Nyomtatás

10 igencsak érdekes dolog,amit a méhlepénnyel tehetsz szülés után

2017. november 15.
Szerző:  Cukimamik Team
10 igencsak érdekes dolog,amit a méhlepénnyel tehetsz szülés után
A placenta a táplálékforrás a magzat számára, a fejlődő magzatot ez segít életben tartani, egy kapcsolat a magzat és az anya között. . Igen, ez a placenta, és még sorolhatnánk.

Talán nem tudtad, de van választásod, hogy mit kezdesz a méhlepénnyel. Megtartod és a kertben elülteted, vagy talán egy emlékezetes műalkotást készítesz belőle? Megeszed, vagy egyszerűen csak a kórházban hagyod, és majd ott gondoskodnak az elhelyezéséről. Összeszedtünk néhány érdekességet, hogy mire használhatjátok fel a méhlepényt szülés után. 

Itt van 10 tipp, hogy mit tehetsz a placentával szülés után!

1. Ültesd el a kertben, egy növény alá!

Hagyd, hogy a méhlepény a gyermekeddel együtt növekedjen. Egyszerűen ültesd el a placentát a földbe, egy fa vagy növény palántával, és figyeld ahogy növekszik. A placentából származó tápanyagok olyan hatással lesznek a növényre, mint a műtrágya. Ültesd legalább fél méter mélyre, hogy az állatok ne tudják kiásni.

2. Hagyd az újszülöttel összekapcsolva!

{adselite}

Sok újdonsült anyuka dönt úgy, hogy nem vágja el a köldökzsinórt. Lótusz szülésnél, nem vágják el a köldökzsinórt, hanem az újszülött a méhlepénnyel kapcsolatban marad, amíg természetes módon el nem válik. Ez általában 3-10 nap a szülés után.  A folyamat célja, hogy átmeneti élményt nyújtson az újszülöttnek, aki a méhből a nagy világba érkezik. Ez az egyik legkedveltebb dolog azok közül, amit a placentával tesznek.

3. Bőröd ápolására használhatod.

Használd a placentát a saját készítésű krémed egyik legfőbb összetevőjeként. A placenta por, rengeteg krémbe belekeverhető, segít a bőrt meggyógyítani, csökkenti a hegeket és a striákat, valamint jó hatással van a sebekre és a repedezett mellbimbókra.

4. Készíthetsz belőle igazi és emlékezetes műalkotást

A placenta gyakran az élet fájaként ismert. Nem csak azért, mert egy fához hasonlít, hanem mert ez gondoskodik az újszülött életéről. Ezért sokan választják ezt a szülés után.

5. Büszkén viselheted magadon...

A méhlepény- ékszer egy másik különleges módja, hogy a placentát és a terhesség élményét magadhoz közel tartsd.

6. Zárd kapszulába!

A placenta rengeteg tápanyagot (például: vas, B6) és hormont tartalmaz, amíg a méhben van. Sok egészségügyi szakember úgy gondolja, hogy ezek a vitaminok a méhlepényben maradnak, és ha ezt fogyasztod jó hatással lehet az egészségre. A leggyakoribb módszer során a szervet gőzöljük, megfőzzük, majd por állagúra őröljük. Ezután a por állagú placentát kapszulába tesszük, amit akár a reggeli kávéval be is vehetsz.

7. El is fogyaszthatod...

Néhány szülő úgy dönt, hogy kihagyja a kapszulázási folyamatot, egyszerűen csak megfőzi és megeszi, akár egy húst. Eheted úgy, akár egy staket, vagy beleteheted smoothie-ba, de akár jeges falatokat is készíthetsz belőle. Talán placenta taco? Milyen íze van? Annyira örülünk, hogy megkérdezted. Bár sosem próbáltam még, de akik ettek ilyet, azt mondják, hogy olyan, mint a máj és a marhahús kombinációja.

8. Készíthetsz belőle például macit

Az igazán ravasz anyák, akik nem szeretnék megenni a placentát ezt a kényelmes dolgot választják. A dizájner Alex Green is ezt tette, és a szárított placentából egy macit varázsolt. Ahhoz, hogy elkészítsd a saját placenta macidat, vágd félbe a placentát, dörzsöld be tengeri sóval, szárítsd meg, majd kezeld csersav és tojás sárgájának keverékéből készült emulgáló szerrel, hogy puha és hajlékony legyen.

9. Egyszerűen csak otthagyod a kórházban...

Sok anyát nem érdekli a méhlepény azután, hogy megszült. Kész ennyi volt, itt a méhlepény, végeztem vele. Ha te ebbe a kategóriába tartozol, és nem szeretnéd hazavinni a placentát, akkor hagyd a kórházban, és majd ők elrendezik.

10. Adományozd oda!

Az utolsó ötlet a listánkon, hogy szülés után adományozd el. Általában a köldökzsinórt és a placentát eldobják, miután a gyermek megszületett, de a köldökzsinórvér tele van őssejttel, amivel a későbbiekben életet is lehet menteni. Nem mindegyik kórház ajánlja fel, hogy adományozd el, de megéri megnézni, hátha a tied foglalkozik ilyesmivel.