Én vagyok a szülői lelkiismereted, és most elmondom, miért vagy sz*r anya!

2020. március 06.
Szerző:  Cukimamik Team
Én vagyok a szülői lelkiismereted, és most elmondom, miért vagy sz*r anya!
Azóta vagyok jelen az életedben, amióta azt a bizonyos két csíkot megláttad a terhességi teszten, reggelente émelyegve ébredtél, hallottad a babád szívhangját, megtudtad a gyermeked nemét… a várandósságoddal együtt érkeztem, és azóta is Veled vagyok.

Most azt gondolhatod, hogy ártani akarok neked, pedig hidd el, épp az ellenkezőjét teszem. Én, az anyai lelkiismereted vagyok az, aki miatt fejlődsz, aki arra késztet, hogy egy-egy mozzanatodat újra végiggondold, hogy ne tégy semmit elhamarkodottan, vagy ha mégis, felismerd, ha hibát követtél el és mindent megtegyél a kijavítására, finomhangolására.

Feltetted magadnak bármikor is a kérdést, hogy jó anya vagy-e? Nos, azt nekem köszönheted!

Forrás: ketan rajput on Unsplash

 

Először feltétlen tisztáznunk kell valamit: a sz*r anyák nem tévesztendők össze a rossz, ártó, elhanyagoló anyákkal! Ez nagyon fontos, mivel azoknál, akik huzamos ideig rombolják gyermekük érzelmi-, értelmi – és fizikai épségét, én nem kaptam helyet. Bennük nem munkál a szülői lelkiismeret.

Egy igazi, hamisítatlan sz*r anya időnként megkérdőjelezi saját szülői kompetenciáját, főként az első egy évben. Ez jó esetben arra sarkallja, hogy tudatosabb legyen, megpróbálja magát kívülről is megnézni. Persze ez támogatás és biztatás hiányában átmehet egyfajta önmarcangolásba, kudarc érzetbe, de nekem sosem ez a célom, ez egy rosszul működő családi dinamika eredménye.

Én azért munkálok benned, hogy azzá válhass, amivé szeretnél, hiszen tévhit azt gondolnod, hogy a gyermek megszületésével hipp-hopp szuper szülővé válsz. Ebben bizony kemény munka van. Én vagyok az oka, amiért nap, mint nap arra törekszel, hogy jobb anya lehess. Ennél többet pedig el se várhatsz magadtól, mivel a tökéletesség elérhetetlen, a hajszolása pedig összeroppant. Te csak törekedj és tarts időnként önvizsgálatot, én adom hozzá a mozgatórugót és együtt meg fogjuk csinálni!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram