Levél az anyaság előtti önmagamnak

2018. október 29.
Szerző:  Szabó Kitti
Levél az anyaság előtti önmagamnak
Helló, hadd mutatkozzak be, én vagyok a gyerekeid anyja.Nem, nem szórakozok. Ez komoly. Pár tanácsot adnék, hidd el, én vagyok a legjobb a témában. Olvass figyelmesen!

Azt hiszed készen állsz rá? Ne legyenek tévképzeleteid. Tisztában vagyok vele, hogy  rengeteg az információd, tudod melyik a legjobb légzésfigyelő, hova tedd a kiságyat, vagy mennyi a minimális súlygyarapodás egy héten. Letetted a férj nem elhagyagolási esküdet, és önmagadat sem áll szándékodban sem elveszíteni, sem elhanyagolni. A kötődés, a válaszkész nevelés, továbbá szoptatás szavakra pedig beindul a nyálelválasztásod.

Fotó: Pinterest

De a gyerekeid ettől sokkal többet jelentenek majd. A nappalt, az éjjelt, minden percedet, minden gondolatodat. Lecsupaszítanak, és újra megformálnak, majd könnyedén összepréselnek, hogy alig kapsz levegőt, a magasba emelnek, aztán letaszítanak, nyíló virággá varázsolnak, majd hamuvá perzselnek.

Ettől a hullámvasúttól nem kell feltétlen megbolondulni. Jól emlékszem rá, hogy görcsösen szeretsz tervezni, és mindent pontosan előre tudni, a váratlan helyzetektől pedig földbe gyökerezik a lábad. Könyörgöm, lazulj le! Hallgass sok Enyát, vagy mittom'én, kezdjél magaddal valamit! Csak engedd el magad, és ne parázz! Minden megtörténik, amire nem számítasz. Igen, drágám, párszor megmented majd a gyerekeid életét 3 éves korukig, mert ezek a kis tésztaképűek keresik a bajt, és néha meg is találják. És akkor mi van? Megcsinálod. Velük leszel, mikor betegek, mikor csalódottak, mikor bántják őket, mikor utálnak téged. Tudsz reagálni, meg tudod oldani, és még véletlenül se jut majd eszedbe menet közben nyavalyogni, vagy rágódni egy szitun. Miért? Azért, anyukám, mert nem lesz rá időd.

Rutinosan, flottul, mi több pazarul fogod nyomni életed legnehezebb feladatát. Ami pedig eddig nehéz volt számodra, az minimális problémát sem fog jelenteni a későbbiekben. Rájössz majd, hogy felesleges köröket futottál világ életedben. Ne akarj mindig irányítani, tanulj meg sodródni! Anyaként leszel igazán a helyeden, bízz bennem!

Ami eszedbe sem jut, az fog a legjobban hiányozni. Megmondom neked őszintén, ezzel még lesz dolgod hosszú évekig. A spontaneitás hiányáról beszélek. Azt gondolod ezen a területen neked nem lesz problémád. Megsúgom: lesz. Minél inkább elérhetetlen valami, természetesen annál jobban vágysz rá. Este 8-kor sétálni, a barátnődet spontán felhívni, reggel szeretkezni, megnézni egy egész estés filmet, kedved szerint alkoholt fogyasztani. Felejtős. Sajnálom, ez van. Cserébe annyi szeretetet kapsz a gyerekektől, hogy belesajdul a szíved. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy bébiszittert nem fogsz találni, magadra maradsz, ebbe is belesajdul a szíved, de megleszel. El is mondom miért.

Olyan társat találtál, aki minden támaszodat jelenti ebben az új helyzetben. Nem menekül majd, nem csatangol, nem ijed meg, és nem hagy cserben. Úgy gondolja a problémák azért vannak, hogy megoldjátok őket. Nem áltatlak, lesznek balhék. Fáradtak lesztek, feszültek, s nem túl találékonyak, ha az egymásra szánt időről lesz szó. Nem akarom elárulni mi lesz a kulcs, ami minőségi szintre emeli újra a házasságotokat. Muszáj bejárnotok ezt a nehéz utat, hogy aztán kis pillangókként együtt fejelgessétek az élet nagy villanykörtéjét naphosszat...örökkön örökké… stb stb.. Szóval nem kell betojni, akkora összetartással jöttök ki ebből az egész gyerekesdiből, hogy le a kalappal, na. Annyit azért mondanék még, hogy néha, de csak nagy ritkán…. előfordulhat, hogy nem neked van igazad ;)

Fotó: Pinterest

Utálsz egyedül lenni, valószínűleg ez az önismereted teljes hiányára utal. Nos, az isten szerelmére találd már ki önmagad, hogy ne a gyerekek mellett kelljen már rendezni a soraidat! Ha kicsit megtekerem a sztorit, akkor azt kell mondjam, hogy mindent a gyerekeknek köszönhetsz majd. Annyi elszántságot, tudatosságot, jövőkép keresést, hoznak az életedbe, hogy gyökeresen megváltozol, és megtanulsz élni. Számodra a legnehezebb lesz - de tudom, hogy nem mondok újat- egy egészséges önzőséget beleaplikálni a mindennapjaidba. Ha azt mondja neked a férjed, hogy menj csak le futni kisszerelmem, addig ő marad a kicsikkel, akkor nem szabadkozol! Hallod?! Hanem már vágódik is be az ajtó mögötted, és a kedvenc zenéddel, telefon nélkül, egyedül korzózol át a városon a mozgás, és a szabadság érzése által okozott eufória teljes mámorában.

Egyedüllét otthon… Mára könyörögni fogsz pár óra magányért. Minden percét kiélvezed, és rettegve pillantgatsz az órára. Egy magányos takarítás is végtelen boldogságot okoz majd. Egy egyedül eltöltött fél óra a kedvenc sorozatod előtt maga a mennyország. Itt említeném meg: kérlek, ne nassolj ilyenkor örömödben. Sok bajunk lesz még belőle!

Összességében azt hiszem rájöttél, hogy itt tulajdonképpen nem te vagy, aki segít a gyerekeknek felnőni, hanem ők segítettek neked! Minden nap adj hálát a családodért, akkor is ha időnként a pokol legmélyebb bugyraiban pácolgatnád őket.

Általuk vagy az, aki mindig is lenni akartál. Meg amúgy is, szereted őket :D  


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram