Cukimamikról

 

Szeretettel köszöntünk weboldalunkon!

 

Az anyává válás csodálatos és egyben egy hosszadalmas utazás, amelyre kapsz 9 hónap felkészítési időt, hogy megszülessen az Anya.

Felkészülsz egy utazásra, amely egyenletes, gidres-gödrös, és néhol járhatatlan utakra vezet. Ekkor néha felkiáltunk magunkban „Segítsen már valaki!” Segítségre szorulunk, és amikor már a saját megérzésünk is cserben hagy, jöhet a gyermeknevelési kézikönyv, az édesanyád, a szomszéd, a barátnőd, már mindegy csak egy épkézláb megoldást nyújtson valaki.

Persze legtöbbször ezek a tanácsok használhatatlanok a számodra, míg másnál teljesen jól működnek.

Amikor a lányom egész este sírt, és nem tudtam mi a baja, titokban vártam, hogy valaki oldja meg helyettem az egész helyzetet,- mert olyan jó volt, amikor a nővérem gyerekeivel babáztam, de amikor már sírás következett volt egy Anya, akinek odaadhattam a gyereket,- azonban itt és most feleszméltem, hogy Anya vagyok, fel kell nőnöm egy feladathoz: NEKEM KELL MEGOLDANI MINDENT. Jé született egy új képességem is: felelősség vállalás egy pici gyermekért.

Sokszor elég egy mondat, amit kiragadsz a már bevált tapasztalatokból, vagy egy jó tanács lehet az utolsó lökés, hogy tudd, mit kell tenned.

A fiam 8 hónaposan egyszer egész éjszaka fent volt, nem akart elaludni, én egyre jobban elkeseredtem, fáradt voltam, és belegondoltam, hogy vajon most hány édesanya ül kimerülten a gyermeke mellett, és várja csodát… Hányan vagyunk akik éjszakáznak, és nem azért, mert egy jó buliban támasztjuk a pultot, hanem a gyermekünkért vagyunk ébren önzetlenül. Ez nagyon sok erőt adott, és ad.

Sok édesanyával beszélgetek, meghallgatom a babás-mamás sztorijukat, eszmét cserélünk, és mindenki kiragadja azt, amire szüksége van. Az anyaság egy Nő életében a legszebb dolog, amit megélhet.

Egy csodálatos csapat állt össze, akinek tagjai édesanyák, a cukimami csapat: megosztják Veled tapasztalataikat, örömeiket, ezzel együtt kudarcaikat is.

Amikor hozzászólsz egy bejegyzéshez, megosztod gondolataidat, és egyben egy édesanya segítségére is lehetsz.

Örülünk, hogy Te is részese vagy annak a csodának, amit úgy hívnak Anyaság!

Jó időtöltést!;)

karsai judit

Judit

 

....és ők azok az édesanyák, akik a cikk mögött állnak:)

Gabi- Roosmaring

cukimamik

A gyereknevelés útvesztőiben állandóan meglepetésekbe ütköző anya, aki néha maga is nevelésre szorul és minden nap egyre biztosabb abban, hogy mindent rosszul csinál... Aztán az élet és a gyereke megcáfolja.

Vendégírónk

Pethő Orsolya, pszichológus

Nagy büszkeség számunkra, hogy Pethő Orsolya pszichológus vendégíróként hasznos cikkeket oszt meg az édesanyákkal. Pethő Orsolya, a KÖLYÖK SZERVIZ pszichológusa Mindig úgy gondoltam, hogy egy pszichológus megtartja a távolságot a páciens és maga között. Persze egy gyerek esetében ez nagyon nehéz lehet, hogy megnyíljon a kicsi, és felszínre törjön a "gond". Pethő Orsolya cikkeit már egy ideje követem: lenyűgöznek. Megvan benne a tisztelet a gyerekek iránt, és beszéli a nyelvüket. Csak úgy emlegetik, a "magyarországi Szuperdada", ha segítségre van szükség,  ott terem a családi fészekben: megfigyel, és segít!  Meg akartam őt ismerni, ki az a Pethő Orsolya, aki mindent tud a gyermeki lélekről, és aki sok anyának segített eddig abban, hogy megtalálja helyét a családban, és ,kapcsolata rendeződjön a gyermekével.

Szabó-Máthé Hanga - életvezetési és anya coach, Theta Healing konzulens

anyacoach

Korábban majdnem 10 évig dolgoztam multinacionális környezetben beszerzési vezetőként. Első kisfiam születése után jöttem rá, hogy mennyivel több és mennyire más anyának lenni, mint amire fel voltam készülve. Hogy mennyi új kérdésre tudnom kell a választ. Egyre tisztábban láttam, hogy a gyermekemmel való kapcsolat stabilitása és a teljes család boldogsága az én lelkiállapotomon múlik. Új pályát választottam, a mai napig folyamatosan képzem magam és életcélommá vált, hogy minél több édesanyát támogassak abban, hogy magabiztosan és elégedetten tudja betölteni életében az anya szerepet.Fantasztikus változásokat hoz életünk tudatos megközelítése, a mély önismeret, a rossz minták kiiktatása. Lelkesen és mély meggyőződéssel terjesztem a pozitív gyermeknevelési elveket és alkalmazásukat, az érzelmi intelligencia fontosságát és fejlesztését.

TesztelM Blog- Marika

Amikor várandós lettem a kisfiammal és otthagytam a könyvesbolti állásomat, még nem tudtam mi lesz ezután, csak azt, hogy izgatottan és hatalmas boldogsággal telve várom. Nem ért csalódás, mert úgy érzem, az anyaságban teljesedtem ki igazán. Viszont szerettem volna találni egy olyan önkifejezési módot, ami én vagyok, hogy ne vesszek el az anya, feleség, szerető, nő szerepeim között. Ez lett a blogolás. Azt magamért csinálom, azért, hogy segíteni tudjak, azért, mert élvezem.

Mit szeretnénk Neked adni?

  • Támaszt, bár nem vagyunk melletted, de amikor feljössz az oldalra, tudod, hogy egy képzelt ország állampolgára vagy, ahol rajtad kívül sok anyapolgár létezik.
  • Nem szeretnénk „okos tanácsokkal ellátni”, nem fogjuk megmondani mit tegyél. Helyette megmutatunk lehetőségeket, édesanyák bevált tapasztalatait, hogy könnyebben eligazodj a rögös utakon.
  • A saját bejegyzéseinken kívül összegyűjtjük a leghasznosabb írásokat a gyermekfejlődésről, nevelésről, hogy segítsük a munkádat, amely a hivatásod is egyben.:)
  • A programajánlónkban sok színes családi és gyermekprogramot osztunk meg, hogy a hétvégéitek valóban a családról szóljanak!
  • Na, és persze, bár az első időkben háttérbe szorul a Nő, és néha már azt sem tudod, hogy ki vagy valójában, mit akarsz, mert Anya vagy. A gyermekednek most Anyára van szüksége, és a sport, a barátnőkkel való kávézás lehet nem megy olyan egyszerűen, de mi ott leszünk, és megosztjuk a legjobb helyeket, és trendeket, hogy ne maradj le semmiről.:) Meglátod hamar elszalad az idő, és hamarosan ismét önmagad lehetsz.

„Talán ugyanúgy osztjuk meg egymással a történeteinket, ahogyan a felfedezők adják át egymásnak a térképeket, abban a reményben, hogy így megkönnyítik a többiek útját, miközben jól tudják, hogy mindenki útja más és más lesz.” (Gloria Steinheim)

Mentés

Mentés


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram