Babaalvási tippek tapasztalt szülőktől

2021. szeptember 23.
Szerző:  Cukimamik Team
Babaalvási tippek tapasztalt szülőktől
Na, most azt gondolhatod megmondjuk a tuttit, és mától édesdeden fogod átaludni az éjszakát. Nem szeretnénk illúziókban ringatni, ami nálam bejött, nálad nem biztos, hogy sikeres lesz, de azt tudnod kell, sokszor nem látjuk a fától az erdőt, és egy jó ötlet, gondolat, másnak bevált tanács kimozdít az állapotból, és felnyitja a szemed, vagy megoldja a problémád.

Tudva, hogy akik előttünk jártak, ők már végigmentek azon az úton, amiben mi most taposunk: megkérdeztük az anyukákat, hogy milyen alvástippet osztanának meg alváshiánnyal küszködő Sorstársaikkal.

A legfontosabb dolog, amelyet szem előtt kell tartani, hogy végül, függetlenül attól, hogy mit teszel vagy nem teszel, a baba előbb-utóbb aludni fog, és Te is.:)

Vivien: "Evolúciós nevelés és családi együttalvás csoportot szívből ajánlom! Segít megérteni a babák alvását! Ne érdekelje az édesanyákat, hogy a szomszéd Pirinek a babája kezdettől fogva átalussza az éjszakát!
Merjenek az édesanyák segítséget kérni, s merjék eldobni azt a kényszert, hogy a háztartás mennyire fontos!
Nem az! Az első a gyermekem és, hogy én magam jól legyek! Bújjanak össze a picivel, szuszogjanak együtt. Soha nem jön vissza ez az időszak!"

Mária: "Sajnos egy anya már sose fog aludni nyugodtan. Amikor már végre végig alussza a gyerek az éjszakàt akkor meg a folyamatos aggodalmak miatt nem lehet tudni aludni. Értem ezalatt pl. az iskolakezdést."

Dóra: "Valamelyik klassz oldalon olvastam krízis kezelés cikkben: tudatosság és empátia! Amit meg akarsz csinálni, tervezd meg alaposan, amit meg még sem sikerül, fogadd el. Kisgyerek mellett a full rendezett tiszta házat engedd el.(Irigylem, aki altatás után még tud tenni- venni pakolni takarítani. Nekem nem megy, főleg nem a 116 ébredés mellett, örülök, ha van mosott ruha, el van mosogatva. Majd lesz nagyobb rend ha nagyobbak a gyerekek.)"

Andrea: "Én mindig aludtam velük délutàn, másképp nem bírtam volna az 4-6 kelést éjszaka. Kitartást mindenkinek, ez az idöszak is gyorsan elmúlik."

Petra: "Mi kint vagyunk nagyon sokat a levegőn nagyon sokat játszunk és el fárad (egyre ritkábban kell altatni mert már el alszik magától). Fél 9 vagy 9 mire el alszik. Nem mindig alszik el időben van mikor van még egy kis energiája akkor körbe ugrál rajtam mikor már fekszem és ugye őt is altatnám, persze akkor fel kelek fárasztom és egyik percről a másikra ki is dől mint a béka 22 hónapos most. Mikor kisebb volt nehéz volt sokszor elaltatni mert hasfájós baba volt, de megérte minden ébren töltött éjszaka. Úgyhogy ki tartást minden anyukának."

Adrienn: "Még terhes voltam az ikrekkel, mikor mindig jött a duma, addig aludj, amíg tudsz. Nos..., előre nem lehet aludni, hiába a tanács. Az első 2 hónapot szó szerint túl kellett élni, a férjemmel faltól falig mentünk a fáradságtól.  Romokban a lakás, szó szerint a túlélés volt a cél. Aztán szépen minden kezdett beállni, a fiúk elkezdtek jókat aludni... 3-4-6 órákat, és szunyókáltam velük délutánonként.  Ha behoztam az alvás lemaradásomat, utána mikor aludtak, gyorsan jött a háztartás vagy csak egy kis huncutkodás apával.  Most 10 hónaposak a fiúk. Jelentem jól vagyunk, egyre izgalmasabb velük, ahogy elindult a felfedezés. Az első 2 hónapot a fiúkkal még a kutyánk se felejti el, mikor mosogatógép tabit dobtam neki oda jutifalat helyett. Volt még bőven story... Akkor szép az élet, ha zajlik..."

Fotó:mini-bear.com

Petra: "Másfél hónapig mi is szenvedtünk. Éjfélkor elaludt, aztán 3kor kelt, utána 6kor. Már nagyon kivoltam, mert a hasfájás is bonyolította az estéinket. Férjem dolgozott minden nap, volt hogy úgy ébresztette a főnöke, mert elaludt és nem nyitotta a boltot reggel. Másfél hónaposan betettük magunk közé, onnantól kezdve csak reggel 7kor ébredt. Hamarosan 5 hónapos, és mostmár ott tartunk hogy este 10től reggel 7-8ig alszik.
Tudom, hogy minden gyerek más, van olyan, aki ennek ellenére sem alussza át az éjszakát, de egy próbát megér. ...és Nem, nem megy a házas élet rovására. Nálunk inkább erősített rajta, hogy életünk legnagyobb ajándéka ott szuszog köztünk. (Néha horkol is)."

Erika: Kávé, kávé és még több kávé!

Patricia: Az éjszakák hosszúak, az évek rövidek. Sok vitamin, tápláló ételek, pihenés mikor a baba alszik.

Éva: "Ne erőltesd a napközbeni alvást, ha úgy látod nem működik. Nem sokkal a második születésnapja előtt hagytuk el a nagylánynál a délutáni alvást. Utána rengeteget javult az éjszaka, sokkal jobban és hosszabbakat aludt. Nekem is pihentetőbb volt. Előtte szenvedés volt minden délután amikor altatni akartam, cserébe este 11kor még fent volt. Azóta a kistesó miatt már változott a helyzet, most felkel ő is éjjel a sírásra, fáradtabb napközben."

Jasmin: "Nagyon nehéz de hozzászokik az ember. A fiam hat éves a lányom egy éves. A fiam nyugodt baba volt, de a lány nagyon aktív. Ha ő alszik én inkább gyors megcsinálom a dolgom, és utána meg pihizek játszok a gyerekekkel ez így nyugtató a testnek, hiszen nem futkorászunk egésznap. A napközben alvás nem tesz jót nekem, fáradtabb vagyok tőle. Tehát kitartás kívánok!"

Ibolya: " Én inkább hozzászoktam hogy keveset alszom. 4 hónapos, a hasa még mindig fáj, de a bioritmus beállása és túlfáradás miatti órákon át tartó sírás esténként hála az Égnek kb. 1 hónapja megszűnt. Semmi sem lesz olyan mint előtte, de nem bánom!"

Réka: "Bármilyen pozícióban képes vagyok el aludni két altatás között(20 perc)"

Georgina: Csakis úgy éltem túl, hogy amikor aludt én is aludtam vele, ezt a tanácsot kaptam és ezt tanácsolom én is.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram