Januári büszkeségünk: Gergely Ágnes a Levendula gyerekcipő webáruház tulajdonosa.

2021. január 05.
Szerző:  Cukimamik Team
Januári büszkeségünk: Gergely Ágnes a Levendula gyerekcipő webáruház tulajdonosa.
Mondhatnánk azt is: Így kell ezt csinálni!:) Mi kell egy sikeres vállalkozáshoz, ha valaki úgy érzi, hogy kisgyermek mellett vállalkozásba kezd? Szerencse, kitartás?...Motiváljon benneteket a következő bejegyés: Sikeres Nő-Vállakozó és Anya. Jól lavíroz a vállalkozás-gyerek-házasélet bűvkörében. Gergely Ágnes, immár 11 évvel ezelőtt építette fel vállalkozását, és a kezdeti nehézségeket átlépve szárnyal a Levendula gyerekcipő webáruház, amelynek tulajdonosa és működtetője egyben.

Mi az a 3 szó, amivel jellemeznéd magad?

Kitartó, folyton ötletelő, nyitott személyiség vagyok.

Hogy indult a Levendula gyerekcipő vállalkozás?

2007-ben kiderült, hogy a fiamnak gerincferdülése van, és fűzőt kell egész nap hordania. A gerincferdülés legtöbbször együtt jár a lúdtalppal. Ez idő tájban supinált cipőért egész Pestet át kellett utazni, nem lehetett sehol sem kapni, miközben a környezetemben is hemzsegtek a lúdtalpas gyerekek. Így jött az ötlet. Kezdetben a házunkban leválasztva egy részt, alakítottunk ki a boltot, ami 14:00-18:00-ig volt nyitva. Ekkor fél éves volt a 3. kislányunk, férjem, anyukám vigyázott rá, amíg én a ház másik részében kiszolgáltam. Egyidőben elkezdtük a webáruházat is működtetni, szinte az első voltunk a piacon, speciálisak a supinált lábbelikben. A pénzt, amit kerestünk 8 évig csak visszaforgattuk, folyamatosan bővítettük készletünket, majd a saját ingatlant vásároltunik, ahol megnyitottuk az üzletünket.

Mi volt az elsődleges szempontod, amikor a vállakozást elindítottad? 

Egy multi-gyógyszergyárban dolgoztam előtte Gödöllőn, mint oktatásszervező. Szerettem azt is, csak úgy gondoltam, hogy több van bennem. Folyamatosan tele voltam ötletekkel, és magamnak akartam parancsolni:) A pénzszerzés nem állt az elsődleges céljam között, mert a munkahelyemen is jól kerestem. Nekem az a filozófiám ha szereted, szívből adod, alázatos vagy az emberekkel, szerelmesek lesznek beléd és megint nálad akarnak vásárolni, ragaszkodni fognak hozzád!

Mi különbözteti meg a webáruházad a többi webáruháztól?

Egyrészről a személyiségem, másrészről az, ahogy kezdetektől építem, és csinálom a vállalkozásom: 11 év után is szívből, szeretettel. Harmadrészt, pedig az óriási választékunk: 15.0000 pár gyerekcipőnk van jelenleg is készleten, és az áraink is nagyon jók, kicsi árréssel dolgozunk.

Gyerek mellett vállalkozást indítani…mi a legnehezebb benne?

Az, hogy nem tudsz mindkét helyen 100%-ban megfelelni, pláne 3 gyerekkel. Le kell adni a maximalizmusból, és találni a közeledben segítőket (nagyszülők, testvér), akik néha tehermentesíteni tudnak. Ja, és egy családcentrikus, gyerekszerető, független beosztású férj sem hátrány, aki nem ugyan abban az időszakban szeretné a karrierjét építeni amikor te, hanem 10 év eltolódással:)

Mi volt a legnehezebb az indulásban?

Összehoznom, hogy a kicsi ne akarjon éppen akkor szopizni mikor vevők vannak:),és ne dörömböljön ki az ajtón, hogy Anya....gyere be! 

Nem éreztem nehéznek! Lassan alakultak a dolgok, 11 éve csinálom lelkiismeretesen, igyekszem lépést tartani a fejlődéssel. Nem voltak nagy kiugrások a fejlődésben, folyamatos volt, így csak jó döntéseket kellett hozni folyamatosan!

levendula gyerekcipő

Mikor dolgozol?

Ezt mindig a szezon határozza meg! Mikor évszakváltás van, márciustól- szeptemberig, 7:30-17:00 között biztos, sokszor hétvégén is mivel a boltban is jelen vagyok, az online teret pedig egyedül csinálom, férjem segítségével, aki a fotós szerepét tölti be.

Hányszor akartad feladni?

Nem akartam soha feladni, nem vagyok az a feladós típus:) Úgy gondolom, ha volt is hullámvölcs, 11 év sikeres évet tudhatok magam mögött, ebből pedig tudok mindig erőt meríteni. Amikor a holtidőszak miatt kevesebb munka van, ilyenkor magamat helyezem előtérbe, sütök-főzök-olvasok-futok, és behozom az elmaradt dolgaimat:) Egyszerűen csak élvezem a szabadidőt!

Mi motivál?

Belső hajtóerő! A családi örökségként kaptam.:) Legnagyobb példaképem és mentorom édesapám, aki 70 éves, 60 fős vállalkozást vezet, és a mai napig aktívan sportol. Folyamatosan tanul, fejleszti magát, így van példa előttem, de szerintem az igazi motiváció belülről jön, így születtem. Ezt láttam kicsikorom óta, hogy az életben tenni, tenni kell, és ha bombáznak az ötletek, nincs megállás. Hárman vagyunk testvérek, mindannyian sikeres vállalkozók.

Milyen a sikeres Nő számodra?

Csak egyszerűen: Összhangban van magával és a családjával.

Mi az a 3 tulajdonságod, ami segít abban, hogy sikeres vállalkozó légy?

1 évre előre tervezek, folyamatosan tanulok, kutatok, figyelek.

Mire vagy a legbüszkébb?

Hogy nagyon sok elégedett törzsvásárlónk van,  és persze a gyermekeimre.

Honnan meríted az erőd, nap-mint nap? 

Reggel  mozgással indítom a napom. Gerinctréner vagyok, így tudom, hogy nagyon fontos a reggel átmozgató akár csak 10 perces torna, így jól indul a napom:) Tele engergiával és jókedvvel, ami pedig meghatározza az egész napom.

Hetente 3-4 alkalommal futok, olvasok, jógázok, ha lehetőségem van rá utazom, kirándulok.

Hogy tudod az egyensúlyt tartani gyerek-házasság-vállalkozás bűvös körében?

Na ez aztán a kihívás! Minden nap próbálkozom! Filozófiám, hogy minden gyerekemet szabadon hagyom szárnyalni a saját útján. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek kötelességek, de igenis vannak. Elvárás, hogy jól kell tanulni, és a házimunka is be van osztva. Minden gyerek tereget, mosogatógépet pakol, felporszívózza, felmossa a  közös helyiségeket és kutyát sétáltat heti egyszer!(11-13-19 évesek)

Mit tanácsolnál annak a kisgyermekes anyukának, aki vállalkozást szeretne indítani? 

A piackutatás az nagyon fontos! Mielőtt belevágna bárki valamibe, nézze meg hogy nincs-e túlkínálat van a piacon, és ha talál hasonlót, legyen egyedi, vigye bele saját magát! Ha szívből, szeretetből, kitartással csinál bármit, annak meglesz az eredménye!:)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram