Írországi szülés tapasztalatai magyar anyaként

2021. június 11.
Szerző:  Süveg Renáta
Írországi szülés tapasztalatai magyar anyaként
A szülés egy olyan élmény, ami óriási hatást gyakorol az életedre bárhol is élsz a világban. Na de mennyiben más egy szülésélmény külföldön, mint Magyarországon? Az alábbi szüléstörténet ebbe ad egy kis betekintést.

A szülésemet szeretném elmesélni, ami Írországban volt, Corkban 2019 májusban. Maga az egész terhességem elég könnyen ment, így nem is aggódtam, pedig veszélyeztetett terhes voltam a vércsoportom miatt (rh-). Pénteken reggel korán felébredtem, hogy fájdogál a hasam, de ez szinte semmi nem volt. Később, dél körül anyukám már mondogatta, hogy menjünk már a kórházba, mert elég messze lakunk (50 km) és mi van, ha beindul a szülés. Elindultunk, és délután 2 körül értünk oda. Vizsgálgattak és mivel tényleg messze lakunk kaptam egy ágyat, és indult a várakozás… Kezdett jobban fájdogálni, de nem volt vészes, csak nagyon fáradt voltam, ezért kértem valami gyenge fájdalomcsillapítót és kaptam olyat, ami elálmosít. Ekkor még csak 2 centire voltam kitágulva. A gyógyszernek köszönhetően egész jót tudtam aludni, amíg a férjem meg anyukám ott ültek mellettem és vártak. Este 12 körül ébredtem fel, elmentem mosdóba és ahogy másztam vissza az ágyra, elfolyt a magzatvizem és már jött is a tolófájás. 1:39-kor pedig megszületett a kislányunk.

Amin nagyon meglepődtem a szülés alatt, hogy úgy szülsz, ahogy akarsz. Azt mondták, ha akarok állhatok is. Én térdelve, egy labdára előre dőlve fent az ágyon szültem. Gyógyszer nélkül. A másik érdekesség, hogy nem vágnak. Hagyják, hogy repedj, mert az gyorsabban gyógyul, mint ha vágnak. Miután minden rendben lement, olyan 4 óra körül még a szülőszobában kérdezték, hogy nem vagyunk-e éhesek.. Hát azok voltunk, és kaptunk pirítóst, vajat, lekvárt és inni, én is és a férjem is.

Ellátás

Érted vannak, és tudják, hogy min mentél kersztül egy szülés során. Mindenki nagyon segítőkész volt és kedves volt annak ellenére, hogy senkinek nem adtunk semmit. Náluk ez nem szokás, nem is fogandák el a borítékot a doki zsebét lebegtetve. Az étkezés, és kaja kérlek szépen egy éttermi 3 fogásos vacsoráva ér fel, mind a mőnéségét és mennyiségét tekintve. Sokszor a desszertet már nem is tudtuk megenni, annyira televoltunk.

Baba-mama

A kislányom kezdetektől fogva mellettem volt, nem vették el tőlem. Nagyon sok tanácssal elláttak, végig fogták a kezem, és segítettek az anyaság útján elindulni, mind lelkileg és testileg, egy halom jótanáccsal  engedtek utunkra minket. Érdekesség volt számomra, hogy azt javasolták, hogy hetente csak egyszer fürdessük meg a babát, na jó maximum kétszer. Jó szívvel emlékszem vissza a szülésemre, a kórházra, mindenre.:) Mindenkinek azt kívánom, hogy ilyen csodás szülése legyen, mint nekem.:)

Szeretnéd Te is megosztani szüléstörténeted? Itt a lehetőség, küldd el nekünk, ide kattintva!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram