Egyedül álló anyukák, minden elismerésem a Tietek!

2018. június 10.
Szerző:  Cukimamik Team
Egyedül álló anyukák, minden elismerésem a Tietek!
Egyedül álló édesanyák minden elismerésem a Tietek, erősebb Nőt nem ismerek rajtatok kívül.

Elhagyott.Itt hagyott bennünket!...2 gyerek és egy összetört anya szív, ennyi maradt belőle. Drága barátnőm szívszaggató zokogása térített magamhoz szombat délelőtt, miközben a saját kis problémámmal voltam épp elfoglalva- hogy nem eszi már megint meg a gyerek az aznapi reggelit. Az a 200 km, ami közöttünk volt, nem engedte meg, hogy megöleljem, és fogjam a kezét, és csak hallgassam...ott legyek mellette, amikor a legnagyobb szüksége lenne rám.

Nagyon sokat gondolkodom azóta, amióta barátnőmet otthagyta 2 pici gyermekével az a gyáva, sunyi, becstelen alak. 

Ti vagytok a legerősebbek, akik egyedül nevelitek gyermekeiteket! Nálatok jobb és erősebb nőt, anyát nem is ismerek. Legyen bármi is az oka, amiért egyedül maradtatok, becsüllek és mérhetetlenül nagyra tartalak benneteket! Tudjuk, hogy anyának lenni nem egyszerű dolog még akkor sem ha boldog házasságban él az ember. Amikor elgyengülve, szíved fájdalom mardosva, belülről zokogva ott vagy a gyermeked mellett, és mosolyogva játszol vele, fogod a kis kezecskéjét, erős vagy, hogy ne lássa belülről sajgó szíved. Legszívesebben 1 hétig az ágyba bújva, kis sem mozdulva hagynád, hogy felszínre törjön a fájdalmad, és csillapodjon, de erre most nincs mód, ezért esténként zokogsz a fájdalomtól, reggel pedig mosolyt erőltetve az arcodra teszed a dolgod. Legszívesebben megölelnélek, megfognám a kezed, és azt mondanám most neked, hogy „ Te vagy a legjobb!”. Tudjuk mindannyian, hogy gyermeket nevelni csodálatos dolog, de egyben a baromi nehéz. Sokszor, akinek van segítsége még az is kimerül a hétköznapi teendőkben, de Ti akik egyedül helytálltok a „nehéz időkben” is, joggal mondhatjuk, hogy a legerősebb Nők, Asszonyok vagytok! Érzelmileg és anyagi biztonságot adva a legjobbat nyújtjátok gyermeketeknek, amit fel nem foghat az, aki nem ment keresztül hasonló dolgon. Talpon állsz, és megcsinálod gondolkodás nélkül. 

{adselite}

Ne hagyd, hogy bárki megtörjön, hogy az önbecsülésedbe belemásszon, mert gyávaságában, és felelősséget nem vállalva rád akarja hárítani az egészet„ Te vagy a hibás!”, „ Már rég nem érzek semmit!” „Csak a gyerekekkel voltál elfoglalva, rám nem is figyeltél…” Ne dőlj be ennek! Ezek egy gyáva ember szavai, aki nem meri vállalni a felelősséget. Csak azért is kelj fel reggel, minden nap vedd fel a legszebb, és legjobb ruháid, dobj fel egy sminket, legyél Te a legjobb! Belülről égethet a fájdalom, de most legyél a legerősebb! Mutasd meg, hogy erősebb vagy bárkinél, hiszen éjszaka még sírtál, reggel pedig jelét sem mutatod, hogy belülről emészt a fájdalom. Egy falat sem csúszik le a torkodon napok, hetek óta, álmatlanul forgolódsz az ágyadban éjszakánként, mégis talpon vagy, és magadat háttérbe szorítva gondoskodsz egy apró teremtésért. Még Te sem tudsz róla, milyen erő lakozik benned, ami mindenre képes. Bármit megtennél azért, hogy egyben tarts egy családot, még önmagadat is képes lennél feladni azért, hogy a gyermekednek a legjobbat nyújtsd. Ez vagy Te, a legjobb és legerősebb Nő! Tudd, mérhetetlenül büszke vagyok Rád! 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram