9 dolog, aminek örültem volna, ha tudja a férjem...

2017. december 06.
Szerző:  Cukimamik Team
9 dolog, aminek örültem volna, ha tudja a férjem...
Az újszülött gyermekünket egy zavaros világba hoztuk haza. Nem sokat tudtunk arról, milyen is az élet egy gyermekkel, sőt igazából semmit. Annyira boldog lettem volna, ha néhány dolgot előre tudtam volna, de nem így volt.

Itt van 9 dolog, aminek örültem volna, ha a férjem tudja, amikor hazahoztuk az újszülött gyermekünket:

1. Mindketten tudatlanok vagyunk

Tudom, hogy sosem csináltál ilyet, de én sem. Csak azért mert én nő vagyok vagy, mert tini koromban vigyáztam a szomszéd gyermekére az nem azt jelenti, hogy többet tudok az anyaságról. Ez nem egy verseny, hogy ki tud többet arról, hogy milyen is szülőnek lenni. Mindketten ugyanolyan tudatlanok vagyunk ezen a téren. Ha megkérdezed, hogy miért sír már megint, és azt látod, hogy a szememmel ölni tudnék, az azért van, mert én sem tudom.

2. Segíts nekem!

Ne várd meg amíg megkérlek rá. Kérlek, csak csináld! Cseréld ki a pelust, hozz nekem valami rágcsát, tölts nekem egy pohár vizet, főzz valamit vacsorára, vagy moss ki egy adagot. Bármi apróság óriási segítség számomra, és olyan jó érzés, ha erre nem kell megkérnem Téged.

3. Vigyázz a gyermekünkre, amikor nekem muszáj egy kis szünetet tartanom!

Amikor látod rajtam, hogy szükségem lenne egy kis pihenésre, vagy csak egy zuhanyra, vagy csendre, vedd át tőlem kérlek mosolyogva. Beszélgess vele, játszatok vagy énekelj egy dalt. Bármi apás dolgot. Én a másik szobából fogom hallgatni miközben egy kicsit pihenek.

4. Sokat fogok sírni

Sok minden miatt. Kakis lett a kezem. Sírok. Fáradt vagyok. Sírok. Fájnak a mellbimbóim. Sírok. Nem értem miért csinálok valamit. Sírok. Fáj a hasam. Sírok. Szomorú vagyok. Sírok. Sosem voltam ilyen boldog az életemben. Sírok. Ez a süti olyan finom. Sírok. Egy szóval mindenért sírok. Kérlek, szokj hozzá. Nem mindig veszem észre, hogy milyen apró dolgok miatt sírok, de valószínűleg ez azért van, mert egy új világba csöppentem. Csak hagyd, hogy sírjak!

5. Nem szeretem magam

Már megszületett a gyermekem, de még mindig vannak plusz kilók rajtam. Néhány ember azt hiszi, még terhes vagyok. Nem zuhanyoztam még ma. Nem is fésülködtem. A lábam szőrös. Óriási fekete karikák vannak a szemem alatt. A szekrényem tele van olyan ruhákkal, amik valószínűleg soha nem jönnek már rám.  Ápold a lelkem kérlek! Nem szeretem önmagam. Nem szexelhetünk, de attól még összebújhatunk esténként, megfoghatod a kezem és emlékeztethetsz arra, hogy jó anya vagyok.

6. Sok időt fogok a fürdőszobában tölteni

Lehet, hogy csodálkozol, hogy mit csinálok ennyi ideig odabent. Próbálok elmenekülni az emberek elől egy kis időre. Az is lehet épp csak a wc-n vagyok, és a kedvenc spray-m használati utasítását olvasgatom, extra lassan. Talán van időm lezuhanyozni, és élvezem, hogy végre van magamra néhány percem.

7. Nem akarok vendégeket

Oké, a közeli rokonok jöhetnek. Megértem, hogy találkozni akarnak velünk, és természetes az új jövevénnyel. De kérlek, ne hívj meg másokat! A nap nagy részében szoptatok, a te melegítődet hordom. Smink? Az meg mi? Örülnék, ha kaphatnék egy kis időt. Hamarosan kész leszek a vendégek fogadására is. Egyelőre mond, hogy nem, és akkor nem fogom magam rosszul érezni, ha jönnek, mert szalad a ház, vagy mert én aznap nem is fürödtem. Mond, hogy a gyermekünknek és nekem is pihenésre van szükségem, meg kell etetni a babát, vagy jönnek az ufók és el kell bújnunk a föld alatti bunkerünkbe. Bánom is én. Találj ki valamit!

8. Védeni fogom a gyermekünket mindentől

Óvni fogom a gyermekünket, de ehhez szükségem van rád és a támogatásodra is. Összetartozunk, egy csapat vagyunk. Próbáljunk meg türelmesek lenni egymással.

9. Minden rendben lesz

Tökéletesek vagyunk együtt, és ezen csak tovább javít a gyermekünk. Ez új nekünk, de próbáljuk mindketten élvezni. Nevessünk együtt azon, hogy kakis lett a kezem (miután sírtam). Mert nem számít mennyit tudunk az egész gyereknevelésről, majd belejövünk és együtt mindent megoldunk.

Forrás itt található.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram