Arcápolás a hidegben- Gondoskodjunk érzékeny bőrünkről

2021. február 19.
Szerző:  Cukimamik Team
Arcápolás a hidegben- Gondoskodjunk érzékeny bőrünkről
 A téli hideg időjárás nem csak ruhatárunk átalakítását, de téli bőrápolási rutinunk újragondolását is megköveteli. Természetes, hogy a téli hónapokban gazdagabb termékekre cseréljük nyári könnyed arcápolóinkat, de a mínuszok beköszöntével talán ez sem elég ahhoz, hogy megóvjuk arcbőrünket a szokatlan megpróbáltatásoktól és megakadályozzuk, hogy bőrünk érzékennyé váljon. Károlyfi Edit, az Avon Szépségszakértője összegyűjtötte, mire kell odafigyelnünk a különösen hideg napokon, hogyan kerülhetjük el, hogy arcbőrünk érzékennyé és irritálttá váljon a tél legzordabb időszakában.

A bőrérzékenység egy olyan bőrprobléma, amely hosszabb vagy rövidebb távon bármilyen bőrtípus esetén kialakulhat. Kiválthatja egy-egy kozmetikai összetevő, az öregedés, hormonális változások, de a szélsőséges időjárás, a túlzott hideg vagy meleg és a száraz levegő is könnyen előidézheti. Ezért is érdemes az év leghidegebb napjaiban fokozott figyelmet fordítanunk arcápolási rutinunkra. A fagyos levegő, a szél, a kinti- benti hőmérséklet közti különbség és a fűtés, igénybe veszik bőrünket, kimerítik nedvességtartalmát és növelhetik érzékenységét.


Arcunk kipirosodása, viszketése, hámlása, csípő-égő érzése vagy apró kiütések megjelenése bőrünk védekezőképességének csökkenését jelzik, így ilyenkor érdemes annak megerősítésére koncentrálnunk. Érzékeny bőrünkkel nagyon finoman kell bánnunk, gondosan összeállított napi rutin, és tudatosan kiválasztott összetevők alkalmazásával azonban jelentősen enyhíthetjük tüneteinket.

Sokszor hallottuk már, hogy a hűvös hónapokban érdemes testesebb, gazdagabb hidratálókrémet használnunk, hiszen a hűvös szél és a fűtésszezon könnyen kiszáríthatja bőrünket. A leghidegebb napokon azonban sok esetben ez sem elég. A mélyreható hidratálás kiegészítéseként turbózzuk fel rutinunkat extra hatóanyagokkal. A C és E-Vitaminok regenerálják bőrfelszínünket és segítenek védekezőképességének fokozásában. Károlyfi Edit kedvence az Avon Anew C-vitaminos ragyogásfokozó szérum, amely bőrünk egészsége mellett szépségéről is gondoskodik. A szakértő a vitaminok mellett hialuronsav beépítését is javasolja mindennapi bőrápolási rutinunkba, amellyel fokozhatjuk hidratálókrémünk hatékonyságát, hiszen megköti bőrünkben a nedvességet, így varázsolva erősebbé és ellenállóbbá. A Szakértő választása az Avon Anew ránctalanító és bőrfeltöltő szérum hialuronsavval, amely feltölti a száraz területeket, mélyen hidratálttá és feszessé varázsolja bőrünket.

Az új összetevők beépítésénél azonban nagyon fontos a fokozatosság, hogy lépésről lépésre alakítsuk ki bőrápolási rutinunkat, és egyszerre mindig csak egy új kozmetikumot kezdjünk el használni. Bőrünket hozzá kell szoktatnunk a különböző hatóanyagokhoz, nem érdemes egyszerre több új termékkel sokkolni, hiszen ez is könnyen érzékenység kialakulásához vezethet. Itt érdemes megemlíteni a hatóanyagok koncentrációját is. Amennyiben kezdők vagyunk egy új hatóanyag használatát tekintve, válasszunk olyan kozmetikumokat, amelyek kisebb koncentrációban tartalmazzák az adott hatóanyagot és fokozatosan váltsunk a nagyobb koncentrációjú termékekre. Mindemellett fontos, hogy az új termékek arcunkon való használata előtt, mindig végezzünk bőrpróbát csuklónkon, és figyeljük bőrünk reakcióját. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy ami valakinek bevált, nem biztos, hogy mindenki számára tökéletes választás.

Bőrünk érzékenységének kialakulásában nagy szerepet játszik a napsugárzás is, így télen sem ajánlott elhanyagolnunk bőrünk fényvédelmét. A kémiai és fizikai fényvédők egyaránt kiváló védelmet nyújtanak bőrünk érzékenységének kialakulásával szemben. Azonban, ha már kialakult bőrérzékenységgel küzdünk, a Szakértő a fizikai fényvédők használatát javasolja, hiszen ezek kisebb mértékben hatolnak be bőrünkbe, mint a kémiai hatásúak, így sokkal kíméletesebbek, gyengédebbek és kevésbé irritálják bőrünket.

 

 A bejegyzés reklámot tartalmaz.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram