Hazaérkezés az újszülöttel 11 lépésben

2021. június 03.
Szerző:  Szabó Kitti
Hazaérkezés az újszülöttel 11 lépésben
Ebben a bejegyzésben pár lépésben végigkísérünk téged a hazaérkezés napján. Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a cikk iróniát tartalmaz! Gazdag humorral, öniróniával rendelkezők figyelmébe ajánlott.  Ha pedig bárki magára ismer a cikk kapcsán, az nem csupán a véletlen műve...;)

1.lépés: Örömkönnyek. Indultok haza a kórházból. Közben érkezik némi gyomorgörcs, aztán egy eltorzult mosoly, mert azért tudod, hogy itt legalább biztosan életben tartottak titeket. 

2. lépés: Felöltözés. Minden mozdulat siralmasan fájdalmas, amíg magadra veszed a ruháidat. Óvatosan mozogsz. A babára ráadod az 56-os ruhát, amiben még a sírása is visszhangzik. Felhajtod a body ujját, a nadrág szárát, és próbálod gyönyörűnek látni őt a hazemenős méregdrága ruhájában, ami soha többet nem lesz rajta.

3. lépés: Apa megérkezik. Büszkén mosolyog, de közben apró izzadságcseppek gurulnak le a halántékán. Ő is tudja már ugyanazt, amire te rég rájöttél: innentől keményen tótágast áll majd a világ!

4. lépés: Beszállás a kocsiba. Olyan lötyögős ez a gyerekülés, nem? Biztos, hogy így kell berakni? Olyan bénán fekszik benne a kicsi. Teljesen belesüppedt, most meg eltűnt, úristen, csak a ruhája látszik! Aztán ordít. Megnyugszol, hogy mégsem tűnt el. Óvatosan próbálsz beszállni a kocsiba, fakírként emeled be a hátsó feledet. Nagy sóhaj... bent vagy. 

5. lépés: Úton haza. Vajon direkt találja meg az összes kátyút, meg az összes piros lámpát? Pedig látszik, hogy mennyire koncentrál. Mindenesetre minden kanyarnál megfeszül az összes izmod, és várod a jól megszokott apró, vagy nem annyira apró fájdalmakat. A baba pedig természetesen ordít.

6. lépés: Megérkezés és szoptatás. Máskor béke tölt el, mikor meglátod az otthonotokat. Most inkább elfutnál a másik irányba, csak sajna nem bírsz, meg amúgy is be kellene lépned azon az ajtón, hogy elkezdődjön végre ez a mese is. A baba nem szopizott legalább 20 perce, tehát ordít. Kapkodsz, még szokatlan a fülednek és a lelkednek a sírás. Semmi gond, majd megszokod. Nem találsz semmit, nem emlékszel hogyan is kell jól mellre tenni a babát. A melled kétszer akkora, mint szokott, és kőkemény. Bénáztok. És végre te is sírva fakadsz. Csodálom, hogy eddig bírtad. A férjed nem mer megmozdulni, mert tudja, ha észreveszed őt, akkor biztosan minden frusztráltságod rajta fog csattanni. Ránézel, majd úgy döntesz, hogy inkább csak sírsz tovább.

7. lépés: Szoptatás. Nem megy. Nem sikerül. Kész. Éhen fog halni. Együtt sírtok mind a ketten. Aztán az okosabbnak mégis eszébe jut, hogyan kell ezt csinálni. És szépen ütemesen szívni kezd. Persze csak három percet, aztán bealszik. Gondolod, majd most kipakolsz, iszol egy pohár vizet, de abban a pillanatban a gyermeked újra sírni kezd. Megint bénáztok, megint sírsz. Nagyon fáj a mellbimbód. Újra rátalál, aztán pár perc múlva újra bealszik. Ez ismétlődik estig, némi bemutató foglalkozással megspékelve a hátközépig összekakilt bodyról. Újra sírsz, pedig örülsz, hogy ilyen szépeséges kakit produkált a babád.

8. lépés: A baba elalszik a mellkasodon. Fáradt vagy. Azt hiszed soha többé nem leszel már kipihent. Aztán ránézel a kicsire, és végre észreveszed, hogy mennyire édes, hogy milyen jó az illata, hogy milyen puha a bőre, hogy milyen jó érzés, hogy végre itthon van veletek. Újra sírsz.

9. lépés: Felhívod anyukádat, hogy megköszönd neki, hogy létezel, és kibírta mindezt, amikor te megszülettél. Elmondod neki, hogy szereted, és együtt sírtok.

10. lépés: A baba felébred. Tudatosul benned, hogy semmit nem ettél, hogy nem aludtál, hogy nem pisiltél, hogy nem vettél egy jó nagy levegőt sem. A síró gyereket a férjed kezébe nyomod, hogy elrohanj 3 percre. Észreveszed, hogy minden testnyílásodból szivárog valami. Sebaj, a tervet teljesíted. Nekirontasz a hűtőnek, betúrsz egy csirkecombot, elrohansz pisilni, iszol, aztán feltéped a bejárati ajtót, és kiállsz az ajtóba sírni… meg levegőt venni. A szomszéd kissé megszeppenve gratulál. Leporolva magad, királynőként visszatotyogsz, és elhelyezkedsz a szoptatós fotelban, amiről már most tudod, hogy sosem fogsz használni, aztán folyt köv..

11. lépés: Ismételgesd a 6-10. lépéseket néhány hónapig! Hajtogasd bátran, hogy ez az egész nem is olyan rossz, de soha ne nézz majd hátra, mert már most is biztosan tudod, hogy pár év múlva mindent újra meg fogsz ismételni.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram