Anya

Az anyaság 33 színes árnyalata. Hol ilyenek, hol olyanok vagyunk mi anyák....de összességében nagyon boldogok.:)
Hajnali öt óra. Az a bizonyos ”vihar előtti” – etetés utáni – csend. Néhány hónappal ezelőtt ilyenkor fordultam a másik oldalamra, hogy tovább aludjak, vagy épp a majdnem kétéves kisfiam takaróját igazítottam meg kábé hatodszorra. Amióta – már két hete - a kishugi megérkezett, nosztalgiázok.

Mi anyák....

Mi anyák, hősök vagyunk. A kételkedés és bizonytalanság hősei. Már kismamaként képesek vagyunk elültetni magunkban a kétely apró kis magvait, melyek nagyon hamar burjánzó kis virágokká növik ki magukat, és velünk fejlődnek életünk végéig.
Bejegyzésemben összeszedtem azokat a tévhiteket és hiedelmeket, amelyek miatt, bár nagyon sok kismama vágyna egy kis mozgásra, mégis bizonytalanság lesz úrrá rajta, hogy a baba-mama torna neki való-e. Mielőtt tovább olvasnád, a válaszom: IGEN!
Várom, hogy kisüssön a nap…belülről. Amikor a fagyos napon a fénylő napsugár megmutatja magát, minden normális ember egy kis boldogságot érez belülről. De nem mindenki van ezzel így. Még a napsugár reményt keltő sugara sem tudja átmelegíteni a lelkem mélyét, mely fagyos és hideg.
Tegye fel a kezét, akinek tökéletes az édesanyja!Jó… Ez esetben hívd fel, mondd el neki, hogy mennyire szereted, és ne olvasd tovább ezt a bejegyzést!
Helló, hadd mutatkozzak be, én vagyok a gyerekeid anyja.Nem, nem szórakozok. Ez komoly. Pár tanácsot adnék, hidd el, én vagyok a legjobb a témában. Olvass figyelmesen!
A mai nap egy közepesen katarktikus veszekedés után, magamba nézve próbáltam megtalálni a hibát. Nagyon tisztességtelen módon megengedtem magamnak, hogy a férjemre ráolvassam azt a mondatot, amivel kifacsartam a lelkét: "A gyereknek apa is kell! Oldd meg, és legyél itt…" Ez nem az ő hibája,…
Mindenkinek megvan a maga problémája: van akinek a Férfi hiányzik az életéből, van akinek a kedvesség,van akinek az alvás, van akinek a jólét, van, akinek egy kiadós szex, van akinek egyszerűen semmi nem jó, örök elkeseredettségre van teremtve. Van aki egyszerűen csak kimerült, és bár…
Drága Édesanya! Minden küzdelmedet láttam. Amit nem, arról Te meséltél. Tudom, hogy éveket vártál egy benned megfoganó életre. Feldolgoztad, hogy számodra göröngyösebb az út. Elfogadtad, hogy természetes úton nem lehetsz várandós. Izgultál, sírtál, beletörődtél. Végül kitartottál, és sikerült. Kismama lettél. De nem tudtál megnyugodni. Vizsgálatról,…
Milyen az élet ikrekkel? Mit éreztem, amikor megtudtam, hogy ikreket várok...Hogy bírtam az első heteket, hónapokat...Hogy adtam életet természetes úton ikerbabáimnak.Gyakran találom szemben magam ezekkel a kérdésekkel, melyeket most szeretnék megosztani veletek.
Néha háttérbe kell szorítanunk a szigorú anyát, és egy kicsit lazábbra venni a dolgokat. Persze ez nem könnyű a sok stressz és elfoglaltság mellett, de hidd el, jól fog esni!
Hétvégén elutaztunk a szülővárosomba egy esküvőre. Szuper volt egy kis időt tölteni a családommal és a barátaimmal, akiket már ezer éve nem láttam. Ekkor elgondolkodtam, és rájöttem, sosem leszek az, az ember, aki az anyaság előtt voltam.
Korábban írtam részletesen a nagy hasi műtétemről, mely során zárták a két terhességem során szétnyílt hasizmaimat, köldöksérvemet és korrigálták a megnyúlt alhasi bőrömet. Ám a műtét utáni időszakról is van mit beszélni, ugyanis a teljes sebgyógyulásig nem beszélhetünk sikeres műtétről.
Egyedül álló édesanyák minden elismerésem a Tietek, erősebb Nőt nem ismerek rajtatok kívül.
„Igen, azt kell, hogy mondjam, hogy jól csináltam. Jól neveltem a gyerekeim!” Mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének adni, ki így, ki úgy. Azt hogy jól csináljuk-e, amit mi gyereknevelésnek hívunk, majd évekkel később visszaigazolja a sors, amikor szabadjára engedjük felnőtt gyermekeinket.
Az van, hogy ezek a kis apróságok egy napon elkezdenek bekapni mindent. MINDENT,amit elérnek, és a szájukba befér. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem divatos nyakláncokat, melyek tökéletes kiegészítői lesznek ruhatáradnak egy fogzó kis apróság mellett.
Annak az anyának, aki elbújt a fürdőszobába, hogy egy percet egyedül lehessen, amíg a könnyek lefolynak az arcán.
Ők azok az anyák, akikre jó ránézni, akikből erőt meríthetünk, akikből ragyog a boldogság- akik ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mégis oly' könnyedén veszik a nehézségeket...
Sok anya szerencsés, és a felhők felett három méterrel jár még hetekig a babája születése után. Sajnos még ebből a felemelő állapotból is a földre tudja rántani a nőket, ha valamilyen szülés utáni kellemetlenség, vagy fájdalom jelentkezik. Ezt a részt nagyon kevesen ússzák meg, és…
1. oldal / 7

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram