Hol vannak a jófej anyukák?

2019. március 02.
Szerző:  Lakatos Diána
Hol vannak a jófej anyukák?
Amikor mindenki a saját csemetéivel van elfoglalva, nem feltétlen azt nézi, hogy ki ül le mellé a homokozóba, vagy a padra. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy magányosak vagyunk, hogy nem áll másból a napunk, csak a megszokott mókuskerékből. Amikor felfedezzük más emberi lény – anya társunk - hiányát, ösztönösen keresni kezdjük.


Ez a fajta keresés, pedig sok esetben úgy néz ki, mint amikor 16 évesen keressük azt, akit a barátunknak lehetne nevezni. Idealizáljuk, bálványozzuk, felépítünk magunkban egy képet arról, hogy hogyan kellene kinéznie, hogyan kellene viselkedni, milyen meglepetésekkel kellene készülnie, hogyan kellene beszélnie, milyennek kellene lennie a jegyeinek… és még sorolhatnám. Persze, amikor megtaláljuk a „NAGY ŐT”, akkor egy kicsit sem, vagy halványan emlékeztet arra, akire vágytunk, de az biztos, hogy akkor kerül a látókörünkbe, amikor egyáltalán nem is számítanánk rá.

Miután elképzeltétek a tini kori kapcsolatotokat – akarom mondani az IGAZI SZERELMETEKET – most képzeljük el azt, hogy egy fárasztó napon, amikor még a hajmosás is elmaradt, és a szemed alatti koffert megpakolhatod a nyaralás cuccaival; a gyereked bömböl, mert beteg; beténferegtek az orvosi rendelőbe. Nagyon kedves szimpatikus anyuka ül mellettetek, szintén szipogó 2 évessel; még az is előfordulhat, hogy szóba elegyedtek. Jó végre két szót váltani olyannal, aki nem kezd el azonnal hisztizni, ha a mondandódba beleszővöd a NEM szócskát. Ennyi! A röpke illúzió tovafoszlik.

Fotó: Pinterest

Miért? Nem tudod a számát, nem is volt lehetőséged elkérni, de még a nevét se kérdezted meg; és persze az orvos is úgy hív be, hogy XY ikrek. A jövőben csak reménykedhetsz, hogy találkoztok még valamilyen „rendezvényen”, játszótéren (Na! Csak egy városban lakunk!), ismét az orvosnál, a közértben, az óvodában, iskolában… jól van na, egyszer csak összefutunk még.
Ez egy példa a rengeteg helyzet közül, mely mellett naponta megyünk el. Nem vagyunk hibásak, nem vagyunk egyediek, és nem is vagyunk ezzel egyedül. Lehet, hogy csak rosszkor és/ vagy rossz anyukatípust sodort az élet össze.

Igenis vannak jófej anyukák, és hogy hol találod meg Őket?
Mindenhol.

Minden anyukatípusnak megvan a párja, minden igénynek megvan a társa. Ugyanúgy, ahogyan a partner keresésnél vannak elvárásaink, ugyanúgy vannak elképzeléseink az anyukákra nézve is, akivel szívesen töltöd el az értékes idődet.

Fotó: Pinterest

Sikerült! Megtaláltad; akivel tényleg jókat tudsz beszélgetni, aki szívesen meghallgat, aki osztja a véleményedet, akiknek sok esetben azonos az értékrendje vagy az életvitele.
Mi a titok?
Járj nyitott szemmel! Beszélgess! Kérdezz! Hallgass! Válaszolj!
Hol lelsz rájuk?
Bárhol. Bármikor.
A legfontosabb pedig az, hogy tudd, TE JÓFEJ ANYUKA VAGY. Meg fogod találni a többieket, csak ne add fel, és járj nyitott szemmel.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram