Mutasd a csillagjegyed, megmondom milyen anya vagy! - 1. rész

2020. március 23.
Szerző:  Reni
Mutasd a csillagjegyed, megmondom milyen anya vagy! - 1. rész
A heti, havi horoszkópokban nem hisz mindenki, de abban többségünk egyet ért, hogy csillagjegyünk valamelyest meghatározza bizonyos képességeinket, tulajdonságainkat és belső motivációnkat. Nézzük meg együtt, hogy a 12 állatövi jegy alapján ki milyen anya!

Mutasd a csillagjegyed, megmondom milyen anya vagy! - Első rész

Mérleg anya

A jegy szülötte a teljes fokú családi harmóniában érzi magát a legjobban, amit kiváló képességének köszönhetően maga teremt meg – ez azonban rengeteg energiájába kerül. Mérlegként nehéz egyedül megtartania az egyensúlyt a női és anyai szerepei között, ehhez párja segítségére van szüksége.

Mivel, amikor csak teheti, kerüli a konfliktusokat, gyakran túl engedékeny anya válik belőle. Büntetni sem szeret, finom lelke képtelen elviselni, ha gyermekének rossz érzést okoz, épp ezért polcán ott sorakoznak a legkülönfélébb gyereknevelési kézikönyvek és gyakran alkalmaz alternatív nevelési elveket.

Skorpió anya

Végtelenül intuitív, előtte nincsenek titkok, a hazugságot így egyből megérzi, és nagyon szigorúan bünteti is. Ő az a típusú anya, akivel élvezet leülni beszélgetni, nem riad vissza a komolyabb témáktól sem.

Természetének azonban nem mindig tud parancsolni, méregtövisével időnként lecsap: ez jobb esetben a gyermekét bántó személyek felé irányul, de olykor saját csemetével szemben is használja, aminek hatalmas veszekedés lesz a vége.

Nyilas anya

Akinek nyilas csillagjegyű az anyukája, jól tudja, hogy vele minden nagyon szórakoztató, hiszen rendkívüli módon képes ráhangolódni a különböző korú gyerekekre. Kreatívan és játékosan áll a gyerekneveléshez, sőt! Előfordulhat, hogy még gyermekénél is „lazábban” kezeli a dolgokat, az aggódás nem jellemző rá.

Vidám és impulzív légkört teremt a családi fészekben, ám a szülői felelősségvállaláson folyton dolgoznia kell.

Forrás: pixabay.com

 

Bak anya

Ez a csillagjegy anyaként kiválóan megvalósítja a karriert és a gyereknevelést, tökéletesen képes egyensúlyt teremteni a két szerepe között. Mivel alapvetően sikerorientált jegy, gyermekét is mindig a nehezebb feladatok elvállalására ösztönzi és végig ott áll mellette, motiválva őt.

Ez a tulajdonsága azonban könnyen átlendítheti abba az irányba, hogy ő maga jelölje ki csemetéje útját – fontos tehát a rendszeres önvizsgálat.

Vízöntő anya

Ez a csillagjegy anyaként egyszerre lázadó tinédzser és felelősségteljes elnök: kiismerhetetlensége gyermeke számára nem könnyíti meg a hétköznapokat, ugyanakkor egy nagyon nyitott, rugalmas és elfogadó attitűdre tehet szert.

Bár a vízöntő anyával csupa kaland az élet, engedékenysége és időnkénti szigora miatt gyermeke nem mindig érzi feltétel nélküli és ölelő szeretetét – ezért folyamatosan meg kell dolgoznia.

Halak anya

A művészi és kreatív, ugyanakkor gyakran melankolikus halak anyaként természetes módon enged teret gyermeke önkifejezésének, bármilyen formát is öltsön ez. Liberális gyereknevelési elveivel sokszor konfliktusba kerülhet az óvónőkkel vagy tanárokkal, de határozottan kiáll magáért.

A halakra jellemző a valóságtól való eltávolodás, ami anyaként akadályozhatja az alapvető biztonságérzetet nyújtó állandóság megteremtésében. Épp ezért jó, ha áll mellette valaki, aki ezekből a periódusaiból hamar képes őt visszarántani.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram