Kiállítás és kalandjáték: Rejtelmes rengeteg- erdőmentő küldetés

2021. szeptember 14.
Szerző:  Cukimamik Team
Kiállítás és kalandjáték: Rejtelmes rengeteg- erdőmentő küldetés
A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek. A REJTELMES RENGETEG – ERDŐMENTŐ KÜLDETÉS című kiállítás és kalandjáték 2021. szeptember 1-jétől 2022. január 2-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

Egy szuper kiállítással egybekötött kalandjátékban vehettek részt, mely az f exhibition szervezésévelvalósul meg újra a Vajdahunyadvár gótikus szárnyában. Mi már évek óta látogatjuk a kiállítást, ami egy játék is egyben: a gyerekek egy képzeletbeli utazáson vehetnek részt. Tökéletes családi program, gyerekes program, amelyben a gyerekek belépéskor kapnak egy játékfüzetet, mely a játéknak a legfontosabb kelléke. Maga a kiállítás és játék 1,5 óra alatt bejárható, a gyerekek játékosan tanulnak a tematikusan felépített kiállítás témájáról, és egy tökjó program nekik. A programszervezők 4 éves kortól ajánlják a látogatást, úgy gondolom, ezzel maximálisan egyetértek. Nyilván, ha van kistesó, akkor viszitek magatokkal, de érdemben, hogy élvezetes legyen a játék 4 éves kortól ajánlott. 

A kiállításon nagyon szép képi grafikákkal találkozhatunk, egy biztos, a gyerekeknek nagy élmény lesz!:)

A mostani téma tematikáját illetően az erdő csodálatos élővilága köré épül:

A lombok méregzöldjében sejtelmes árnyak cikáznak, az erdő elhagyatott ösvényein  gyógyfüvet borzol a lenge szél. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, ág reccsen, könnyű harmat szitál, egy távoli kéményből titkos főzet kesernyés illata száll.

Vajon miféle küldetés vár? Ártó szándék vagy mesebeli menedék vár az út végén? Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a fák titokzatos birodalmát, de vigyázat, az erdei kaland meglepő próbatételeket tartogat!

A Vajdahunyadvár gótikus szárnyában látható új kiállítás és kalandjáték egy képzeletbeli erdei utazásra, erdőmentő küldetésre hív! A játék során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, furfangos fejtörők és elbűvölő erdőlakók teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Egy nagyravágyó óriás, a kártékony Fanyűvő puszítja az erdőt, aki ráadásul azon ügyködik, hogy erősítő gyógyfüvekkel meghétszerezze az erejét. A résztvevők küldetése, hogy megszerezzék a gyógyfőzetes üvegcséket, valamint a titkos receptúrát tartalmazó Főzetek Nagykönyvét, és megakadályozzák a végzetes tervet.

A kiállításon a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e felismerni egy segélykérő erdőlakó csalóka hangját, ki tudják-e játszani az éjjeli bogárőrség éberségét, valamint hogy kifog-e rajtuk az ordasok tudáspróbája vagy a trükkös erdei színkód.

A játék során a résztvevők találkozhatnak óriásgombákkal, egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával.  A kihívás teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A Vajdahunyadvár gótikus szárnyának két szintjén  megvalósuló kiállítás és kalandjáték mesebeli látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja az érdeklődőket.

Bővebb információ: www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/F.Exhibition


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram