Minden kezdet nehéz, bele fogsz jönni az anyaságba!

2019. március 06.
Szerző:  Mészáros Kitti
Minden kezdet nehéz, bele fogsz jönni az anyaságba!
Instagram:amberfillerup
Ha egy nőt megkérdeznek, mi volt a legnehezebb számára a várandósságában, akkor lehet, hogy említést tesz a gyomorégésről, a lábdagadásról, vagy a fizikai korlátozottságról, de sokan elfelejtik megemlíteni azt az őrült nagy bizonytalanságot, ami ilyenkor eluralkodik egy kismama agyában.

Arról a bizonytalanságról beszélek, amit egyébként sok esetben mi anyukák generálunk egymásnak. Nyugi! Nem vagy egyedül! Tapasztalataim alapján összegyűjtöttem neked az 5 legfontosabb tanácsomat, ha friss (nem kipihent, hanem első gyerekes) anya vagy:

1. Életben tudod tartani, akkor is, ha azt hiszed, hogy nem!

Amikor a pár napos csecsemőt hazaviszitek, valóban úgy néz ki, mint egy cipó és úgy sír, mint egy kismacska, de egy erős, életre érett kisember. Ne félj, nem fogod elfelejteni megetetni, vagy tisztába tenni és hidd el, egy idő után megtanulod, hogy, amikor alszik, akkor jobb, ha te is azt teszed, ahelyett,hogy azt figyeled lélegzik e még! Ha viszont kétségbeesel és nem tudod elsőre miért sír, az tök oké! Napról napra ügyesebb leszel Te is és Ő is!

2. A Te gyereked úgy jó, ahogy van!

Tanulj meg mosolyogni! Szükség lesz rá, amikor hozzád szegeződnek az "Átalussza már az éjszakát?",vagy a "Megduplázta már a születési súlyát?" jellegű kérdések! Ne hasonlítgasd a tiéd a máséhoz, és ne stresszelj rá, ha nálatok másképp van! Ezek nem "Nagykönyves" elvárások, nem vagytok lemaradva és nem rontasz el semmit, ha egyik kérdésre sem IGEN a válasz.

3. Engedd el a kéretlen tanácsokat!

Az információ hatalom! Gyűjts belőle minél többet és hozz megalapozott döntést, ha pedig ezzel megvagy, akkor könnyebb lesz elengedned a kéretlen tanácsokat. Tök mindegy, hogy hordozol vagy sem, hogy adsz e neki cumit vagy sem, hogy beengeded e magatok közé az ágyba vagy sem, ha Te biztosan tudod, hogy miért csinálod úgy ahogy, akkor senkit nem érdekel, mit mond más. Mindig lesz egy nagymama, aki nem érti a módszereid, hiszen "Ők is felnőttek valahogy”... ENGEDD EL!

anyalánya

Instagram: amberfillerup

4. Figyelj oda magadra is!Tanuld meg, hogy a tusolás mostantól wellness és a séta a postaládáig kirándulás! Fontos igazság,hogy "Boldog mama, boldog baba". Fantasztikus és lélegzetelállító milyen szenzorai vannak a babáknak. Sokáig azt hittem, hogy a lányomnak különös képessége van, de nem, ezt a tiéd is tudja! Érez téged, minden szinten és, ha nyugodt vagy, ő is simulékonyabb, jókedvű lesz. Ha pedig fáradt, feszült és nyűgös korszakodat éled, az is egyenesen arányosan hat rá. Bónusz tipp: Borospohárból meggylevet inni a vacsorához maga a menny! ← Placebo szédülés is követheti.:)

5. Akkor is gyönyörű vagy, ha 6 hét után nem lapos a hasad!

Zárd be az Instagramot és szállj vissza a Földre! Légy türelmes magadhoz és hidd el, hogy a saját tempódban minden a régi lesz! Ha a 2-es pont már megy, akkor ez is menni fog! Magadat sem kell másokhoz hasonlítanod, mert Te egyedi vagy! A férjed és a gyereked téged lát a legszebbnek. Tanuld meg, hogy a tested csodálatos és formálható, de nem mindenki Katalin hercegné!:)
Ha van egy nehéz pillanatod, akkor jusson eszedbe, hogy abban a pillanatban több ezer nő csinálja ugyanazt,amit Te! A kisbabád számára Te vagy a legjobb, legszebb és legfontosabb a a világon, senki más nem számít, mert gyorsabban bele fogsz jönni, mint hinnéd, csak légy kitartó és erős!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram