Mi történik szülés után? – 10 dolog, amire számíthatsz

2021. április 14.
Szerző:  Cukimamik Team
Mi történik szülés után? – 10 dolog, amire számíthatsz
Szülés után akár az összes említett tünetet tapasztalhatod, de ha szerencsés vagy, csak egyet vagy kettőt. 10 dolog, amit tapasztalhatsz szülésed után:

1. Nagyon erős menstruáció

Nem számít, hogyan szültél (természetesen vagy császármetszéssel), tapasztalhatsz szülés utáni vérzést. Szülés után általában két-három hétig tart, de bizonyos esetekben akár 6 hétig is előfordulhat. A legjobb az egészben, hogy a kórházban hatalmas méretű betéteket is kapsz, mivel nem használhatsz tampont (hiszen ezek baktériumokat juttathatnak a gyógyuló méhedbe), így újra úgy érezheted magadat, mint egy 15 éves tinilány 1974-ből.

2. Az ágyékod romokban heverhet

Talán egy olyan duzzadt, összevart "zűrzavarral" is meg kell birkóznod, amiről még Stephen King sem álmodott. Számos csodaszer és elmélet létezik, hogyan lehetne ezt a horror élményt enyhíteni, mint például az aleo vera gél, fagyasztott borsó vagy egy kis vizesüveg, amit magadra spriccelsz miközben pisilsz. Az én tapasztalatom szerint az a legjobb, ha nem nézel oda – sokkal rosszabb volt, mint amire számítottam. Brr...

3. Még mindig terhesnek tűnhetsz

A terhességed alatt hordott kismama ruháidra is szükséged lesz, mivel szülés után olyan puffadt lehetsz, mint a második trimeszteredben. Ignoráld a magazinokat, amik szerint így vagy úgy visszakapod a régi alakodat egyből szülés után. Mindegy, milyen vékony voltál előtte, biztosan lesz hasad, hiszen egy bébi jött ki belőled. Ez teljesen normális.

szülés után

Fotó: https://momtivational.com/

4. Talán sírsz majd. NAGYON SOKAT.

Néhány nőnek nagyon könnyen megy és nem ül fel a hormonváltozások hullámvasútjára, azonban a legtöbbeknek úgy folynak a könnyei, mint a Niagara, köszönhetően a szülés utáni hangulatváltozásoknak. A trükkös dolog benne az, hogy talán észre sem veszed mennyire rossz volt addig, ameddig nem jössz ki belőle. A legjobb, ha vannak körülötted olyan személyek, akik erre figyelnek. Ha pedig ők azt mondják, hogy kezded elveszíteni a kontrollt, hallgass rájuk és keresd fel az orvosodat. Senkinek sem jó, ha te boldogtalan vagy.

5. Talán hullik a hajad

Megértem. Nem érzed magadat szépnek? A szülés után nem elég a fájdalom és a puffadás, még a hajad egy részét is elveszítheted. Biztosan teljesen izgatott voltál a csillogó fürtjeid miatt a terheséged alatt, de sajnos van egy rossz hírünk Hamupipőke, a hajtündér szeretné visszakérni az üvegcipőit. Ez is egyike azon csodálatos hormonváltozásoknak, amelyek a szüléssel együtt járnak. Legalább kevesebbet kell aggódnod emiatt, ha egy anyukás kócos kontyba fogod össze a hajad. (Egy kis segítségre lenne szükséged, hogy az újonnan kialakult kopasz fontodat elrejtsd? Lesd meg a posztunkat, amely a hajhullással foglalkozik itt.)

6. A szoptatás nehéz lehet

Ha úgy döntesz, hogy szoptatod a babádat, nem törvényszerű!, de készülj arra, hogy ez egy kemény munka lesz. Nem mindenkinek indul ez könnyen (engem is beleértve) és ez minden más lehet csak nem a könnyű és meghitt pillanat, amikor összekapcsolódsz a babáddal, amelyről a cikkekben olvashatsz. A szép dolog benne, hogy amint belerázódsz, nincs karbantartási költsége és sosem felejtheted a bébiételt a konyhasarkon. Hogyha neked könnyen is megy, nagyszerű! Ezzel azonban ne dicsekedj a parkban, mivel valószínű Bugaboo babakocsikkal fognak agyon verni a hormonoktól túlfűtött anyukák.

7. Lehet, hogy utálni fogod a férjedet vagy partneredet

A természet rendje szerint két elméletem van. Az első, hogy az újszülöttek az apjukra hasonlítanak, ezzel biztosítva őket, hogy az övék a gyerek, így nem fognak lelépni. Másodszor, a természet megáldott azzal, hogy ne eshess teherbe minden egyes alkalommal, amikor meg akarod ütni. Újra elmondanám, hogy valószínűleg ez is a hormonokkal hozható összefüggésbe. Valamint kihangsúlyoznám, hogy nem minden esetben van ez így, azonban figyelmeztetlek, hogy talán néha te is fogsz az éjszaka közepén éjjel 2-kor úgy nézni arra csendesen szunyókáló emberre, hogy fogalmad sincs, miért kell ő az életedbe és hogyan tud az a köcsög így feküdni és aludni ott, mikor te már azt sem számolod, hányadjára próbálod elaltatni a babádat. Nem vagy egyedül, egy csak anyákból álló esküdtszék biztosan nem ítélne el, ha megpróbálnád megölni a mellszívóddal. Ahogy mondják, lehet később lesz még valami haszna, szóval vegyél egy mély levegőt és ignoráld a késztetést… egyelőre.

8. Meleged lehet

Nem, nem arra gondolunk, hogy tüzes lehetsz. Szintén a hormonjaidnak köszönhetően. Újra őket lehet hibáztatni a hőhullámaidért és hogy néha úgy érezheted magadat, mint egy déli napon álló hot-dog árus. Semmi sem tesz szexibbé egy nőt, mint 20 kg felesleg a baba súlya miatt, akinek hullik a haja és úgy járkál fel-alá, mint aki egy busz után rohan. Ezt hozzátenném a természetes fogamzásgátlás elméletemhez, amit a 7. pontban említettem.

9. Kemény mellek

Ismered azokat az őrült gigantikus nagy pornós melleket, amik nem mozognak? Nem? Nos, akkor próbálj kihagyni egy etetést, ha szoptatsz és megtudod, hogy milyen érzés. Remekül hangzik, de ez nem így van, szóval ne vegyél fel sztriptízes magassarkút a belépődhöz… legalábbis ne ehhez.

10. A kakilás ijesztő

A legjobbat hagytam utoljára, ugye? Nem számít, hogy a gyermeked melyik utat választotta, az alapanyagcserédhez szükséges nyílásod közel van és alkalmanként használnod is kell. Úgy gondolom, hogy a „kísérleti terror” kifejezés foglalja leginkább össze ezt a cselekedetet, viszont azt ajánlom, hogy válassz extra neveket, mivel bizony el szeretnéd majd nevezni az első kakidat, miután ilyen gyengéden a világra hoztad. Undorító? Sajnálom. Tény? Igen.


Hát nem egy csodálatos képet festettem ide? Nem várod már az anyasággal járó összes élvezetet? Nos, szerencsére nem mindegyik fordul elő mindenkinél és te (és mindenki más is a közeledben) a kis csöppségre fókuszál majd, így nem sok időd lesz minden egyéb más miatt aggódni. És egyébként is, kit érdekel? Világra hoztál egy csodálatos gyermeket. Nem számít, ha egy goromba hisztérika vagy egy ideig. Egy csodát vittél véghez, szóval hacsak nem két hét múlva fehérneműben kell a kifutókon sétálnod, ne érdekeljen és mindenki más csessze meg. Hé, tudod, mindig foghatod a hormonokra.

...és komolyan, ne ijedj meg! Az is lehet, hogy szerencsés vagy és egyetlen fent említett dologgal sem kell foglalkoznod különösebben, és ha tényleg nagyon nagyon, de nagyon szerencsés vagy, olyan szülésed lesz, mint Évi barátnőmnek.

Forrás: Pregnant Chicken


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram