Létezik „legjobb pillanat” egy gyermek születésére? - Ezt csak Te tudhatod...

2020. február 11.
Szerző:  Cukimamik Team
Létezik „legjobb pillanat” egy gyermek születésére? - Ezt csak Te tudhatod...
Létezik „legjobb pillanat” egy gyermek születésére? Fel lehet készülni az anyaságra? Érezni belül azt a fajta mérhetetlen vágyat, hogy igen, eljött a pillanat, anya szeretnék lenni, vagy spontán beleszületni a leendő szülő szerepébe, amely meghozza azt a mérhetetlen örömöt, ami eddig idegen volt számodra.

Mindannyian mások vagyunk, mindannyian más hátteret hozunk, mindannyian oly sok titkot tartogatunk, nem tudjuk ki és milyen módon jutott el az anyaság világába. Nem is gondolnánk, hogy milyen rejtélyes utak vezettek el ide, hány könnycseppben megfagyott év, hány boldog felkiáltás „Terhes vagyok!”, Hány félelemmel teli megható pillanat „Mi lesz most velem?- mely a jövőtől való félelem burkolt árnyéka- de itt vagyunk. Különböző helyzetből, de összehozott bennünket az anyaság. Boldogok vagyunk, és a legjobbat szeretnénk.

Most talán eszedbe jut a Te kis meséd, a Te utad, ami elvezetett idáig. Talán kemény és hosszadalmas utat tettél meg ezidáig, mely elég időt adott számodra, hogy felkészülj az anyaságra, talán több időt kaptál, mint gondoltad volna. Talán még nem is tudatosult benned a gondolat, és máris az anyaság felé vezető út volt neked kijelölve.

Emlékszel még arra a pillanatra, amikor megszületett benned az anya? Megmagyarázhatatlan módon, egy belső hang azt súgta, anya leszel, és ezt a titkot még csak Te tudtad…átadni magad az érzéseknek, elképzelni, milyen lesz, várakozással teli pillanatokat megélni, ölelni, úszni a boldogságban…csodálatos érzés.

Anyának lenni maga a csoda. Megélni a mindennapok varázsát, elmélyíteni az érzelmeket azzal az emberrel, akivel ezt az utat választottátok. A mindennapok megváltoznak, és amikor évekkel később visszagondolsz, hogy teltek az „üres” napjaid, már emlékezni sem fogsz arra, hogy létezett egy világ. Egy világ, amely még rólad szólt. Néha pokoli nehéz, de azok a napok, melyek boldoggá teszik az életedet elfeledtetik az álmatlan éjszakákat, a hisztivel megtömött napokat. Aztán vannak azok a napok, amikor gyengének érzed magad, keresed a láthatatlan kezet, ami kihúz téged az anyaság csapdájából. Ekkor jusson eszedbe, hogy jutottál el idáig, mit adott neked az anyaság. Mert az anyaság sokat ad, többet mit gondolnád. Ezt csak azok értik meg akik már az anyaság útját járják.

Amikor először megérint az anyaság érzése, amikor azt a pici emberkét a kezedben tartod….Egy pillanat, és máris megszületik benned az ANYA. Akkor magad mögött hagyod a kérdéseket, a nehézségeket, a várakozással teli pillanatokat. Anya lettél, és ez mindenért kárpótol.

{adselite}

Létezik a legjobb, legalkalmasabb pillanat? Erre a kérdésre a választ mindenki maga tudja. Bárcsak azt mondhatnám, hogy az anyaságra fel lehet készülni, és átadhtatnám a TÖKÉLETES útmutatót: Hogyan leszel tökéletes anya; Hogy neveljünk tökéletes gyereket, de nem tudom…Én magam is tökéletlen vagyok, sokszor hibázok, sokszor elesek, de modj valakit, aki nem. Felállok, nevetek, és emlékeztetem magam, hogy milyen szerencsés vagyok. Szerencsés vagyok, mert bár nekem is vannak titkaim, hogy jutottam el idáig, de legyőztem magamban a karrieristák szellemét, a félelmemet, a szabadság utáni vágyakozásomat, amely sokszor gátat vetett bennem, és még most is várnám a „legalkalmasabb pillanatot” ami máig sem jött volna el, ha nem lépek. Az anyaság kárpótol mindenben, amit én félelemnek hívtam/életem meg magamban.

Szóval amikor eljön az ideje, érezni fogod legbelül, egyre nagyobb vágy kerít hatalmába: „itt az ideje”. Rájössz, hogy a túlhajszolt karrier, semmi ahhoz képes, amit az anyaság adni fog, vagy netán a félelem…Jó leszek? Persze, hogy jó leszel! Nagyon jó leszel!

Ha pedig már évekbe vetett hited ott raboskodik a pillanatokban, hidd el, eljön a Te időd!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram