Bolondozni jó! - 10 tipp, hogyan lehetsz bolondos anyuka

2018. augusztus 08.
Szerző:  Cukimamik Team
Bolondozni jó! - 10 tipp, hogyan lehetsz bolondos anyuka
Néha háttérbe kell szorítanunk a szigorú anyát, és egy kicsit lazábbra venni a dolgokat. Persze ez nem könnyű a sok stressz és elfoglaltság mellett, de hidd el, jól fog esni!

A szépség és a boldogság mindig ott van körülöttünk, csak észre kell vennünk. Na ezért kell néha kicsit bolondosnak, lazának lenni. Ez az éned ott rejtőzik benned, valahol a feleség, és a háziasszony mögött, és a gyermekeid képesek ezt előhozni belőled. Ha egyszer megtalálod, sosem engeded el. Olyan jó érzés, amikor nem csak a gyermekeid nevetnek hangosan, hanem te magad is. Élvezd az életet!
Hoztunk Neked 10 tippet, hogyan is lehetnél egy kicsit bolondosabb anyuka.

1. Használd a képzelőerőd!

A gyerekeknek nem mindig játékokra van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Találj ki különböző családi játékokat, akár a szabadban is.

2. Ne aggódj, ha rendetlenség van!

Építsetek bunkert a gyerekekkel, gyurmázzatok, vízibombázzatok, vagy készítsetek kézlenyomatot festékkel. A gyerekek imádni fogják ezeket. Aztán ha végeztetek a játékkal, takarítsatok ki közösen.

3. Legyetek vizesek!

Ebben a melegben talán ez a legjobb, amit tehettek. Szaladjatok a locsoló alá, vagy csak spricceljétek le egymást. Nem csak élvezni fogjátok, de nagyon jól is fog esni mindenkinek.

4. Kapcsoljátok ki a tv-t/telefont!

Néha tegyétek le a telefont, és csak egymásra figyeljetek. Esténként inkább olvass a gyermekeidnek egy mesét, vagy csak relaxáljatok, beszélgessetek.

5. Mehet a csata!

Játsszatok! Lehet ez kártya csata, párnacsata, vagy bármi, ami csak az eszetekbe jut. Vegyétek be apát is, és alakítsatok csapatokat! Semmi sem összehasonlítható egy igazi családi csatával.

6. Versenyezzetek!

Csináljatok sorversenyt, bicikli versenyt, vagy akár egy egyszerű futóversenyt. Este az alvással nem lesz gond ezek után.

7. Olvassatok sokat!

Olvass a gyermekednek sok mesét, akár változtasd el a hangodat is közbe, tuti, hogy nagy nevetés lesz a vége. De akár akcentussal is megpróbálhatsz beszélni. Imádni fogják a viccesebbnél viccesebb meséket.

8. Forró csoki délután!

Általában inkább tea délutánt szoktak szervezni, de a gyerekek valahogy jobban szeretik a csokit. Tegyetek a tetejére tejszínhabot, díszítsétek színes kis cukrokkal.

9. Legyél spontán!

Ne mindig a megszokott dolgokat csináld. Egyetek salátát a leves helyett elsőnek, legyetek pizsamában egész nap, vagy játsszatok a homokozóban és legyetek piszkosak. A gyermekeid így tudni fogják, hogy ha egy kis bolondozásról van szó, anya kapható rá.

{adselite}

10. Vezess pizsamában!

Egy kicsit előbb kezdd el lefektetni este a gyermekeid, és alvás helyett vidd el őket pizsamában kocsikázni. Élvezni fogják ezt a kis meglepetést.

Próbálj egy kicsit ellazulni, és bolondozni a gyermekeiddel. Mindenkinek jót fog tenni.

Az eredeti cikk itt található.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram