat erősítésére:

{adselite} 

1. Fodrászkodjatok - csavard be a haját, engedd, hogy befonja a tiédet, vagy épp gumizzátok, csatozzátok egymás frizuráját.

2. Engedd, hogy kisminkeljen téged, cserébe te fess az arcára egy pillangót szemhéjpúderrel és szemceruzával. A végeredményeket ne felejtsétek el lefotózni - pár év múlva jót derülhettek majd rajta.

3. Lakozzátok ki a körmeiteket - ezt érdemes a nyári szünetben megtenni, mert nem minden oviban tolerálják ezt. Használj 2 perc alatt megszáradó festéket, mert például egy 2 éves, biztos, hogy nem bír ki 20 percet nyugton ülve.

4. Menjetek shoppingolni! Ez nem jelenti, hogy feltétlen vásárolni is kell, próbálgassatok, érezzétek jól magatokat.

5. A lányok is szeretik az autókat - a kisebbek mindenképp -, így a tűzoltóság látogatás is remek program lehet.

6. Öltözzetek fel csinosan - ruha, tüllszoknya, kis korona, bármi jöhet... - és menjetek el egy cukrászdába. Útközben ér buborékot fújni, vagy tündérpálcával varázsolgatni is.

7. Látogassatok el a Gödöllői kastélyba, fedezzétek fel együtt Sissi volt otthonát.

8. Irány a természet, gyűjtögessetek, szedjetek virágot, figyeljétek meg a madarakat.

9. Rendezzetek teadélutánt. Meghívást kap az összes baba és plüssállat, póni és kisautó is.

10. Tevékenykedjetek együtt a konyhában, süssetek, főzzetek valami finomat apának.

11. Készítsetek krumpliból nyomdát és mehet is a kreatívkodás - például szülinapi zsúr meghívó, vagy nagyszülő meglepi készítés. Keverj csillámport a temperába és már is élvezetesebb lesz az ismert játék.

12. Táncoljatok; tanuljatok be egy pár lépéses koreográfiát, vagy szimplán rázzatok egy jót.

13. Kérd meg, hogy mutasson meg valamit, amit nagyon szeret, vagy szeret csinálni - legyen az sport, mesefilm, babázás... Légy nyitott és érdeklődő!

14. Kérdezd meg, hogy mi az, amit szeretne tudni a nőiségről! Tabukat félre, de csak életkornak megfelelő válaszokat adj.

15. Bújjatok össze, és mesélj neki magadról, és kérdezz róla is.

Ez a felsorolás értelemszerűen végtelen, reméljük azonban, hogy tudtunk némi támpontot adni egy szuper anya-lánya programhoz, netán egy egész naphoz.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram