Íme, 5 szuper tejfakasztó tea szoptatós anyáknak

2020. november 28.
Szerző:  Reni
Íme, 5 szuper tejfakasztó tea szoptatós anyáknak
Úgy érzed, csöppségednek nem elég az anyatejed? Egyfajta félelemmel tölt el, hogy nem fogod tudni elég ideig szoptatni a kisbabádat? Próbáld elengedni a stresszt és a szorongást! Hoztunk pár, anyák által tesztelt szoptatós teakeveréket, próbáld ki őket, sokaknál beváltak!

Tény, ami tény, manapság már szuper tápszereket lehet kapni, ám abban mindenki egyetért, hogy egy kisbabának az a legjobb, ha minimum 6 hónapos koráig anya

Azzal, ha kiegyensúlyozott az étrended – tehát nem próbálsz drasztikusan fogyni és elegendő mennyiséget iszol -, eleget pihensz, nem nyomaszt a stressz, már igen sokat tettél azért, hogy megfelelő mennyiségű anyatejed lehessen. Az igény szerinti szoptatással pedig arra ösztönzöd a szervezetedet, hogy folyamatosan termelje a tejet. Amennyiben még így is úgy érzed, jól jönné némi plusz segítség, akkor próbálj ki egy szoptatós teát!

A tejserkentő teákban olyan gyógynövények vannak, amik bizonyítottan serkentik az anyatej termelődését. Ilyen például az ánizstermés, az édeskömény és a köménytermés, a csipkebogyó, a csalán, a citromfű, valamint a kamilla – ez utóbbi kettő természetes stressz-csökkentő, nyugtató is egyben. Persze, ahány szoptatós tea, annyiféle összetevő és gyógynövény arány, no meg persze íz és hatás.

{adselite}

A tejfakasztó teákat a tej belövelésétől – ami általában a szülést követő 3-5. nap történik meg – érdemes elkezdeni fogyasztani, vagy onnantól, hogy a tej mennyiségének csökkenését tapasztaljuk. Naponta 4-5 filternél nem kell több a kellő hatás eléréséhez, ami egy-másfél liter teát jelent.

A környezetemben lévő anyukákat kérdeztem meg, hogy kinek mi vált be, tehát abszolút hiteles forrásból származó véleményeket olvashatsz.

Íme, 5 szuper szoptatós tea 

Laktoherb filteres tejszaporító teakeverék

„Bevallom, sokféle szoptatós teát kipróbáltam az első gyermekemnél, mert sajnos a tejbelövelés utáni harmadik hétben kissé megapadt a tejtermelésem. Nekem ez vált be a legjobban. Ízlett is, bár én mézzel és egy csepp citromlével ittam, így elég sok elfogyott egy nap belőle. Lehetséges, hogy nem csak a benne lévő gyógynövények, de a vele elfogyasztott víz mennyisége is segített, de a második babámnál már csak ezt ittam. Az elsőt 9-10 hónapos koráig tudtam szoptatni, a másodikat több mint egy évig. Ami még szuper jó, hogy egyáltalán nem drága” – Enikő (38 éves)

Ukko szoptatós tea

„Nekem volt tejem, de éreztem a babámon, hogy többre lenne szüksége. Egy barátnőm ajánlására kezdtem el inni, napi másfél-két litert. Ízlett is, jól is esett a hűvös őszi időszakban a meleg tea. Érezhetően több lett tőle a tejem, a babám is nyugodtabb lett, gondolom a jóllakottságtól. Még szoptatok” – Katalin (32 éves)

Mecsek Tejszaporító teakeverék

„Amikor a lányom két hónapos lett, éreztem, hogy a melleim egy-egy szoptatás után nem telítődnek meg már annyira, mint korábban. Beszéltem a gyerekorvosunkkal, aki tejszaporító teát javasolt. Az én horoszkópom mérleg, tehát sok esetben döntésképtelen vagyok, így addig nem tágítottam a telefonvonal másik végéből, míg nem javasol nekem egyet a sok közül. Bár elmondta, hogy nem tud olyat, ami minden anyának segített, de neki a Mecsek teával jó tapasztalati vannak. Már mentem is a drogériába, és aznap el is kezdtem inni. Üresen és hidegen – nyár volt, így a forró teát nem kívántam. Az íze, nos, nem volt a legjobb, de nem is mondanám kifejezetten rossznak. Ami a hatását illeti: amikor már kezdtem lemondani arról, hogy a lányomat fél éves koráig tudom szoptatni, pár nappal a tea-kúra megkezdése után, ismét „belövelt” a tejem. Végül 8 hónap után apadt el teljesen. Napi két nagy bögrével ittam belőle” – Ancsi (31)


NATURLAND Fitolac tejserkentő tea 

„Az első gyerekes kudarc után elhatároztam, hogy a másodiknál felkészültebb leszek. Többféle tejfakasztó teakeveréket is beszereztem, és ezeket pár napos ciklusokban, váltogatva ittam, már közvetlen a szülés után. Ettől azt éreztem, hogy a lehető legtöbbet megteszem azért, hogy legyen elég anyatejem. Be is vált. Hogy miért épp ezt emeltem ki? Amikor a Fitolacot ittam, volt a legtöbb tejem, ennél fordult elő egyedül, hogy időnként átázott a pólóm” – Gabi (41)

Humana Still-Tee, szoptatós tea

„Bevallom, én kipróbáltam azt, ami egy baba-mama csomagban volt, de semmit sem tapasztaltam – a nevére már nem emlékszem. De olyan 3-4 hónapig nem is volt gond a tejemmel, utána viszont hirtelen sokat csökkent a mennyisége. Őszintén, fogalmam sincs, hogy miért ezt vettem, talán mert úgy ismertem a márkát. Nem akarok hazudni, az íze nem igazán jött be, de a hatása miatt ittam, mint a kisangyal. Szóval nem is próbálkoztam finomabb vagy olcsóbb szoptatós teákkal” – Adrienn (34)

A környezetemben többen esküdni mertek a Karamalz kismamasörre, a köményes rántott levesre és a sok rostos gyümölcslére is. Mit veszíthetsz? 

Anyukák, tejszaporításra fel!

 

Borítókép forrása: pexels.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram