Nyomtatás

Beszélgetés Bodó Virág Annával, a BabyGarden Magánbölcsi alapítójával

2021. október 22.
Szerző:  Cukimamik Team
Beszélgetés Bodó Virág Annával, a BabyGarden Magánbölcsi alapítójával
Szeretem az inspiráló embereket, akikkel egy kávé mellett beszélgetve feltöltődsz, akik szárnyalnak, akik tudják hova tartanak az életben, akiktől tanulhatunk, akikkel jó beszélgetni...

Bodó Virág Anna személyében egy csodálatos embert és üzletasszonyt ismertem meg, aki tele van jókedvvel, energiával, szerettel, akivel mindig felüdülés beszélni és találkozni. Virágot, a BabyGarden Daycare Családi Bölcsi és Miniovi tulajdonosával évekkel ezelőtt találkoztam először, és figyelemmel követtem, ahogy kibontakozik a szárnya, ahogy fejlődik ő maga és a vállalkozása is.  Azóta eltelt két év, és ezidő alatt igazi fogalommá vált a BabyGarden a kisgyermekes anyukák számára. 

Jelenleg már egy 250 nm2-es, hatalmas kertes házban helyezkedik el a családi bölcsi, ami a szolgáltatások terén is rengeteget bővült: a konduktív torna mellett zenebölcsis foglalkozást, babajógát és babamasszázst is kínál a kicsiknek, az állatasszisztált foglalkozásokról nem is beszélve. A szülők körében a legnépszerűbb azonban a péntek esti BabyGarden Nightcare Pizsiparty program, amikor is a kicsik bent aludhatnak a bölcsiben a megszokott környezetben, ismerős pajtásokkal és pedagógusokkal, míg apa és anya moziba megy vagy otthon pihen.

Virágék nyáron és az őszi szünetben pedig angol táborral várják a bölcsis-ovis korosztályt.

Érezhetően sok minden megújult, van, ami viszont nem változik: Virág lelkesedése a hivatása iránt. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút, amiben sok-sok témát érintünk!

Miért költöztetek át az új helyszínre?

2019 tavaszán már világosan látszott, hogy az addigi kis kuckónk - bár nagyon kedves és hangulatos volt - nem lesz elég nagy területű és kényelmes a továbbiakban. Mivel igyekszem hosszú távon gondolkozni, ezért nem volt kérdés, hogy a további bővülés érdekében átköltöztetem a bölcsit egy több, mint kétszer akkora házba.

Honnan érkeznek hozzátok a szülők?

Míg régen általában csak a kerületből jöttek, addigra ma már büszkén mondhatom, hogy egész Budapestről és az agglomerációból. Újpest, Kőbánya, Törökbálint, Érd, Budaörs, Budakeszi, Óbuda, Üröm, és természetesen a 2-12. kerület - ezekről a helyekről érkeznek hozzánk a legtöbben.

Hány éves kortól várjátok a kicsiket?

Már hat hónapos kortól várjuk őket, jelenleg is van egy nagyon aranyos kis bébicsoportunk az 1 éven aluli kicsik számára.

Mi az, amit szerinted keresnek a szülők? Mi nekik a legfontosabb a bölcsiben?

Egyértelműen a szeretetteljes, családias közeg, a pedagógusok kedvessége és szakmai alázata, segítsége, valamint a valóban alacsony létszámú csoportjaink azok a dolgok, amit egy szülő szerintem keres. A foglalkozások már csak hab a tortán, hiszen a bölcsődés kor általában a világ felfedezéséről és a szabad játékról szól többnyire. Nagyon hiszek abban, hogy ez utóbbinak is teret kell adni. Közkívánatra azonban nálunk rengeteg program és foglalkozás indult az utóbbi egy évben, amik segítségével a kicsik játékba ágyazottan fedezik fel a körülöttük lévő embereket, környezetet és tárgyakat. Ezek természetesen nem kötelező jellegűek, inkább csak opciók, amin részt vehet a gyermek, ha van kedve. Fontosnak tartom kiemelni még a rugalmasságot: heti 3 és heti 5 napos opcióink is vannak a bölcsiben.

Egy évvel ezelőtt gyakornoki program is indult nálatok, mesélsz erről egy kicsit?

Örömmel. Nagyon büszke vagyok rá, hogy csecsemő-és kisgyermeknevelő, valamint óvodapedagógia szakos hallgatókat is mentorálhatok és nálunk szerezhetik meg a szükséges szakmai gyakorlatot, ahol beletanulhatnak a szakma minden csínja-bínjába. Nagyon szeretem az ötleteiket, a friss hozzáállást és azt, hogy az általam megálmodott helyen, az én segítségemmel sajátíthatják el ezt a gyönyörű hivatást. Jelenleg is több jelentkezőnk van már a következő tanévre is, így a mentori munkám folyamatos.

Hányan vagytok a csapatban, hány embert irányítasz?

Minden csoportunkban kettő, magasan szakképzett pedagógus van a kicsikkel. Nagy örömömre már teljesen nemzetközi a csapatunk, a világ minden tájáról dolgozunk együtt gyakornokokkal és kollégákkal.

Milyenek a pedagógusok nálad, van segítséged?

Teljes mértékben számíthatok rájuk és most már bátran mondhatom, hogy egy stabil csapatunk van, aki mindent megtesz a gyerekekért. Minden nap új mondókákat, énekeket és kreatív tevékenységeket találnak ki, amiért nem lehetek elég hálás. Tényleg egy kis paradicsomban érezhetik magukat a gyerekek. A múlt héten pont sok család elutazott, így egy gondozó nénire csupán 1-2 gyermek jutott, de mégsem merült fel senkiben, hogy esetleg elkérje magát. Szerintem ez sokat elárul arról, hogy milyen családias a légkör, hogy ők is mennyire szeretnek ott lenni.

Könnyű volt beletanulni a vezetői feladatokba?

A mai napig nagy kihívás, mert nagyon sokrétű és állandóan az az érzésem, hogy sosem tudok igazán kikapcsolódni és utolérni magam. Ezen még dolgoznom kell, de a business coaching és Füge kutya, valamint a családom sokat segít.

Mivel kapcsolódsz ki, ha mégis ki tudsz?

Szeretek utazni, jógázni, lovagolni, a kölcsönkutyámmal sétálni, barátokkal lenni és persze a Netflix sem áll távol tőlem: új, kedvenc sorozatom a Manifest.

Mi a titka annak, hogy ennyien választanak titeket és szeretnek hozzátok járni?

A folyamatos lelkesedés, amit szerintem éreznek rajtunk a szülők. A rengeteg kép arról, ahogy a kicsik játszva és mosolygósan fejlődnek nálunk. Az, hogy mindent, amit tudunk, megteszünk azért, hogy ez a kis közösség - beleértve a szülőket és a babákat is - jól érezze magát nálunk. Sok ötletet is megvalósítottunk már - legyen az éppen egy workshop, karácsonyi fotózás vagy játékdélután - ami a szülőknek jutott eszébe. Szerintem ezáltal érzik, hogy itt számít a véleményük és valóban az ő gyermekeik boldogságát szolgáljuk.

Mi a mottótok?

Biztonság, szeretet, gondoskodás.

Mivel készültök a most következő ünnepi időszakra?

Rengeteg kedves dallal, mondókával, Mikulás-ünnepséggel, adventi Toppantó-foglalkozásokkal és zenebölcsivel, karácsonyi fotózással, illetve szülői workshopokkal is: pl. nemsokára egy gyógytornász csapat látogat hozzánk, akik az édesanyáknak segítenek a szülés utáni regenerálódásban, illetve baba-mama jógát is tervezünk. De lesz nálunk olyan izgalmas workshop is, ahol megtudhatják a szülők, milyen játékokat érdemes bevetni hasfájásra, sírásra, hisztire. Ilyenkor kint minden olyan szürke, ezért ígyekszünk nem csak ünnepi fényeket, de ünnepi, különleges programokat is varázsolni a BabyGarden-be.

Még több információt itt találsz a BabyGarden magánbölcsiről:

@babygardendaycare (insta)

@BabyGarden Daycare (Fb)

www.babygardendaycare.com (weboldal)

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (email)

Cím: 1125 Budapest, György Aladár utca 16. (cím)