Mutasd a csillagjegyed, megmondom milyen anya vagy! - 2. rész

2020. március 24.
Szerző:  Reni
Mutasd a csillagjegyed, megmondom milyen anya vagy! - 2. rész
 Természetesen számtalan dolog befolyásolja azt, hogy milyen emberré, esetünkben pedig anyává válunk, ám nem lehet amellett elmenni, hogy születésünk ideje mégis valamilyen formában meghatároz minket: csillagjegyünk, aszcendensünk akkor is hat jellemünkre, hozzáállásunkra és reakcióinkra, ha nem hiszünk benne. Nézzük meg együtt, hogy a 12 állatövi jegy alapján ki milyen anya! Következzen az első rész folytatása.

Mutasd a csillagjegyed, megmondom milyen anya vagy!

Kos anya

A kos nő független, energikus, egy igazi harcos amazon. Amikor anyává válik, ösztönei szerint neveli gyermekét, ugyanakkor szeret irányítóként jelen lenni életében, de figyelembe veszi csemetéje önállóság iránti törekvéseit is.

A jegy szülötte azonban gyakran túl tüzes lehet, ezért fontos anyaságában a tudatosság, hogy még véletlenül se rombolja csemetéje önbecsülését. Impulzív személyiségként egy ábrándozóbb gyermekkel szemben időnként talán túlzottan türelmetlen lehet.

Bika anya

Gyermeke biztonsága épp annyira fontos a számára, mint a támogatása és az új megismerések irányába terelő bátorítása. Határozott jegy, konkrét elképzelésekkel, de távol áll tőle csemetéje autonomitásának megsértése.

A bika anya remekül működik, amíg kisebb a gyermeke, de egy tinédzserrel már meggyűlhet a baja, hiszen az általa nyújtott védelemre és iránymutatásra neki már nincs igénye.

Forrás: pixabay.com

 

Ikrek anya

Érdeklődő és „laza” jegyként imád hosszabb, informális beszélgetéseket folytatni, amivel nagyszerűen tud kapcsolódni gyermeke életéhez. Kíváncsi természetének köszönhetően csemetéje rengeteg mindenbe bele tud kóstolni és igen tájékozott lesz már a korai életszakaszában.

Az ikrek anya azonban egy visszahúzódóbb gyerekkel nehezebben tud szót érteni, épp ezért nagy kihívást jelent és sok megértésre, türelemre van hozzá szüksége.

Rák anya

Ez a jegy igen családcentrikus, számára elsődleges a gyermekével való bensőséges és nyugodt kapcsolat. Imád gondoskodni és lelket ápolni, így nehezen viseli, amikor bölcsődébe vagy óvodába kell adni csöppségét.

Sajnos gyakran nem tudja elfogadni, hogy fokozatosan el kell engednie gyermeke kezét, az is könnyen előfordulhat, hogy túlféltő szülővé válik.

Oroszlán anya

Szívében egy igazi kalandor, aki szeret új dolgokba belefogni, az ismeretlenbe belevágni. Nincsenek kész tervei, spontán és aktív jegy. Amennyiben gyermeke hasonló hozzá vagy nyitott édesanyja kreatív megnyilvánulásaira, remekül megértik egymást.

Az oroszlán azonban némiképp egocentrikus, így szereti, ha mindig övé az utolsó szó. Egy vitában csak nagyon nehezen lehet meggyőzni, legyőzni pedig szinte lehetetlen, ami egy akaratosabb gyermek esetén rengeteg konfliktust szülhet.

Szűz anya

Remek szervezőként tökéletesen kézben tartja a család életét, melybe beletartoznak gyermeke beadandó feladatai, különórái, versenyei is. Mindig ott áll és segít, de inkább a háttérben marad, ha csemetéjéről van szó, bár bizonyos esetekben előfordulhat, hogy túlbuzgóvá válik.

Mivel a logika és a rendezettség mentén éli életét, mindig tudja mi, hol van, mi mikor lesz. Ez a fajta mentalitás azonban, főként egy tizenéves gyermektől irreális elvárás, de ezt a szűz anya a legtöbb esetben nem érti meg.

 

 

 

 

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram