Szex a lelke mindennek!

2021. június 09.
Szerző:  Cukimamik Team
Szex a lelke mindennek!
Úgy gondolom baromi nehéz visszatalálni a párunkhoz a gyermekek megszületése után. Nem volt ez velem sem másképp. Résnyire nyitom nektek a hálószobánk ajtaját, és elmesélem, hogy nekünk mi vált be.

Ki kell ábrándítsam a félretájékoztatott édesanyákat. Szex nélkül nincs boldog férfi.

Ezt tudomásul kell venni. Édesanyám, amikor próbált felkészíteni a nagybetűs életre, akkor azt mondta nekem, hogy “ha van kedvem, ha nincs, akkor is szexelnem kell majd a férjemmel”.

Teljesen le voltam döbbenve 16 évesen. A mai fejemmel viszont azt látom, hogy többé-kevésbé igaza volt. Noha, én hálistennek már felvilágosult, őszinte nőként élhetem az életemet, és nem teher házasságon belül a szex, de rengeteg beszélgetés, tudatosság árán jutottunk el a párommal arra a szintre, amire azt tudom mondani, hogy ez jó szexuális élet. És igen, vannak napok mikor feszültség alakul ki közöttünk a szex miatt. Néha nekem nincs kedvem, néha meg neki. Na bumm. Olyan is volt, hogy a férjem az elutasításom hatására 2 napig nem szólt hozzám. Elmondta, hogy nem tudom elképzelni mekkora feszültséget okoztam akkor benne. Ez nem gyerekes viselkedés, ő ezt akkor így élte meg. Kis kutatást végeztem a barátaim között, és úgy tűnik minden pasi hasonló kínokat él meg, ha nagyon-nagyon szeretné, és nem jön össze a dolog.

Hüvelyi úton szültem, hogyan tovább?

Tudom, hogy vannak nők, akiknek ezzel semmi gondjuk nincs. Velem nem így volt, de utólag örülök neki, mert igaz a mondás, miszerint teher alatt nő a pálma.

Elképesztően fájtak az együttlétek a szülés után. A gátam begyógyult, de a fájdalom nem múlt el. Mindig éles, hasító fájdalom jelentkezett a hüvelyemben kb. 2 évig, ha próbálkoztunk. Nem az, ami kicsit kellemetlen, hanem amitől leblokkol az agyad, és szertefoszlik a vágyad. Talán az utolsó csepp az volt, amikor sírva rugdostam le magamról életem szerelmét, és szinte tomboltam. “Nem alhatok, nem csinálhatok azt, amit akarok, hallgatom a sírást egész álló nap, dagadt vagyok, fáradt, nyúzott, szalad a ház, és még a szex is szar…” Elrongyoltam orvoshoz, ő azt mondta nem lát semmi különöset, nem tudja mi okozza a fájdalmat. Jó. Elkezdtünk hát beszélgetni a férjemmel. Ne röhögj: egy rugalmas szex-edzéstervet készítettünk, amiben behatolásos dolog nem szerepelt. Minden más viszont igen. Néha azért próbálkoztunk “normális” módon, de amint éreztem a fájdalmat rögtön leálltunk, és kreatívan folytattuk tovább. A kreatív az tényleg kreatív volt, és nemcsak azt jelentette, hogy 18 hónapig unott orális szexet voltunk kénytelenek folytatni. Komolyan mondom ez a legjobb, ami történhetett velünk. Annyira ráhangolódtunk egymásra, mint előtte soha. 

6 és fél év telt el a szülés óta, és még mindig érzem néha azt a hasító fájdalmat, de már nem zavaró, inkább csak ilyen rövid villámcsapásszerű. Megtanultam vele együtt is jól érezni magam. Viszont, ami még nagyon kicsapta nálam a biztosítékot az az, hogy a hüvelyi orgazmusom megszűnt létezni a szülés után. Ezt nagyban pszichésnek gondolom. A hüvelyemre inkább csak a szülés körüli dolgokkal kapcsolatban tudtam gondolni, nem mint élvezeti forrásra. Majdnem 4 év telt el, mire el tudtam annyira lazulni, hogy megtörténjen. Csak pislogtam utána 20 percig, hogy “na lám, mégiscsak működik”. Azóta külön figyelek arra, hogy igazán el tudjam magam engedni.

Tanulj meg koncentrálni

Rájöttem, hogy ez a multitasking óriási hátrány. Egyszerűen nem bírok leállni az agyalással. “El van mosogatva? Hú, a francba, elfelejtettem vajat venni! Már nagyobb pelenka kéne! Miért hisztizett a gyerek, mit rontottam el? Évinek holnap el kell vinnem azt a kis ruhát! Ágyneműt kéne cserélni! Már megint folyik a tejem. Tuti híztam megint.”

Ez sajnos nálam szex közben is így ment. És persze az alap, hogy azon agyaltam folyamatosan, hogy felébred-e a gyerek, meghallja, átjön stb.. 

Szóval ezekkel le kell állni. Kikapcsolni az agyat, és a jelenre figyelni. Az érintésre, a vágyra, a szerelmedre. Mindig be fognak tódulni a gondolatok, de el kell őket engedni. Elkezdtem pár perces kis meditációkat, relaxációkat próbálgatni. Megismerkedtem a mindfulnessel. Egyszerűen amikor volt 5 percem, akkor leültem, és csak a légzésemet figyeltem, vagy egy tárgyat alaposan megnéztem. Ezzel a tudással szex közben is könnyebben tudtam a jelenben maradni.

Azért is jó szeretkezni, mert teljesen lefejtődünk a való világról. Nem foglalkozunk semmi mással csak önmagunkkal, meg a másikkal. Ez is énidő, értem van, én is akarom, szükségem van rá. Miért ne lehetne, hogy tényleg csak rólam/rólunk szóljon az a néhány édes perc?

Hormonok vagy egyszerűen nem érzed magad jól a bőrödben?

Teljesen megváltozik minden a hormonok miatt, és az anya szinte csak a baba körüli dolgokra fókuszál. Ha szoptatsz az meg szinte teljesen képes a vágyakat lelőni. Hüvelyszárazsággal szembesülsz stb..

De én azt mondom, hogy ez nem egészen elég ahhoz, hogy kiszállj a hitvesi ágyból.

Ha elég közel érzed magad a párodhoz, és jól érzed magad a bőrödben, akkor lesz igényed szexre, de legalábbis alkalmanként megfordul a fejedben. Nem sokszor, de néha fel-fel kell, hogy villanjon. 

Ha teljesen ki vagy borulva, és az utolsó bőr is le van húzva rólad, akkor nem fog menni. Ilyenkor kell leülni, és mindent megbeszélni. Ki és miben segít? Pontosan mire lenne szükséged? Beosztani a házimunkát, a gyerekek körüli feladatokat. Szerencsés esetben értő fülekre találsz, de még akkor is ott van, hogy azért kicsit meg kellene eröltetni magad, és belevágni. Elkezdeni, próbálkozni, rendszeresen. Máshogy nem lehet visszaülni a nyeregbe.

Az első félév nálam a testem visszaszerzéséről is szólt. Máshogy kezdett működni, más lett a prioritás, másfajta érintésekre volt szükségem, és abszolút nem voltam kibékülve a külsőmmel sem. Szóval kerestem a lehetőséget a változásra. Új frizura, reform étkezés, több énidő, és elkezdtem babakocsival futni. Szerintem 2 hónap alatt sokat javult a helyzet. A mozgással a feszültég távozott, és tele lettem energiával. A mozgás energiát ad. Tudtad? Én csak ekkor jöttem rá. Soha életemben nem sportoltam előtte. Jól néztem ki, rendben voltam. Ez adott bátorságot ahhoz is, hogy akarjak együtt lenni a férjemmel, és küzdjek magunkért.

Segíteni, hogy apa lehessen

Ne rekeszd ki a párodat az életetekből. Jó eséllyel jönne ő veletek, ha hagynád. Nemrég kedves barátnőm teljes révületben hívott fel, hogy lázas lett, nincs jól. Most mi lesz a babával? Hát mi az ördög lenne? Semmi. Szoptatni tudja, a többit meg elintézi apa (jó esetben home officeból, szabadsággal). Nincs ebben semmi csoda. A szoptatáson kívül minden mást el tud látni egy férfi. Hallod? Mindent. Csak meg kell neki tanítani. Ez kissé időigényes, de ez ügyben anyósodat vedd elő, mert ő nevelt életképtelen pasit. Szóval itt az ideje a tréningnek: tud pelenkát cserélni, fürdetni, öltöztetni, mosogatni, felmosni, főzni, és urambocsá’ toalettet pucolni. Erre jön a válasz: “de neki nem áll úgy a kezére, nem jól csinálja.” Hát majd megtanulja, csak hagyni kell. Közösen vállaltatok mindent. Ő a gyermekeid apja, nem lehet őt kizárni, mert meg fog bolondulni a magánytól. Te meg a teendőktől. 

Örökös téma: gyerek a szülői ágyban?

Én nem vagyok híve az együtt alvásnak a gyerekkel. Persze, ha ez mindenki számára rendben van, akkor nincs vele gond. Nálunk nem volt rendben.

Az én helyem a férjem mellett van. Úgy éreztem, ha átköltöznék a gyerekhez, vagy a kicsi köztünk aludna, azzal mély szakadék keletkezne közöttünk, mert nekem is szükségem volt az ő közelségére. Most nem csak a szexre gondolok, hanem arra, hogy odaforduljak hozzá, hogy megöleljem, hogy beletúrjak a hajába hajnalban, vagy minden alkalommal, mikor fordulok egyet. És nem egyszer volt, hogy ezekből az érintésekből valami spontán dolog alakult ki, ami bizony nagyon ritka kincs, ha van 1-2-3 gyerek a családban.

A türelem áldás vagy átok?

Hajtogatjuk, hogy legyünk türelmesek a testünkhöz, hiszen regenerálódnia kell, ezt a párunknak is el kell fogania. És el is fogadja. De meddig?

Az első 6 hét nyilván tabu. Az első 3 hónap is necces. Mi van az első 6 hónappal? Legyen inkább 9? Még szopizik, akkor 2 évetek úszik el?

Nagyon könnyen bele lehet csúszni az elhidegülésbe, és én úgy gondolom, hogy az a könnyebb út. Semmit sem adnak ingyen, sajnos mindenért meg kell dolgozni, és tudatosan építgeni, beszélgetni, kitalálni, hogy nektek mi a jó. 

Nagyon remélem, hogy ehhez adott neked is álmaid férfija, aki mindent megtenne azért, hogy újra veled legyen! 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram