Anya

Bátorság, vakmerőség, őrültség, vagy ma már teljesen elfogadott, hogy 40 felett gyermeket vállunk...
Anya! Ugye, több Mikuláshoz már nem megyünk? - kérdezte a négyéves lányom elcsigázva.
Amikor megszületik egy kisbaba, mindenki határtalanul örül az új jövevény érkezésének. Vagy mégsem?
Nem is olyan régen írtunk a Babántúl szülés utáni vitaminról, most pedig szeretnénk veletek megosztani a Ti észrevételeiteket a készítménnyel kapcsolatban. A Facebook oldalunkon egy nyereményjáték keretében kisorsoltunk 3 doboz Babántúl vitamint, így lehetőségünk nyílt 3 olvasónk őszinte tapasztalatairól beszámolni nektek.
Ki kell ábrándítsalak. Ha valami távol áll tőlem, az a polgárpukkasztás.
Amikor anya beteg,....és itt pont. Itt be is fejezhetném a még el nem kezdett cikket, hiszen anya, ha beteg, akkor sem lehet Beteg!
Barátokat az ember leginkább gyerekkorában vagy az egyetemen szerez. Semmiképpen sem gyed alatt. Vagy mégis?
Augusztus 1.-jén rendezték meg az Országház Felsőházi termében az Anyatejes Táplálás Hete és Szoptatás Világnapja alkalmából a „Képesség és képessé tevés” konferenciát. A "Cukimamik-at" Nagy Lívia hívta meg a Melleted a Helyem Egyesület egyik alapító tagja. A kérésre természetesen azonnal rábólintottunk, és szerkesztő kolléganőnk, képviselt…
Ott vannak. Mindenhol ott vannak. Ki vannak éhezve, hogy kritizáljanak, hogy a lelked mélyéig hatoljanak beszólásaikkal, hogy rajtad köszörüljék nyelvüket, hogy a leggyengébb pontodon megfogjanak, ami nem más, mint a GYERMEKED. Kéretlenül belesuttogják a füledbe: Elbasztad!
„A gyerekszülés után megváltozik a tested, sosem lesz ugyanolyan, mint előtte!” – hallottam és olvastam sokszor, amikor kisbabát vártam. Néha eljátszottam a gondolattal, hogy vajon mennyire fog átalakulni a testem, hogyan fogom elfogadni magam? De igazából nem érdekelt, mert annyira vártam már a kisfiamat, hogy…
Ikreid vannak, és folyton kérdésekkel bombáznak? Biztos lehetsz benne, hogy ikres anyukaként nem vagy egyedül vele.
Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét, hogy a következő bejegyzés iróniát tartalmaz. Irónikus jellegét tekintve, a valóság egy szeletét ragadja ki, melyben magára ismerhet az Olvasó. Véleményeket a bejegyzés alatt várjuk. Jó szórakozást, és olvasást kívánunk.
Felnőtt, önálló, erős nő vagy, aki kihordott és megszült egy, vagy több gyereket, mégis olyan problémával kell megküzdened, ami miatt legszívesebben ki se mozdulnál otthonról? Rengeteg nő küzd a vizeletvisszatartás problémájával, de csak kevesen tudják, hogy van belőle kiút!
Négy gyerekem van. Agybaj? Az. Állandó ricsaj, felfordulás és rohanás? Hogyne. Meg lehet oldani? Igen!
Ha egy nőt megkérdeznek, mi volt a legnehezebb számára a várandósságában, akkor lehet, hogy említést tesz a gyomorégésről, a lábdagadásról, vagy a fizikai korlátozottságról, de sokan elfelejtik megemlíteni azt az őrült nagy bizonytalanságot, ami ilyenkor eluralkodik egy kismama agyában.
Amikor mindenki a saját csemetéivel van elfoglalva, nem feltétlen azt nézi, hogy ki ül le mellé a homokozóba, vagy a padra. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy magányosak vagyunk, hogy nem áll másból a napunk, csak a megszokott mókuskerékből. Amikor felfedezzük más emberi lény –…
Az anyaság 33 színes árnyalata. Hol ilyenek, hol olyanok vagyunk mi anyák....de összességében nagyon boldogok.:)
Hajnali öt óra. Az a bizonyos ”vihar előtti” – etetés utáni – csend. Néhány hónappal ezelőtt ilyenkor fordultam a másik oldalamra, hogy tovább aludjak, vagy épp a majdnem kétéves kisfiam takaróját igazítottam meg kábé hatodszorra. Amióta – már két hete - a kishugi megérkezett, nosztalgiázok.

Mi anyák....

Mi anyák, hősök vagyunk. A kételkedés és bizonytalanság hősei. Már kismamaként képesek vagyunk elültetni magunkban a kétely apró kis magvait, melyek nagyon hamar burjánzó kis virágokká növik ki magukat, és velünk fejlődnek életünk végéig.
Bejegyzésemben összeszedtem azokat a tévhiteket és hiedelmeket, amelyek miatt, bár nagyon sok kismama vágyna egy kis mozgásra, mégis bizonytalanság lesz úrrá rajta, hogy a baba-mama torna neki való-e. Mielőtt tovább olvasnád, a válaszom: IGEN!
1. oldal / 8


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram