Ti írtátok-Játékból romantika: a kerti piknik örömei

2021. június 07.
Szerző:  Biró Szilvia
Ti írtátok-Játékból romantika: a kerti piknik örömei
Kép: Pinterest
Nyakunkon a nyár és vele együtt a végtelennek tűnő szünidő. Az alábbi cikkben ehhez szeretnék egy jó tippet adni, amit nem mellesleg lehet, hogy a párunk is értékelni fog.


A magam részéről mindig is igyekeztem minél többet a szabadlevegőn lenni, hiszen ekkor töltekezik igazán a test és a lélek. A pandémiás kényszerpihenő azonban egy idő után kihívást jelentett, kezdtem kifogyni a változatos kinti játékok és színes elfoglaltságok listájából. Ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve állandósítottam az udvarunkon egy 4 személyes indián sátrat. Az új placc bunker, bújócska vagy épp pihenő helyszínként is funkcionált és a gyerekek odáig voltak érte. Aztán az egyik délután kineveztem uzsonnázónak, oda szervíroztam a szendvicseket és a gyümölcsöt. A gyerekek nagyon élvezték, majd áthívták a szomszéd lurkókat is.Ez volt a dolog játék része.

Annak apropóján, hogy az utcában mi lettünk "A piknikes ház" gondoltam, az egyik gyerekmentes hétvégén meghívom a férjemet egy esti piknikre. Profi dekoratőrnek éreztem magam, a sátor mellé paplant terítettem és romantikusra vettem a figurát: nagy párnák, jázminos füstölő, pár teamécses, lágy zene, kis nassolnivaló és egy üveg tokaji. A hatás nem maradt el, a férjem először csodálkozott aztán mosolyogva leült mellém. Mintha randin lettünk volna a saját kertünkben. Sokáig kártyáztunk, nevetgéltünk, egyfajta különleges felszabadultság lett rajtunk úrrá, csak úgy szaladt az idő. Majdnem éjfél volt, mire az éjjeli móka végetért. Másnap eldöntöttük, hogy amíg tart a jó idő, minden hónapban megajándékozzuk magunkat egy ilyen estével. A következő pikniken a gyerekek is részt vettek, így a társasjátékozásé és párnacsatáé lett a főszerep. Nem csoda, ha lassan a kerti piknik lett a hónap leginkább várt közös programja. A barátaink is ellesték a példánkat, így előfordult, hogy baráti piknikezést rendeztünk valamelyikünk hátsó udvarában.

Sőt, az egyik ismerős házaspár kipróbálta a luxus verziót: évfordulójuk alkalmából befizették magukat egy 2 órás luxus piknikre.

Képzeljétek, manapság egyre több szolgáltató foglalkozik ilyesfajta szervezéssel. Ha nem szeretnénk a saját dolgainkat összepiszkolni, akár bérelhetitek is a piknik felszerelést. Erdőkben, parkokban is foglalhatunk magunknak helyszínt, ahol előre bekészített dekoráció vár és az ételről-italról is gondoskodnak. Tehát a fizetős verziónak is megvan az előnye, a pillanat varázsa és a piknikezés emléke garantált. Márpedig mi mást érdemes gyűjteni, ha nem az ilyen közös élményeket.

Összefoglalva tehát, mi is kell egy ideális piknikhez:

- napsütés és jókedv

- egy falat természet (kert, park vagy akár folyópart)

- pléd, párnák, esetleg sátor, egyéb dekor kellékek

- játékok

- enni és innivaló (szemeteszsák)

Az általunk ajánlott piknikszervezők, ahol különböző tematikák, illetve programok közül választhattok:

Budapesten: effclusive-picnics.hu

Debrecenben: www.piknikvarazs.hu

Piknikre fel!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram